Sevgili Okurlar;

Trabzon’da üretimi ve istihdamı artırmak için çalışmalar çok ağırda olsa devam ediyor. TTSO Başkan Suat Hacısalihoğlu, "Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi" projesinin 2022 yılında yatırım programına alınması gerektiğini ifade etti. Eğer bu tarihte alınırsa 2024 yılında yatırımın tamamlanacağını belirtti. Bu proje 20 binin üzerinde direk istihdam yaratacak. Şehrimizdeki işsizlik sorununu büyük ölçüde çözecek. Bu projenin tüm Trabzon peşinden gitmeli. Biran önce hayata geçirilmesi için mücadele verilmeli. Şehrin en önemli ihtiyacını kapatacak hayati bir öneme sahip projeye iktidar-muhalefet herkes sahip çıkmalı.

EKONOMİDE ZOR SÜREÇ

Sevgili Okurlar;

Türkiye ekonomik olarak ağır bir süreçten geçiyor. Döviz kurunun önlenemez yükselişi her sektörü tetikledi. Çarşı-Pazara kadar inen pahalılık vatandaşın belini büktü. Gıda, giyim ve teknolojik eşyalardaki artış her geçen gün umutsuzluğa sürüklüyor. Akaryakıta gelen zamlar ise sürücülerde telaş yarattı. Öyle ki bir gün önceden verilen 41 kuruşluk zam haberi sürücüleri benzin istasyonlarına götürdü. Kuyruklar yollara taştı. Deposunu doldurmak isteyen vatandaşlar saatlerce sıra bekledi. Trabzon'da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firma sahipleri mağduriyetlerini dile getirdi. Pazartesi gecesi bir zam daha gelecek. Türkiye’nin hızlı bir toparlanmaya ihtiyacı var. Yeni ve etkili bir kalkınma paketi acilen hayata geçirilmeli.

ÜRETİM DEĞERLENDİ

Değerli Okurlar;

Ülkemizde yaşanan ekonomik girdap bölgemizdeki üreticilerin ürüne verdikleri değeri artırdı. Çay ve fındığın yanı sıra köylerdeki tarlalar daha sık işlenmeye başlandı. Fındık bahçeleri şimdiden gelecek yıl için sağlıklaştırılıyor. Çaylıklar gübreleniyor ve düzene koyuluyor. Bunun yanı sıra çay üreticisi çay kanununda ısrarlı. Her isteyen istediği gibi çayı ekip biçemeyecek. Çay tarımına bir düzen gelecek. Tam bir sistem içerisinde üretilip satışa sunulacak. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Çay kanunuyla ilgili Bütün kesimlerin memnun kalacağı bir çalışma başlattıklarını belirtti. En kısa zamanda yürürlüğe girmeli.

TRABZONSPOR, ŞAMPİYON OLACAK

Değerli Okurlar;

Takımların kadro yapıları ve mevcut form durumlarına göre analizler yapan Euroculindex internet sitesi 2021-2022 sezonunda Süper Lig Şampiyonu olarak Trabzonspor'u belirledi. Bordo-Mavililerin 75 puanla hedefe ulaşacağını iddia eden sitede, F.Bahçe ise 74 puanla ikinci sırada yer aldı. Lig uzun bir maraton daha çok inişler çıkışlar olacak. Trabzonspor oynadığı futbolla bu yıl şampiyonluğu çok hak ediyor. Taraftar takımına olan desteğini ve inancını her zaman göstermeli. Bu takımı bu yıl hep birlikte şampiyon yapacağız. TAKA Gazetesi olarak hep destek, tam destek.

MUTLU HAFTALAR

TAKA

Editör: TE Bilisim