Sevgili Okurlar; Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na ait olduğu görülen belgede Erzurum-Rize-İyidere arasına demiryolu ağının yapılacağı belirtildi. Ardından ise AK Parti Milletvekili Muhammet Avcı, projeyi doğrulayan açıklama yaparak, “Bölgede yapılması düşünülen demiryolu projesiyle, bizim projemizin bir ilgisi yoktur” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar üzerine Trabzon ve bağlantılı illerden de sesler geldi. Demiryolu Rize’ye gelek elbette ancak Erzincan, Gümüşhane Trabzon hattı bir an önce çekilmeli.
 
SAMSUN- SARP’TA YAPILMALI
 
Değerli Okurlar; Şehrimize Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti olan demiryolu projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son seçimde güzergahıyla birlikte Trabzon halkına müjdelemişti. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım da bu projeyle ilgili çalışma başlattıklarını ifade etmişti. Ayrıca AK Parti Trabzon Milletvekilleri de aynı şekilde Erzincan-Gümüşhane-Trabzon hattının ihale aşamasında olduğunu açıklamışlardı. Şuan geldiğimiz noktada ise Trabzon’un bir an önce hayata geçmesini beklediği demir ağlar yeniden başa sararak güzergah tartışmasına döndü. Şuan öyle bir noktaya gelindi ki, güzergahın değişmediği haberini müjde olarak bekliyoruz. Halbuki bu tartışmalar yerine Samsun-Sarp arası demiryolunu da kısa sürede bölgemize kazandırmanın yolları aranmalı.  
 
AFETLERE DİKKAT
 
Sevgili okurlar; Giresun’da yaşanan dev afette devletimiz gücünü gösterdi. Kısa sürede yapılan dev hamlelerle şehirde selden eser kalmadı. Bölgede gecesini gündüzüne katan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalışmalarıyla takdir topladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bölge ziyaretinde vatandaşa müjdeleri sıraladı. Yeni bir Dereli’nin kurulacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafı ve halkı rahatlatan kredilerin haberini verdi.  Trabzon’da da Dereli gibi dere içerisine kurulan ilçelerimiz var. Özellikle Köprübaşı ve Çaykara ilçeleri dere yatağının içerisinde.  TAKA gazetesi olarak  manşete taşıdık, ardından da yaygın medya da bu iki ilçeyi haberleştirdi. Yaşanacak büyük bir afette, bu ilçelerimiz büyük risk altında. Şimdiden önlemlerimizi sıkı almalıyız. Devlet-vatandaş işbirliğiyle hayatımızı huzurlu bir hale getirmeliyiz.
 
KORONA CAN YAKIYOR
 
Değerli Okurlar; Korona illetinde adı konmasa 2. dalgayı yaşıyoruz. Virüsün ilk yayıldığı günlerde yaşanan ölüm oranlarını Trabzon’da 5’e katladık. Tavsiyelere uyulmuyor. Düğünlerde dikkat etmiyoruz, mesafe kuralına uymuyoruz, maske kuralına tam anlamıyla riayet etmiyoruz. Böyle devam ederse büyük yasaklar gelecek demektir. Buda ülkemiz ve bizler için yeni krizler doğuracak. Her birey önce kendi tedbirini almalı. İşin ciddiyetine hala varamadık. Sevdiklerimizi kaybetmeden sorumluluklarımızın bilincine varmalıyız.
 
TRABZONSPOR HEYECANLANDIRIYOR
 
Sevgili Okurlar; Liglerin başlamasına kısa süre kala Trabzonspor’da çalışmalar aralıksız sürüyor. Bir yandan transfer çalışmaları devam ederken diğer taraftan da hazırlık maçlarıyla Bordo-Mavililer yeni sezona hazırlanıyor. Takıma yeni gelen oyuncular alışma sürecini tamamladı. Teknik direktör Newton’un yeni sistemine futbolcular alışmaya çalışıyor. Eğer dikiş tutturursak Trabzonspor’un önünde kimse duramayacak. Ligin en iyi hücum hattını elinde tutan Trabzonspor, kalesini gole kapatmayı da başarırsa taraftar olarak hem rahat maçlar izleyeceğiz, hem de şampiyonluk için varız diyeceğiz.
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim