Sevgili Okurlar; Türkiye’de enflasyonla mücadele için tüm kozlarını oynuyor. Dövize karşı kur korumalı mevduat hesapları, yatırımcıya teşvik primleri, esnafa destekler, çözüm odaklı dış politika, tarım ve turizme destek ve benzeri atılımlarla ekonomi rayına oturtulmaya çalışılıyor. Bölgemizde yapılan bu atılımlardan nasibini almak için uğraş veriyor. Şehrin hayati önem taşıyan ekonomik kapılarından biri turizmde bu yıl büyük bir canlılık bekleniyor. Ramazan ayının bitmesiyle başlayacak sezon için şehrin dinamikleri kolları sıvadı. Turizm trenini kaçırmamak için tüm şehir mücadele veriyor. Alternatif turizm yolları aranıyor. Tarihi yerlerimizin çoğu restorasyondan çıktı. Turizm sezonuna tam kapasite gireceğiz.

RUS İŞGALİNİ TÜRKLER YIKTI

Değerli Okurlar; Trabzon’da ve çevre illerde 1916 yılında başlayan Rus işgaline karşı yöre halkının bütün imkânsızlıklara rağmen kahramanca mücadele verdi. Birliklerimizin 24 Şubat 1918 tarihinde Trabzon'a girmesiyle Trabzon'un iki yıla yaklaşan esaret ve muhacirlik çilesi sona erdi. Ve böylece Trabzon’un Ruslar tarafından fiili olarak 1916 yılından itibaren başlanan işgaline Türk ordusunun ve yöre halkının kahramanca mücadelesiyle son verildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde bu gurur gününü kutladık. Tarihten bugüne kadar tam bağımsızlığı için büyük mücadeleler veren ve oluk oluk kan akıtan Türk milleti bu davasından hiç vazgeçmeyecek. Bu inançla Türk milleti ebedi yaşayacak.

TRABZONSPOR FIRTINASI REKORLARA KOŞUYOR

Sevgili Okurlar; Süper Lig’de zirvenin tek sahibi olan Trabzonspor, mutlu sona her hafta biraz daha yaklaşıyor. Trabzonspor, geride kalan 11 haftalık bölümde puan avantajını koruyarak şampiyonluğa ulaşmanın yanı sıra tarihi rekorlara da imza atmayı planlıyor. Son oynadığı Kayserispor maçında muhteşem bir geri dönüş hikayesi yazan Bordo-Mavili takımın şampiyon olacağına herkesin inancı tam. Heyecanlı bekleyiş sürerken, şehirde süslemeler başladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın önerisi sonrasında Trabzon'da trafik ışıklarında görsel düzenlemesine gidildi. Şimdilik birkaç ışıkta başlanan uygulama ile 'O sene, bu sene" görselleri trafik ışıklarına yansıtıldı.

ÇİFTE KUPAYLA TAÇLANDIRALIM

Değerli Okurlar; Trabzonspor bu sene sadece lig değil Türkiye kupasını da almayı hedefliyor. Salı günü Akyazı’da oynayacağı Antalyaspor maçına hazırlanan Bordo-Mavililer, güçlü bir kadroyla sahaya çıkıp işi şansa bırakmayacak. 2022 yılı Trabzonspor’un yeniden doğuşu olacak. Bu yıl çifte kupayla sezonu tamamlamak isteyen Trabzonspor, gelecek yılların planlamasını da yapıyor. Önümüzdeki birkaç sezon daha ligi Karadeniz Fırtınası esir alacak. Yıllardır bunun özlemini bekleyen Trabzon taraftarları sevincin en güzelini yaşayacak. Silahla değil. Bize yakışan horon ve kemençe sesleri her yerden yankılanacak. Şike ve hakem oyunları ve çeşitli düzenbazlıklarla şampiyon yapılan İstanbul saltanatı bu yıldan itibaren bozguna uğrayacak. Efsane yeniden doğdu. Şampiyonluklar çok yakın.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim