Sevgili Okurlar; Trabzon; ziyaretçilerine Ayasofya Camisi, Uzungöl, Sera Gölü, Kızlar Manastırı, Atatürk Köşkü ve Sümela Manastırı başta olmak üzere birçok tarihi ve doğal güzelliği görme imkanı sunuyor. Turizm sezonunun önceki senelere göre daha erken açıldığı kentteki otellerde rezervasyonlar arttı. Kuveyt, Bahreyn ve İsrail'den bölgemize akın akın turistler gelmeye devam ediyor. Suudi Arabistan’la sorunların çözüldüğü noktada çok daha fazla turist girdisi bekleniyor. Dar boğazda olan esnafın bu yıl yüzü gülecek. Turizm bölgenin ve şehrimizin en önemli ekonomik kaynağı. Fahiş fiyatlar uygulayarak, kötü davranışlar göstererek onları kaybetmemeliyiz. Trabzon’un gerçek misafirperverliğini, güler yüzünü onlara gösterip her konuda yardımcı olmalıyız. Alternatif ekonomi girdisi için, şehrimizde onları en iyi şekilde ağırlamalıyız.

ZAMLAR YORUYOR

Değerli okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon’da su ve ulaşım ücretlerine zam geldi.

Trabzon içme suyu ve kanalizasyon Genel Müdürlüğü Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen karara göre suya yüzde 47 zam yapılması meclis onayına sunuldu. Konutlarda 5,22 olan suyun metreküp fiyatı 7,67 olması ön görüldü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle bugün itibarıyla tarifelerinde mecburi düzenlemeye gidiyor. Bu kapsamda şehir içi tam yolcu biniş fiyatı 3,75 TL, öğrenci biniş fiyatı 2,00 TL olarak uygulanacak. Akçaabat ve Yomra ilçelerinde ise tam yolcu biniş fiyatı 5,00 TL, öğrenci biniş fiyatı 3,00 TL olarak güncellendi.

FINDIKTA TABAN FİYAT 50 TL OLSUN

Sevgili Okurlar; Doğu Karadeniz'de Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den bu yılın ocak-mayıs döneminde yapılan ihracat 551 milyon 166 bin 170 dolara ulaştı. En fazla ihracat gerçekleştirilen sektörlerin başında 225 milyon 382 bin 515 dolarla fındık geliyor. Bölgenin ve ülkenin ihracatına büyük katkı sağlayan fındıkta bu yıl beklentilerde büyük. Fındık tarımına yaklaşık 2 ay kala üretici taban fiyatı 50 TL olarak belirledi. Bakalım yetkililer bu konuda ne düşünüyor.

BİR GÜNDE 4 PROGRAM

Değerli okurlar; Geçtiğimiz hafta Trabzon’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu rüzgarı esti. Vakfıkebir ilçesinde Türkiye’nin büyük sel ve taşkın tatbikatına katılan Bakan Soylu, ardından Karadeniz Bölgesi’nin en büyük toptan satış mağazası Özgüneş’i ziyaret etti. Burada Halis Özgüneş ile sohbet eden Bakan Soylu, Ortahisar Belediye’sinin şehre kazandırdığı 1 Nolu Beşirli Sahil Camii’nin açılış törenine katıldı. Kurdele kesiminin ardından ise yine ortahisar Belediyesinin önemli yatırımı olan Tünel Akvaryum’u ziyaret etti. Bakan Soylu Akvaryum’a tam puan verirken ziyaretleriyle şehre hava kattı.

GÜÇLÜ KADRO GÜÇLÜ TRABZON

Sevgili okurlar; Şampiyon Trabzonspor, yeni yılın hazırlıklarına başladı. Şampiyonlar ligi için güçlü bir kadro hedefleyen Bordo-Maviler transfer çalışmalarını tam gaz sürdürüyor. Kampa yeni transferlerinin büyük kısmını yetiştirmek isteyen Trabzonspor, yıldız isimlerle görüşme halinde. Ali Koç’u dinliyorsunuz. Adam resmen ağlıyor. Sonra tehditler savuruyor. Federasyona Trabzonsporlu kimseyi yanaştırmayın diyor. Önümüzdeki sezon çok daha güçlü ve çok daha istekli sezona başlamalıyız. Saha dışında bu sezondan çok daha fazla yıpratılacağız. Bu yüzden saha içinde en güçlü biz olmalıyız. Gelecek sezon da şampiyonluğun en büyük adayı biziz.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim