Sevgili Okurlar; Tüm sektörler kapılarını yeniden ardına kadar açtı. Turizm sezonunun da başlaması ülkemize büyük ekonomik girdi sağlayacak. Yurtdışındaki misafirlerimiz seferlerin başlamasıyla valizlerini hazırlayıp memleketimize gelmeye başladı. Dış hat uçuşlarının yeniden başlamasıyla Bahreyn-Trabzon charter uçuşu 15 ay sonra tekrar gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta Bahreyn´den 167 yolcu ile havalanan uçak Trabzon havalimanına iniş yaptı. Havalimanında 'su takı' töreni ve çiçeklerle karşılanan yolcular çok mutlu olduklarını söyledi.

BİR GÖZÜMÜZ BATI DA BİR GÖZÜMÜZ DOĞU DA

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret eden Gürcistan Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Derneği Başkanı Osman Çalışkan, Batum aktarmalı Tiflis - Trabzon uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini belirtti. Trabzon’a ne kadar direk uçuş olursa o kadar daha turist gelir. Bu tür çalışmaların önü açılmalı. Her gün olmasa bile haftada bir 2 haftada bir şeklinde değişik ülkelerden Trabzon’da seferler düzenlenmeli. Trabzon turizme kapılarını tam kapasite açmalı, şehirdeki tarihi yerler ve yaylalarımız daha cazip hale getirilmeli.

GANİTA VE MEYDAN TAKDİR TOPLADI

Değerli Okurlar; Büyükşehir Belediyesi de pandemi döneminde şehre güzel dokunuşlar yaparak şehri daha cazip hale getiriyor. Yapılan çalışmalar herkes tarafından takdirle karşılanıyor. Ganita projesi daha bitmeden herkesin ilgi odağı oldu. Gerçektende eski görünümüne kavuşuyor. Denizle iç içe bir sahil oluşuyor. Şehrin kalbindeki çalışmalar ise gece gündüz devam ediyor. Temmuz ayının 18’inde tamamen bitmiş olacak. Meydan yeni yüzüyle daha modern hale gelecek. Daha birçok yerde çalışmalar sürüyor. Güzel bir şehir için mücadeleye devam.

FINDIK YÜZ GÜLDÜRECEK Mİ?

Sevgili Okurlar; Karadeniz halkı fındık sezonuna hazırlanıyor. Bahçe temizlikleri çoktan başladı. Fındıklar bu sene bereketli. Dallar ağırlıktan yerlere çöktü. Hal böyle iken üreticinin gündemi fındık fiyatları ve bu yılki alım politikası oldu. Hafta içerisinde Fındık üretimi yapılan illerin milletvekillerinden oluşan Fındık Çalışma Grubu, 2021 yılı fındık hasadı öncesi üreticinin talep ve beklentilerini değerlendirmek için toplandı. Yapılan çalışmalarla birlikte bu yılki fındık fiyatının memnun edici bir şekilde ayarlanması bekleniyor. Üreticinin mutlu bir şekilde bahçeye gireceğine inanıyor. Gereken çalışmalar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kurban bayramı öncesi müjde bekleniyor. Bakalım bu yıl fındığın değeri ne olacak. 35 TL’ye çıkarsa tadından yenmez.

ŞAMPİYONLUK SEZONU

Değerli Okurlar; Trabzonspor, lig biter bitmez transfer çalışmalarına başlamıştı. Bu doğrultuda peş peşe yıldız futbolcuları kadrosuna katan bordo mavililer, Gervinho, Bruno Peres, Hamsik ve Koita gibi isimleri açıklamıştı. Fırtına, rakiplerinde yaşanan belirsizlikler düşünüldüğünde yeni sezon öncesi en hazır takım olarak göze çarpıyor. Yeni sezonda tek hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Trabzonspor yeni sezon planlaması ve yaptığı transfer hamleleriyle rakiplerine önemli fark attı... Sağ bek, forvet, kanat ve orta alanı güçlendiren Karadeniz ekibinde, satış listesi de çok önceden hazırlanmıştı. Başkan Ahmet Ağaoğlu bu sözlerle yeni sezon hedefini açıkladı, “Bu sezon teknik direktörümüz Abdullah Avcı ve ekibinin özverili katkılarıyla, futbolcu kadromuzun inanç ve azmiyle arzuladığımız o mutluluğu yaşamayı çok istiyoruz. İnşallah başaracağız."

Bu sezon taraftar büyük beklenti içerisine girdi, inşallah karşılığını alırız.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim