Birlik Ve Beraberliği Bozmadık

Türk milleti hainlerin bütün girişimlerine ve teşebbüslerine karşı birlik ve beraberliğinden asla vazgeçmeyecektir. Ülkemizi ve milletimizi bölmek isteyen iç ve dış düşmanlarımıza karşı her zaman tek vücut olarak hareket edeceğiz. Ülkemiz üzerinde emelleri, planları olan şer odakları, milletimizin sağduyusu ve yüksek feraseti karşısında her zaman olduğu gibi bugün de hüsrana uğrayacaklardır. 15 Temmuz hain darbe girişimini vatandaşlarımıza tekrar hatırlatmak, bu direniş ve diriliş ruhunu tekrar ortaya koymak için bütün vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum. Ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle bütün vatandaşlarımızı düzenlenecek anma programlarına davet ediyorum.

İşgal Girişimine Dur Dediniz

Türkiye daha önce de birçok darbe yaşadı ama 15 Temmuz fiilen bir işgal girişimiydi. Savunma sanayisinde, ekonomide ayağa kalkan, artık kendi kararlarını verebilen Türkiye'yi işgal girişimiydi. Türk milletinin bağımsızlık karakterinden ezelden beri vazgeçmediği 15 Temmuz'da bir kez daha tekerrür etti. Türk milleti hiçbir zaman esareti kabul etmemiştir. Biz, Akif'in deyimiyle 'ezelden beri hür yaşamış' bir milletiz. Türk milleti dininden ve geleneğinden aldığı değerleri ilelebet yaşatacaktır ama o karakterinden de asla vazgeçmeyecektir. O karakter de bağımsızlıktır, esaret altına girmeme karakteridir.

Dinimizi Kalkan Olarak Kullanmaya Kalktılar

Türkiye daha önce de birçok darbe yaşadı ama 15 Temmuz fiilen bir işgal girişimiydi. Bu hareket, 'din' gibi son derece masum motiflerle devletin içerisine sızmış hain bir çetenin işiydi ama millet kendi iradesine sahip çıkarak bu girişime 'dur' dedi. 'Türkiye'de değişecek bir şey varsa onu da ben değiştiririm.' dedi. Bu aynı zamanda bütün dünyaya örnek olacak bir olaydır.

Kalkınma Ve Gelişmemizi Hedef Aldılar

"Ülkemiz, milli ve manevi değerleriyle kendine yeni bir vizyon çizmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak için çaba sarf etmeliyiz. Anadolu'nun iki temel özelliği var. Birincisi jeopolitik konumudur ki bundan dolayı Rusya ve Amerika, Ortadoğu'da Türkiye'siz hareket edemiyor. Avrupa'nın insan hakları, demokrasi gibi değerlerinden kendi yapımıza uygun olanları almakta herhangi bir mahsur yoktur. Bilim, fen ve teknoloji gibi değerlerini alarak kendi bünyemize uyarlayabilirsek ancak bu şekilde güçlü bir ülke haline geliriz. Bu çağda devletler bilgiyle beraber hakim konuma geliyor. Bir toplumda en önemli üç parametre vardır. Güvenlik, ekonomi ve adalettir. Adalet duygusunun hiçbir zaman zedelenmemesi lazım. Bunu da ülke olarak başardığımız kanısındayım."

Milletin Gücünün Üstünde Hiçbir Güç Olamaz

Huzur ve istikrar ortamının bozulmasını hedefleyen darbe destekçilerine karşı en güzel mesajın demokrasiye sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Başkan Genç, “Büyük Türkiye’nin önünü kesmek isteyen ihanet şebekesine karşı milli iradeye sahip çıkmak her vatandaşın vatandaşlık görevidir. Seçilmiş bir hükümeti devirmeye teşebbüs etmek ancak ve ancak haince bir kalkışmadır. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç olamaz. Hele ki milli iradenin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisini vuranlar teröristten de aşağılıktır. Devletin parasıyla, devletin silahı, devletin tankıyla, devletin uçağı ve helikopteriyle bu ülkenin vatandaşlarının üzerine ateş açanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.” diye konuştu.   Milletin basireti, kararlılığı sayesinde darbe girişiminin geri püskürtüldüğünü de ifade eden Başkan genç, “Bu hain teşebbüsü durdurmak için ilk andan itibaren vatandaşlarımızla demokrasi nöbeti tutuyoruz. Tankların üstüne çıkarak canını ortaya koyan ve milli irade için bu uğurda canını feda edenleri bu aziz millet asla unutmayacaktır. Milli iradeye sahip çıkarak demokrasiden asla taviz vermeyen bütün vatandaşlarımızı Demokrasi Mitingimize katılmaya davet ediyoruz. Meydanları hınca hınç doldurarak darbecilere karşı en güzel cevabı yine milletimiz verecektir. Bu uğurda kendini feda eden demokrasi şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza dirayetli ve dik duruşları için teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.     

Gurur Duymalıyız

Genç, ''İslam'a hizmet eden 79 milyon insan bu ülkeyi ilelebet koruyacaktır çünkü böylesine bir millete sahibiz. Gerçekten gurur duymalıyız. Bu hainler, gazi meclisimizi bombalamıştır. O meclis işgalde dahi bombalanmamıştır. O meclis, 16 Temmuz'da yine milletvekillerimizle ve onların etrafındaki halkımızla yine görevini yapabilmiştir. Helal olsun halkımıza ki tankın önüne kendini atabiliyor, F-16'nın kurşunlarına kendini atabiliyor, hiç kimseden korkmuyor, milli iradeye sahip çıkıyor ve bu şehitlerimize layık olabiliyorlar.''

Diz Çöktüremeyeceksiniz

Genç, FETÖ’nün Türkiye’yi zayıflatıp bölmek isteyenlerin piyonu olduğunu dile getirerek, “15 Temmuz’da bu millet işgale karşı şaha kalktı. En kutsalımızı kullanarak yurdumuzu işgal etmeye kalktılar. Saldırıyı yapanlar piyonlardı. FETÖ bir piyondur. FETÖ’nün arkasında güçler Türkiye’ye diz çöktürmek istedi. Ama cumhurbaşkanımız ne dedi? Başaramayacaksınız, bölemeyeceksiniz, Türkiye’ye diz çöktüremeyeceksiniz’ dedi.

Buna da Trabzon’da en güzel cevabı 15 Temmuz’da verdik. Herkes şu anda Türkiye’yi kıskaca alıp bölmek istiyor. Şu anda ona karşı direniyoruz. Ve milletimiz de işgal girişimini püskürttü. O nedenle bütün saldırılara karşı tek yumruk olalım. Bu milletin mayası sağlam. O yüzden bu milleti bölemiyorlar. Bugün insanlık Halep’te sıfır çekiyor. Ama cumhurbaşkanımız dedi ki oradaki yaşlıları ve çocukları yine biz alacağız. Hepinize bu toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu bir araya gelmeleri formaliteden öte düşünen bir yönetim anlayışına sahip olduğumuzu defalarca ifade ettim. 2017 yılında da aynı hassasiyetle, aynı kararlılıkla, aynı inançla hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Sizlere de verdiğiniz desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Allah bizleri bu hizmet yolculuğunda mahcup etmesin” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim