Sevgili okurlar; Belirlenen hedefler karadan ev havadan vurulurken Türkiye’nin tam destek verdiği bu harekatta dostu düşmanı yeniden gördük. Türkiye'nin başlattığı bu harekat dünyanın en önemli gündem maddesi haline geldi. Kısa sürede birçok ülke harekata ilişkin açıklama yaptı. Macaristan, İspanya, KKTC ve Katar, Suriye'nin kuzeyine yapılan operasyonu desteklediklerini açıkladı. Terör gruplarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı birçok ülkeyi rahatsız etti. Aşağıdaki ülkeler harekata destek vermediklerini açıkladı: Suudi Arabistan, ABD, İsveç, Almanya, Fransa, Hollanda, Mısır, Kanada, Danimarka, İran, Finlandiya ile birçok Avrupa ülkesi.
 
Türkiye'nin başlattığı harekatı Arap Birliği'nin kınamasının yanında, Arap Birliği ülkeleri de kınadı. Türkiye'nin kendisine terör tehdidini ortadan kaldırmak için başlattığı operasyonu kınayanlar Arap Birliği ülkeleri arasında Filistin'in de olması dikkat çekti. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, bu iddiayı yalanlayarak ülkemiz bu harekat hakkında hiçbir açıklamada bulunmayacak” dedi.
 
Trabzon Bastırdı Düzenleme Geldi
 
Değerli Okurlar;Trabzon’un uzun süredir canını sıkan pahalı uçak bileti fiyatlarında geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlemeye gidildi. Geçtiğimiz sene 352 TL olarak belirlenen tavan fiyat uygulaması bir süredir askıya alınmıştı. Özellikle bayram ve tatil dönemlerinde bazı iç hat uçuşlarında çok yüksek fiyatlarla karşılaşmıştık. Trabzon yerel basınının sık sık gündeme taşıdığı ve yolculardan gelen şikayetler üzerine havayolu firmaları, tavan fiyat konusunda yeniden anlaşmaya vardı. Yeni düzenlemeye göre iç hat uçuşlarında özel gün ve dönemler dahil, tek yön bilet fiyatları 450 TL’yi geçmeyecek. 450 TL’lik tavan fiyat uygulaması iç hatlar ekonomi sınıfı uçuşları için geçerli. Business Class uçuşlar için fiyat konusunda herhangi bir sınırlama olmayacak.
 
Rize O Hattı Çok İstiyor
 
Sevgili Okurlar; Komşumuz Rize geçtiğimiz hafta içerisinde önemli bir konunun üzerinde durdu. Samsun- Sarp arası yapılması istenen tren yolu. Bu ulaşım hattı Karadeniz bölgesini gerçekten çok rahatlatır. Rize’de hizmet veren Sivil toplum kuruluşları başkanları, siyasiler ve bürokratlar bu ulaşım hakkında geçtiğimiz hafta sanki ağız birliği yapmış gibi açıklamalarda bulundular. Bu hattı Taka Gazetesi olarak bizde çok önemsiyoruz. Yapılırsa Karadeniz bölgesine büyük katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.
 
Şenol Güneş Farkı
 
Değerli okurlar; Şenol Güneş önderliğindeki Milli takımımız 2020 Avrupa şampiyonası eleme gruplarında güçlü rakiplerini tek tek devirmeye devam ediyor. Andora, Moldova ve en son Arnavutluğu yenerek grubun zirvesinde Fransa ile aynı puanda yer aldı. Şenol hoca farkını gerçektende gösteriyor. Tek dezavantajı Trabzonlu ve Trabzonsporlu olması. Aynı oyunculara sahip Fatih Terimli kadronun rüyasında bile göremeyeceği yere Milli takımı getiren Şenol Güneş hocamız hala kılığıyla kıyafetiyle eleştiriliyor. Terbiyesizlikten başka bir şey değil.
Editör: TE Bilisim