Sevgili Okurlar; Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık alım yönteminin sıklıkla eleştirilmesi üreticinin gözünü korkuttu. Buda aracılar yani tüccarın işine geldi. Her geçen gün bu koz üreticinin gözüne gözüne sokuluyor. Bu resmen soygundur. Türkiye’nin en değerli ihracat ürünü karaborsada çarçur ediliyor. Bu sadece bizim fındığımızla dünyaya en lezzetli çikolatayı satan İtalyanların işine geliyor. Sırf aracılar 3 kuruş daha fazla kazanacak diye üreticinin alın teri ELE GÜNE peşkeş çekiliyor. Devlet sadece fiyatı açıklamakla yükümlü değildir. Piyasayı elinin içine almalı, üreticinin hakkını savunacak hakkaniyet terazisini göstermeli. TMO üreticinin fındığına gözü kapalı randıman vermemeli, randevular 3 hafta sonraya atılmamalı. Kota yok deniliyor nasıl yok? Üreticinin bahçeden dönüm başı çıkabilecek fındığın hesabına göre yapılan alımlar büyük mağduriyet yaratıyor. Hesaplar hep yanlış, hep eksik. Fiskobirlik’in TMO adına fındık alması olumlu.
 
Farabi’ye Acil Müdahale
 
Değerli Okurlar; Bölge Hastanesi konumunda olma özelliğini taşıyan KTÜ Farabi Hastanesi hemen her gün yeni bir olumsuz konu ile gündeme geliyor. Hastanenin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz, hastane yönetimini hem vatandaş hem de hastane ile iş yapan medikal firmaları ile karşı karşıya getiriyor. Ameliyat olacak hastanın malzemelerinin hasta yakınlarına aldırıldığı bir durum söz konusu. Hastane ile iş yapan medikal şirketler iflasın eşiğine gelmiş, dertlerine derman olacak mercii arıyorlar. Hastanenin içinde bulunduğu darboğaza acilen müdahale edilmelidir. Sorunları halının altına süpürerek çözemeyiz. Farabi'ye neşter vurma zamanı geldi de geçiyor.
 
Ustaoğlu Destekledi
 
Sevgili Okurlar, Geçtiğimiz hata içerisinde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu’nu ziyaret ederek, hastanede yaşanan sorunları yerinde dinledi. İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’te konuyu meclis gündemine taşıdı. Sağlıkta bekleme olmaz. Bu hastaneye acil müdahale şart. Hastane hala 2004 yılı sağlık uygulama tebliği fiyatları ile hizmet veriyor. Bu fiyat tablosu güncellenirse sorun aşılabilir.
 
Milli Ara Etkiler Mi?
 
Sevgili okurlar; Trabzonspor, milli arada eksikliklerini gidermeye çalışıyor. Sturridge ve Obi Mikel takıma güçlü bir şekilde dönmesi beklenirken Abdulkadir Ömür ve Yusuf Sarı’nın sakatlıkları tüm camiayı derinden üzdü. Bu sakatlıklarla ilgili yönetimin kulüp doktorunun derhal işine son vermesi olayın ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Trabzonspor Milli aradan güçlü çıkması beklenirken bu acı haberler adeta takımı sarstı. Trabzonspor’un bol alternatifli kadrosu bu işin altından kalkmalı. Türkiye’nin yıldızı Ömür’ün takıma en kısa zamanda katılması tek temennimiz.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim