Sevgili Okurlar; MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, fındık üreticilerinin sorununun araştırılarak sorunların çözümüne yönelik alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırma önergesi verdi. Öneriye 3 muhalefet partisinden de destek geldi. AKP ise öneriye karşı çıktı. Muhalefet tam kadro TBMM’de olmayınca önerge AKP oylarıyla reddedildi. Fındığa verilen ret, Türkiye’de gündeme oturdu. Özellikle bölgemizde büyük eleştirilere neden oldu. Ardından AK Parti cephesinden konuyla ilgili açıklamalar yapıldı. Neden ret verdiklerini açıkladılar.
 
AK Parti cephesi fındıkla ilgili detaylı bir çalışma hazırladıklarını ifade ederek önümüzdeki hafta meclis gündemine taşıyacaklarını belirttiler. Fındığın bizde her zaman olduğu gibi takipçisi olacağız. Fındık sadece bölgemizin değil ülkemizin gelir kaynağı olduğunu unutmayalım. Fındığın dibe gidişini hep birlikte durdurmalıyız. Önümüzdeki günlerde AK Partili milletvekillerinin bu konuda hazırladıkları önergeyi inceleyeceğiz. Fındığın mecliste iktidarıyla, muhalefetiyle bu denli tartışılması iyi, umarız bu fındık düellosundan üretici karlı çıkar.
 
Üretmeye Devam
 
Değerli Okurlar; Trabzon’da yapılan yatırımlarda hareketlilik devam ediyor. Şehrin hemen hemen her noktasında çalışmalar sürüyor. Ekonomik kriz nedeniyle şimdilik duran bir yatırım yok. İmkanlar doğrultusunda Trabzon’un önemli projeleri ilerlemeye devam ediyor. Trabzon’un çok önemli bakanları var. Bu fırsat bir daha gelmeye bilir. Elimizi çabuk tutmalıyız. Her geçen gün şehrin aleyhine ilerlememesi için bu dönemde işadamlarımız, belediye başkanlarımız, STK temsilcilerimiz ve şehrin önde gelen insanları daha çok çalışmalıyız. Şehrimizi bir adım daha öne getirebilmek için daha çok destek vermeliyiz.  Krizden yararlanıp kabuğumuza çekilmemeliyiz. Şimdi çalışma zamanı, üretme zamanı. Daha çok üreterek ülkemize milletimize şehrimize, komşumuza ve kendimize faydalı olmalıyız. Daha mutlu ve huzurlu bir hayat için birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı kaybetmeyelim, hep yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olalım.
 
Hayden Maça
 
Sevgili Okurlar; Trabzonspor’umuz bugün sahasında çok önemli bir maça çıkıyor. Ligde son 2 haftayı galibiyetle kapatan Bordo-Mavili ekip galibiyet serisini Erzurumspor karşısında da devam ettirmek istiyor. Milli arayla birlikte uzun süredir bu maça hazırlanan Trabzonspor’da tek hedef galibiyet. Güçlü taraftarının önünde maça çıkacak olan Bordo-Mavili takımda hafta içerisinde yapılan birbirinden farklı organizasyonlarla taraftar tribünlere davet edildi. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puan kaybettiği bu haftada 3 puan almamız büyük önem taşıyor. Bu maçı da kazanırsak takım daha çok havaya girerek önümüzdeki maçlara da iyi bir şekilde motive olmasını sağlayacak.  Trabzonspor’da tüm hazırlıklar tamamlandı. Bugün coşkulu, hiç susmayan, sürekli takımının destekleyen bir taraftarla birlikte Erzurumspor’u da evine puansız göndereceğiz. Maç sonunda stat da yine kolbastı şov olması dileğiyle, hayden maça…
 
Editör: TE Bilisim