Sevgili Okurlar; Yıllardır konuşulan Güney Çevre Yolu, Yatırım Adası, Havaalanı 2. Pisti, Erzincan Demiryolu ve şehir içi raylı sistem için somut adımlar atılmalı. Kabinede bu kadar güçlü olduğumuz dönemde bu yatırımların başlaması için daha ısrarcı olunmalı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bölgede ulaşımı sağlamak için nihai çözümün Hafif Raylı Sistemler olduğuna dikkat çekerek, hem stadyum için, hem de Şehir Hastanesi için Trabzon’da hafif raylı sistemin kaçınılmaz hale geldiğini söyledi. Yatırım adası ile ilgili Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, hazırlanan raporun fizibil yönünde olduğunu belirtti. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat tarafından başlayacak kısmının bu yılın ilk çeyreğinde ihale edileceğini belirtti. Bir mücadele var fakat yetersiz, daha büyük adımlar atmalıyız.

İÇİŞLERİ HUZUR VERİYOR

Değerli Okurlar; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri geçen yıl terörün en önemli finansmanlarından biri olan uyuşturucuyla mücadeleye yoğun mesai harcadı. Narkotik ekiplerince düzenlenen 215 bin 228 operasyonda,  293 bin 905 kişi gözaltına alınırken bunlardan 26 bin 128’i adli makamlarca tutuklandı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü’nün de bu konudaki çalışmaları takdirlik. Her gün yapılan sayısız baskınlar ve denetlemelerle şehirde huzurun sağlanması için mücadele veren güvenlik güçlerimize kolaylık diliyoruz.

VAKALAR ARTIYOR AMAN DİKKAT!

Sevgili Okurlar; Trabzon’da günlük vaka sayısı 700’lü rakamların üzerine çıktı. Hastanede yatan hastaların tamamına yakını aşısız ya da eksik aşılı olanlar. Yetkililer 3. Doz aşı olunması için çağrıda buluyor. İyi bir korunma sağlamak için 3. Doz aşımızı olmalıyız. Vakaların katlanarak arttığı bugünlerde maske mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim.

ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA

Değerli Okurlar; Trabzonspor 2. yarının ilk maçına 3 puanla başlayarak şampiyonluk yolunda uygun adım yürüyüşünü sürdürüyor. Oynağı futbolla ve puan tablosundaki farkla taraftarına güven veren Trabzonspor, her hafta adeta bir final maçı oynuyor. Devre arasında takıma yapılan takviyelerle gücüne güç katan Fırtına bu yıl tüm kupalara talip. Her kulvarda iddialı olan Bordo-Mavililer, tarihi bir sezona doğru yelken açtı. Bu yoldan artık dönüş yok. Bu saatten sonra şampiyonluk şarkılarını susturmaya kimsenin gücü yetmez. Trabzonspor rekorlar kırarak şampiyonluğa koşuyor.

TAKA GAZETESİ HEP YANINDA

Bizlerde TAKA gazetesi olarak yanındayız. 2010-2011 şampiyonluğumuz elimizden alındığında Trabzonspor’u nasıl sahiplendik ve sahip çıktı isek şimdi de benzer şekilde camianın ve takımın sonuna kadar yanında olacağız.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim