Sevgili Okurlar; Bu yıldan itibaren yaylaların değeri çok daha artacağa benziyor. Turizm ve popülarite olarak ta yazın vazgeçilemez yerler olacak olan yaylalarımızın değeri bir kez daha anlaşılacak. Yeşilin rahatlatıcı büyüsünü çok geç fark eden bir toplum olarak yaylalarımız adeta ilaç niteliğinde. Doğanın insanlığa hediyesi olan yeşil alanlarımızı betonla değil duyarlılıkla korumalıyız. En az masrafla en güzel işler bu yöntemle ortaya çıkar. İhalecileri mutlu edeceğiz diye toplumu daha fazla üzmeyelim.
 
KORONA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
 
Değerli Okurlar; Koronavirüsle ilgili Trabzon’da yürütülen pandemi kurulu toplantıları sürüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl sağlık Müdürü hakan Usta ve ilgililerin katılımıyla İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda hastalık tehlikesinin geçmediği vurgulanırken mücadelenin devam etmesi gerektiği anlatıldı. Temkinli bir serbestlik dönemi içerisinde olduğumuzu yeniden ifade edelim. Kimse rehavete kapılıp tedbiri bırakmasın. Hijyen ve sosyal mesafe kuralları çok önemli.
 
VATANDAŞI ENDİŞEDEN KURTARIN
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde yılanla ısırığıyla zehirlenen vatandaşın hayatını kaybetmesi bölgemizde tarımla uğraşan vatandaşları korkuttu. Trabzon’da panzehir olmayışı ve Ordu ilinden alınmasıyla yaşanan gecikmede hastanın kaybedildiği belirtildi. Bizde Taka Gazetesi olarak bu durumu masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıllarda Numune Hastanesinde panzehir depolandığını öğrendik. Ardından ise çok ihtiyaç duyulmadığı için bölgesel olarak panzehir depoların kurulduğunu öğrendik. Doğu Karadeniz bölgesinde orduya kurulan bu panzehir saklama deposu vakalara zamanında yetişmesi için çok uzak. Öyle ki panzehir dakikalar içerisinde hastaya uygulanmalı.
 
ÖRS MECLİSE TAŞIDI
 
Yaşanan bu acı olaydan herkes ders çıkarmalı. Her ne kadar bu tarz vakalar çok nadir yaşansa da ulaşım ve depolama sorunu acil çözülmeli. İYİ parti milletvekili Hüseyin Örs’ün TBMM’de konuyla ilgili sağlık bakanlığa yönelttiği soruların cevaplarını merakla bekliyoruz.
 
UEFA’DAN ŞAKA GİBİ KARAR
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor geçtiğimiz hafta içerisinde UEFA’dan gelen şok bir haberle sarsıldı. Avrupa kupalarından bir yıl men cezası aldığı belirtilen Trabzonspor’da yönetim duruma hızlı bir şekilde refleks gösterdi. CAS’a itiraz başvurusunda bulunan Trabzonspor, 45 günlük süre içerisinde olumlu bir cevap bekliyor. Tüm taraftar ve kamuoyu da men kararının iptalini bekliyor. Aksi halde Trabzonspor büyük bir sarsıntı yaşayabilir. UEFA’nın bu sıkıntılı dönemde Trabzon’u gündemine alması ve Avrupa kupalarında hiçbir şey net değilken bu kararı vermesi herkes tarafından manidar bulundu. Bununda altından bakalım neler çıkacak. Eski Başkan Muharrem Usta’ya olan 40 milyon TL’lik borç mu, yoksa İstanbulun ispiyonu mu?
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim