Sevgili Okurlar; Tam kapanma döneminde olan ülkemizde 17 Mayıs tarihi itibariyle yeniden normalleşme dönemine geçilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni takvimi açıklayacak. Herkesin gözü kulağı alınacak yeni kararlarda. Alınacak yeni tedbirlerle turizm öncelikli olmak üzere ekonominin yeniden canlanması hedefleniyor. Kapalı olan işletmelerin daha sabrı kalmadı. Birçoğu zararına kapatırken açık olanlarda büyük mücadele veriyor. Yeni normalleşme takvimi ülkemize inşallah can suyu olacak.

FINDIK DESTEKLERİ HESAPLARDA

Değerli okurlar; Bölgenin en büyük gelir kaynağı olan fındık tarımında üreticilere verilen alan bazlı gelir desteğinin gündeme gelmesiyle birlikte ödemeler başladı.  

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhabbet Balta’nın duyurduğu ödemeler yapılmaya başlandı. TC kimlik numarasının son hanesi "8,6,4" olanların hesaplarına ücretler yatarken "2 ve 0" olanlar ise bugün destekleri hesaplarından çekebilecekler. Fındık üreticileri bu ödemelerle fındık bahçelerine daha rahat bakım yapabilecekler.

DİĞER TARAF AĞLAMASIN

Sevgili Okurlar; Rize’nin İkizdere ilçesinde yaşanan taş ocağı krizinin yankıları sürmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar verilen brifinglerle birlikte bölge halkı ikna edilmeye çalışılırken diğer taraftan kepçeler taş çıkarmaya devam ediyor. İyidere halkı bozulan doğanın verilen vaatlerle düzeltilemeyeceğini savunurken yetkililer ise verilen zararın daha güzel bir şekilde onarılacağını belirtiyor. Ortada büyük bir yatırım var kimse yatırıma karşı değil. Farklı çözümler aranmalıdır. Sonuçta orada o halk yaşıyor. Aşağıdan denizi doldurarak yukarıdan yeşili yok ederek nereye kadar böyle gider bilinmez ama gelecek nesil bu güzel doğanın tadına varamayacak.

AVRUPA HEYECANI

Değerli Okurlar; Trabzonspor, Antalya galibiyetinin ardından puanını 67 yükselterek ligin bitimine iki hafta kala dördüncü basamaktaki yerini garantiledi. Bordo-mavililer, böylelikle bu sezon ilk kez düzenlenmeye başlayacak olan UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılacak. Teknik direktör Abdullah Avcı, Trabzonspor kariyerinde, ligde çıktığı 30 maçta 17 galibiyet, 10 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek 61 puan topladı. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'i 2. sırada bitiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Trabzonspor, cezası nedeniyle Avrupa kupalarında yer alamamıştı. Trabzonspor, diğer taraftan da transfer harekatını hızla sürdürüyor. Önemli oyuncularla prensipte anlaşan Bordo-Mavililer transfer sezonu açılır açılmaz imzayı attıracak. Önümüzdeki yıla Trabzonspor, kadrosunu güçlendirerek fırtına gibi başlamayı hedefliyor.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim