Sevgili Okurlar;

Koronavirüs Pandemisinin Dünya’da etkisini gösterdiği günden itibaren büyük bir çöküş dönemi başladı. Ülkelerin dış dünya ile bağlantılarını kopardığı, ekonomik çarkların durma noktasına kadar gittiği dünya da salgın büyük bir yara açtı. Türkiye’de bu çalkantılı dönemden nasibini aldı. Ülkemiz bu ağır süreçten vatandaşların en az etkilenmesi için ilk günden itibaren büyük mücadele verdi. Eğitim, sağlık ve iş dünyasında önemli atılımlar yaparak vatandaşların bu beladan en az şekilde etkilenmesi için tüm olanakları seferber etti. İnsan sağlığının her şeyden önde tutulduğu bu sürecin uzun sürmesi ülke ekonomisini zor durumda bıraktı. Her geçen gün mutasyona uğrayan virüs insanları endişelendirirken ekonomide yaşanan gelişmeler büyük bir kırılma yaşattı.

MÜCADELE SÜRECEK

Değerli Okurlar;

Türkiye 2022 yılına girerken döviz kurlarında yaşanan inişli çıkışlı grafikler ülke ekonomisini derinden sarstı. 2021 yılının son çeyreğinde büyük bir ekonomik savaşın içerisine girdik. Türk Lirasının değer kaybetmesiyle birlikte piyasanın ateşi harlandı. Her kalem ürüne değerinin en az 3 katı zam geldi. stokçular, fırsatçılar, Dolar, Euro derken piyasadaki çıkış bir türlü durmadı. Dövizin çakıldığı haftalarda bile gerileme yaşanmadı. Devlet vatandaşı bu enflasyona ezdirmemek için asgari ücreti yüzde 50 artırırken tüm maaşları çok önemli bir seviyeye çıkardı. Mücadele bitmedi. Bugün kabine emekli, memur, işçinin maaşlarını belirlemek için toplanıyor. Stokçulara da caydırıcı bir ceza mecliste onaylanacak. 2022 yılında enflasyonu düşürmek için tüm Türkiye büyük mücadele verecek. Elektriğe doğalgaza, yakıta gelen zamlar bunun habercisi.

YATIRIM İÇİN TEK YÜREK OLMALIYIZ

Sevgili Okurlar;

Trabzon yerelde altım yapmalı. Gelir sağlayıcı istihdam yaratıcı projeler acil masaya yatırılmalı. Şehirde üretimin önü açılmalı daha çok desteklenmeli. Yatırım Adası başta olmak üzere şehre yapılması planlanan yatırımların hızlanması için seferber olmalıyız. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla hep bir ağızdan isteklerimiz haykırmalıyız. Devir üretim ve çalışma devri. Durduğumuz an kaybederiz. TAKA Gazetesi Trabzon ve Bölge illerine çakılacak olan her çivide müteşebbislerin yanındadır. Gazete sütunları sonuna kadar açıktır.

EN BÜYÜK HAYALİMİZ ŞAMPİYONLUK

Değerli Okurlar;

Devre arasına puan farkıyla giren Trabzonspor, 2. Yarıda finale sağlam adımlarla gitmek için eksiklerini tamamlamak istiyor. Visca ve Efecan ile sağ kanadı güçlendirmek isteyen Bordo-Mavililer stoperde Edgar’ın yerini dolduracak bir oyuncu transfer edecek. Transfer dönemince ince eleyip sık dokuyan Fırtına Teknik direktör Abdullah Avcı’nın istekleri doğrultusunda oyuncularla görüşüyor. Visca eski hocası Avcı’yla beraber Trabzonspor’da şampiyonluğa oynamak istediğini belirtirken bu transferin hafta içi netleşeceği belirtildi. Bordo-Mavili taraftarlar gelecek olan transferleri ve 2. Yarının başlamasını sabırsızlıkla bekliyor. 2022 yılında en büyük isteğimiz, şampiyonluk. Eğer bu disiplin ve birlik beraberlik bozulmazsa şampiyonluğun geleceğine inanıyoruz.

MUTLU HAFTALAR

TAKA

Editör: TE Bilisim