Bir tarafta ligin bitimine 8 hafta kala en yakın rakibine 15 puan fark atmış, büyük oranda şampiyonluğu garantilemiş Trabzonspor, diğer tarafta küme düşme potasında çırpınan, Süper Lig’de kalma adına yarıştığı en yakın rakibinin 12 puan gerisinde kalmış Rizespor.

Birbirine yakın lehçe ile konuşan, aynı denizden tutulan hamsiyi aynı mısır ekmeği ile yiyen,  aynı tereyağını aynı peynirle harmanlayıp aynı kuymağa kaşık çalan, aynı çayı yudumlayan, velhasıl aynı derenun balıkları bunlar.

Aynı derenin balığı ama birinin hedefi şampiyonluk, birinin hedefi ligde kalmak!

Gönül ister ki; Trabzonspor-Rizespor maçları gerçek bir derbi kimliğine bürünsün. Bu müsabakaların sonucu Rizespor’un Süper Ligde kalıp kalmamasına değil şampiyon olup olmamasına etki etsin. Amma Velakin bir Trabzonspor taraftarı olarak ya da bir yazar olarak benim hayal etmem ile bu işler olmuyor, Tüm Rize bu hayali kurmalı. Hayal kurmakta yetmez bir an evvel icraata geçilmeli.

Temennileri bir kenara bırakıp geçelim maça;

Trabzonspor’un maç öncesi ciddi eksikleri vardı. Sezonun yıldızı Uğurcan Çakır 4 sarı karttan, sol bek Puchacz kırmızı kart cezasından dolayı Rize’ye getirilmemiş.

Maça saatler kala şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle ağırlaşan saha maçın 15 dakika geç başlamasına neden oldu. Kısmen karla kaplı, kısmen bataklık, kısmen çim zemin nedeniyle kontrollü bir oyun gördük sahada. Defansif tedbirleri elden bırakmayan Bordo Mavili ekip 15’de Visca 30’da Djaniny ile iki net fırsatı harcadı.

Bu pozisyonlar hariç koca 45 dakikada başka bir aksiyon göremedik.

İkinci yarıya şiddetini artıran kar yağışına nazire yaparcasına Fırtına da şiddetini artırdı ve daha 5 dakika dolmadan Abdülkadir ile 1-0 öne geçti.

Gol ile uykudan uyanan Rizespor golü takip eden 5 dakikada iki kez gole yaklaşması golün habercisi gibiydi. 57 de ceza sahasında ağır kalan Nwakaeme top yerine rakibe vurunca penaltıya sebep oldu ve skora denge geldi (1-1). Gol şaşkınlığını üzerinden atamayan Trabzonspor 5 dakika geçmeden bir penaltıya daha sebep oldu ve bir anda skor 2-1'e geldi.

Rizespor'un öne geçmesi ile Abdullah Hoca geçte olsa oyuna dokundu ve hem oyundan düşen Ömür'ü, hem de zayıf halka İsmail’i dışarı aldı ve çok geçmeden skora denge geldi (2-2).

Golden sonra dostlar alışverişte görsün oyunu yine bir penaltı ile sonuçlandı ve Rizespor 3 penaltı golüyle gecenin galibi oldu.

Geçmiş olsun Fırtına, tebrikler komşi..