Gümüşhane Arzular kabaköy Belde Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile TAKA Gazetesi’ni ziyaret etti.
 
Beraberinde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz ile gazetemizi ziyaret ederek, ekip arkadaşlarımızın basın bayramını kutlayan Tanış, beldede yaptığı hizmetlerle alakalı da açıklamalarda bulundu.
 
TAKA HEP DESTEK OLDU
 
TAKA: sayın başkan nezametinize teşekkür ediyoruz?
 

BAŞKAN TANIŞ: Gazeteler, derdimizi anlatacağımız, vatandaşa ulaşacağımız, bize yardımcı kuruluşlara mesaj göndereceğimiz yerlerdir. TAKA Gazetesi’nin bendeki yeri ayrıdır. Kapılarını her zaman açmıştır ve desteklemiştir. Sizin nezdinizde tüm gazetecilerin dünya gazeteciler gününü kutluyorum.
 
NE VAAT ETTİYSEK YAPTIK
 
TAKA: Sıkıntılı döneme rağmen halkı hizmetsiz bırakmadınız?
 
BAŞKAN TANIŞ: Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Hem ekonomik kriz, hem pandemi dönemine denk geldik. Bu dönemde belediye başkanlığı yapıyorum. Bunların arkasına da hiç sığınmadım. Bizim devletimiz güçlüdür. Projelerimizi hazırlıyoruz. Pandemi döneminde belediyelere gerçekten büyük yük düştü. İnsanın geçinmesinden, dezenfektanına kadar her şeyi karşıladık. Yaklaşık 5 bin nüfuslu belediyeyiz. Vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunduk. Vatandaşımıza ne vaat ettiysek bunları yerine getirmek için de çalışmalarımızı sürdürdük. Köyden beldeye dönüşen yerlerde müthiş eksiklerle de karşı karşıya kalıyorsunuz. Altyapısından, içme suyuna, yol ağından üstyapısına kadar bir çok hizmeti yapmak durumundasınız. Önce belediyeye gelir getirici projeler yapıyoruz.
 
GÜNEŞ ENERJİSİ GELİR KAPISI
 

TAKA: Belediyeye gelir getirici çalışmalarınız anlatır mısınız?
 
BAŞKAN TANIŞ: Beldemizde bir güneş enerjisi sistemi üzerinde çalışıyoruz. Şu anda son aşamaya geldik. Bir dahaki yaza kadar güneş enerjisi sistemini devreye koyup belediyemize aylık 150 Bin TL gelir getirici bir proje olacak. Spor tesisi projemiz var. Yaşam alanı projemiz var. Projelendirme aşamasında. 5 Milyon TL’lik bir proje. Araç gereç eksiğimizi tamamlıyoruz. 1 Milyon TL kredi kullandım. Beldemiz engebeli. Yol yapıyoruz. Kırıcı iş makinesi alacağız. Bazı belediyelerden araç gereç hibesi alıyorum. Cumhur ittifakı belediyelerimizde bize destek oluyor. Vatandaşımızın hep yanındayız.
 
KANAYAN YARA ÇİMENTO
 
TAKA: Çimento fabrikası belde sınırlarında, çevreye zararı var mı?
 
BAŞKAN TANIŞ: Beldemizin sınırları içerisinde bulunan çimento fabrikası bizim kanayan yaramızdır. Kaldırılmasından yana değilim. Kurallara uymasını istiyorum. Ya da taşıyabiliyorsa beldemizin içindeki daha rantabl alanlara taşımasını istiyorum. Beldemizi kirletiyorlar. Sosyal sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Şurayı kirletiyoruz, zarar veriyoruz. Karşılığında yeşillendirelim diye bir düşünceleri yok. Üretim yapıp istihdama da katkı sağlıyorlar. Ama kurallara uyarak yapsınlar.
 
GÜMÜŞHANESPOR MARKA DEĞERİMİZ
 
TAKA: Gümüşhanespor ile çok dertlendiniz düzlüğe çıkıyor mu?
 
BAŞKAN TANIŞ: Gümüşhanespor’da Vahit Olgun başkanımızla bir yola çıktık. Yönetimde olmak istemedim ama yazdılar. Gümüşhanespor bizim bir marka değerimiz. Gümüşhanespor zor duruma düşünce girdabın içine çekiyorlar. Bir yılda 5 tane başkan değişti. Kulüp boşa düşüyor. Parası olmayıp isim yapmak isteyen kulübe bitiyor. Kulübü yürütemiyor. Puslu havayı seven avcılar gibi kulüplere çökmeye çalışan birileri çıkıyor. Vahit Bey sağolsun Gümüşhanespor’umuza başkan oldu. Hem takımımızı sahaya çıkardı hem de transferi çözdü. Şu anda çok güzel oynuyor. Gidip maçlarımızı izliyoruz.
 
CANIMIZDAN PARÇA KOPTU
 
TAKA: Kent çok değerli bir evladını kaybetti, Mustafa Canlı ile uzun süre çalıştınız, neler söyleyeceksiniz?
 
BAŞKAN TANIŞ: Mustafa Canlı ağabeyimle 1999 seçimlerinde belediyede onla ilk başlayan personellerden birisiyim. Çok iyi bir ağabeydi. Onunla çalışmaktan son derece haz alıyordum. Gece saat 2’de 3’te bir hasta olsa yada yolda biri kalsa hemen yardıma koşardı. Ben kendisinden hiç görev istemedim. Belediyenin en altından başladım, çıkılacak en yüksek makama çıktım. Ne görev vermişse yaptım. Aramıza hiç siyaset girmedi. Abi kardeş gibiydik. Hayatımda yaşadığım en büyük acılardan bir tanesidir onun kaybı. Vatana millete hayırlı bir insandı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
BAHATTİN BAŞTÜRK