IMF’ye borcu bitiren, ekonomik bağımlılığı sonlandıran Türkiye o tarihten itibaren yoğun bir manipülatif saldırının boyunduruğuna sokuldu.
Provokasyonlarla, silahla diz çöktüremedikleri Türkiye’yi, bundan sonraki süreçlerde ekonomik spekülasyonlarla sarsmak istediler.
Öyle ki, küresel sermaye tetikçileri Hazne ve Maliye Bakanı Bakan Berat Albayrak üzerinden kara propagandaya başlayarak Türk ekonomisini hedefe koydu.
Terörü, darbeyi ve binbir türlü belayı Türkiye'ye musallat edip yıkmak isteyenler başaramayınca yeni planı 'futbol dünyasını' devreye soktular.
Tarafgirlerin amacı taraftarlar üzerinden yeni bir nifak tohumu ekerek, bir futbol maçında yaşanan olayları körükleyip fitne kıvılcımı saçmak.
Asıl amaç bütün bu yaşananları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın üstüne yıkmak.
Peki, geçmişte darbe girişiminde bulunan, terörü destekleyen, Başkan Erdoğan'a ve çevresindeki siyasilere iftira atmak için yarışa giren bu güruhun planı ne?
Geziyi organize edenlerin derdi ne?

Sadece Trabzonspor’un zirveye oynaması mı?
Trabzonspor’un ekonomisinin belli bir yere taşınması mı?
Değil elbet. 2002 yılına kadar gayri safi milli hasılanın yarısını götüren bu isimlerin elinin hazinenin üzrinden çekilesidir sebep.
Bu kez başaramayacaklar.
Bu kez elde edemeyecekler.
Ne Türkiye ekonomisini  eskiye götürebilecekler  ne de 2011 yılında Türkiye’nin dört bir yanını saran Anadolu ateşi Trabzonspor’un etrafında yanmasını söndürebilecekler.
Fırsat vermeyeceğiz.
Trabzonsporumuza da, Trabzon’un evladı Berat Albayrak’a da sahip çıkacağız.

Kandaz Ve Aksu’dan Köprüye Bayrak Sözü


Boğaziçi köprüsüne ne kadar da yakışıyor Bordo Mavi renkler. Trabzonspor eski mali saymanı Mahmut Aksu ile Hasan Kandaz dün akşam köprünün altındaki bu muhteşem manzara eşliğinde yemek yerken ‘Eğer bir yol kazası olmaz, şampiyon olursak dev bir Trabzonspor bayrağını Köprünün tam ortasına astıracağız. Bu gururu Trabzon’a yaşatacağız.’ dediler. Kandaz, ‘İstanbul ayakta. Her taraf  Trabzonspor’un bu yıl şampiyon olacağını konuşuyor. Kahvehaneler ..Sosyal tesisler...Metro, Tramvay nereye gitsen Trabzonspor ve şampiyonluk. Futbolun büyüsü her tarafı işgal etmiş.’ ifadelerini kullandı.

Fanatik Kaynar Sözünün Eri Çıktı


Trabzonspor’un fanatik taraftarı  ünlü Mira Gümüşçü Yaşar Temel Kaynar Gençlerbirliği galibiyetinin ardından Kuyumcular çarşısına komple et dürüm döner dağıttı. Kaynar’la ilgili olarak Kuyumcuların kuaförü Yahya Köksal’ın anlattığı 1996 yılı anısı ise son derece dramatik. Köksal, ‘1996 yılının 5 Mayıs tarihi idi. Fenerbahçe’ye 2-1 yenilip şampiyonluğu kaybettiğimiz maçta tribündeyiz. İkinci golden sonra yanımda olan Yaşar ‘He la, Valla la, golü yedik la, şampiyonluk gitti la’ diye söylenmeye başladı. Baktım kendinden geçiyor, bayılacak, yüzüne şamarı çaktım, kendine getirdim’ dedi. Köksal, ‘Yaşar,  Trabzonspor’un bir galibiyetine servetini verir. Trabzonspor yenilince strestten bambaşka biri oluyor. Yenince tadına doyum olmuyor. Dönerleri için de özel bir teşekkür ediyorum. ’ dedi.

Sörloth’a ne dedi?


Ali Yığcı Yomraspor’un bir dönem Başkanlığını da yaptı.. Salı günü Trabzonspor’un idmanında  doğruca Sörloth’ün yanına gitti. Onunla konuştu ve şöyle dedi: ‘Sevgili Sörloth ayağına onca darbe aldın. Burası Türkiye ligi kendini yere atacaktın.’ Ali Yığcı sonra da cevabını kendisi veriyor: ‘Adam sahtekarlığı bilmiyor ki, dosdoğru bir sporcu.’

Güçlü Dönüyor


Türk futbolunun şu andaki en pahalı oyuncusu Abdulkadir Ömür güzel bir paylaşım yaptı. Doktoru, ekibi ve Berlin’de kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti. Birkaç haftalık sürecin ardından Mart ayının ikinci haftasında oynayacak seviyeye gelecek. İkinci yarının son 5-6 maçı Trabzonspor’la birlikte sahadadır. Hoş geldin Abdulkadir.

Konya Gazisi Yaşar Akkol


Yaşar Akkol. Trabzonspor’un peşinde gitmedik yer yok. Konyaspor maçında Konyaspor taraftarları tarafından pankartı yüzünden darp edilen  bir ism. İstanbul Esenyurt’ta oturyor ve her gün aksatmadan TAKA Gazetesi alıyor.  Vefalı. Kanser hastası olan eşini emekli etmek ve tedavisini aksatmamak için her kapıyı çalıyor. Yardım eden olur diye yazıyorum, Yaşar’ın telefonu: 05616196655.  

O Ses Hep Yankılanacak

‘Trabzonspor soldan atağa kalkıyor, Küçük Şenol önündeki iskender’i gördü. İskender rakibi etkisiz hale getirdi. Ortahladı ve Tuncay son noktayı koydu: Trabzonspor 2-0 önde.’
Bu ses hep kulaklarımızda yankılanacak.

Türk spor basını usta bir ismini kaybetti. TRT'nin emekli spikerlerinden Abidin Aydoğdu vefat etti. Aydoğdu, rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir İstanbul Koşuyolu Yeditepe Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 72 yaşında hayatını kaybeden Abidin Aydoğdu, 1972 yılında TRT'de spiker olarak göreve başladı. Aydoğdu, uzun yıllar ekranda maçların heyecanını yansıttı. Duayen spor spikeri, lig karşılaşmalarının yanı sıra Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonaları'nda da görev yaptı.

Biraz Da Nostalji


Siyah-Beyaz yıllar. 1992. Yomra İkisu köyü. Gazetecilik mesleğine teknik olarak ömürlerini veren Aydın Olcay, Kaptan Boran, Köksal Yıldız ve Ali Durmuş. Boran’ın köyünde Kar keyfi yapmış ve gazeteye dönüyorlar.