Trabzon'dan Suriyeye gönül köprüsü..

Kardeşlik projeleri ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde gönülleri feth eden Ahmet Külekçi bu kez sevgi köprüsünü savaş bölgesi Suriye'de kurdu..Hatay Cilvegöz sınırından bir gurup gönüllü yardımseverle yola çıkan Ahmet Külekçi Ceketin yokmu sorusuna "babam öldükten sonra kimse bana ceket almadı"cevabı ile milyonları ağlatan yüreklere kor düşüren Fuad Muhammed ile Suriye de İdlip Atme kapımında buluştu.

Bavul Hava,Kelbit,Keder Luşin,Aksanat ve Keramete den geçerek İdlip sınırındaki Etme Kampına ulaşan KGK Trabzon İl Temsilcisi ve kardeş şehirler proje koordinatörü Ahmet Külekçi Fuad Muhammed ile birlikte kamptaki çocuklarla bir araya gelerek onlara gelen yardımların dağıtımına katkı sağladı.

Içişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Atme kampında bulunan 11 yaşındaki Fuad Muhammed savaş sonrası yaşanan mağduriyeti anlatırken kurduğu "babam öldükten sonra kimse bana ceket almadı"sözü sosyal medyada milyonlarca kez paylaşıyorken herkes çok duygulanmışti.

Suriyede insanlik dramı yaşandığını belirten Ahmet Külekçi "Türkiye bölgenin  huzuru ve barışi icin tek umudu.Burada zulüm var burada ölüm var burada yokluk var.Suriye'de yaşanan bu akıl almaz mağduriyete dünya sessiz kalmamalı.idlipte çatışma ortamını hazırlayan Esed kendi halkını öldürmekle eli kanlı bir diķtatör olarak tarihe geçecek" şeklinde konuştu.

Idlip'e yardımlarin durmaması gerektiğinin altını çizen Külekçi, burada gönüllü olarak  görev yapan başta İHH olmak üzere bütün herkese teşekkür etti.