Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Çalışmaları Gazetemize Anlattı

Trabzon’un Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’na misafir olduk. İlçeye mühendis elinin değdiğinin farkını hissettiren Başkan Sarıalioğlu, ilçenin hayali olan kent çarşısını hayata geçiriyor. Kendisi de inşaat mühendisi olan Başkan Sarıalioğlu, ilçenin mimarisindeki her ayrıntıyı da yerinde inceliyor. Sarıalioğlu, “Kent Çarşımız için projelerimiz tamamlandı. İhalesi yapıldı. Of’umuz için bir meydan olacak. Otoparkı, güzel bir camisi ve 25’e yakın iş yeri ile güzel bir çarşımız olacak” dedi.

DÖRT KOLDAN ÇALIŞIYORUZ

TAKA: Sokağa çıkma kısıtlamasında neler yapıyorsunuz? Sokağa çıkma kısıtlamasında Of Belediyesi’nin çalışmaları nasıl ilerliyor?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Bir taraftan sosyal vefa destek gruplarımız bir taraftan ilgili arkadaşlarımız bir taraftan zabıta, emniyet güçleri birlikte çalışmalara aralıksız devam ediyorlar. Malum bölgemiz çay bölgesi ve özellikle Karadeniz Bölgesi genelinde baktığınızda çay mahsulünün yaklaşık dörtte bir Of’umuzda yetişiyor. Bu vesileyle yasaklar başlamadan önce de yasakların başlamasıyla da birlikte de diğer illerden özellikle İstanbul ve çevresinde ilçemize çok yoğun bir sirkülasyon devam ediyor. Altından kalkılamayacak bir durum yok. Hem zabıta ekiplerimiz hem diğer güvenlik ekiplerimiz gerekli önlemleri almış durumda biz de belediye olarak sosyal vefa destek grubuyla birlikte ihtiyaçlı vatandaşlarımızın bizzat ihtiyaçlarını yerinde görerek sokağa çıkmayı en aza indirebilmek için gerekli çabayı sarf ediyoruz. Burada asıl olan İçişleri Bakanlığı’mızın yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda vatandaşlarımız burada o genelgede koyulan kurallara uyması. Onun için burada azami sorumluluk özellikle vatandaşlarımıza düşüyor. Ben bu vesileyle TAKA Gazetesine bize bu fırsatı vermiş olduğu için teşekkür ediyorum.

AŞI OLALIM

Vatandaşlarımızın özellikle bu kısıtlamalara uyması lazım zorlamayla her tarafı kontrol altına almak mümkün değil. Burada sınırlar çizilmiş bu sınırlar hepimizin iyiliği için. İnşallah Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de aşılama yoğun bir şekilde devam ediyor. Aşı sırası gelen mutlaka aşısını olsun. Bu sınırlamayla birlikte bu sınırlama süresinin dolması ve aşılamanın da daha genele yayılmasıyla birlikte inşallah tez zamanda bu musibetten kurtuluruz. Cenabı Allah tez zamanda ülkemizi ve ilçemizi tez zamanda bu virüsten kurtarsın diyorum ve size de teşekkür ediyorum.

ALT VE ÜST YAPI ÖNCELİĞİMİZ

TAKA: Kısıtlama dönemi devam ediyor. Of Belediyesi olarak altyapı ve üstyapı anlamında ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz bu dönemde?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Altyapılar devam ediyor. Özellikle çay bölgesi olduğumuz için şehir içerisinde birtakım sokak sağlıklaştırma projelerimiz var. Betonlama ve asfaltlama inşallah devam edecek. İhalelerimiz devam ediyor. Bu anlamda bir kısıtlama yok çalışmalarımız devam ediyor. Rutin olarak çay yollarımızın arazilerimizin temizliği belediyemiz tarafından devam ediyor. O konuda bir kısıtlamamız yok.

İHALESİ YAPILDI

TAKA: Kent Çarşısı projesi projeniz vardı. Nerede yapılacak? Bu proje ne durumda?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Hem kapalı otopark hem Kent Çarşısı. Eski terminal alanının şu anda da açık otopark olan tam ilçemizin merkezindeki alanda yaklaşık 5 dönümlük bir alanda ihalesi TOKİ tarafından yapıldı. İhale iptal edilmişti. Verilen teklifler uygun bulunmamıştı. İhale ayın 15’inde yenilendi. Sözleşme yapıldı. Zannediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde yer teslimi yapılacak. Of’umuza çok modern kapalı otopark ve Kent Çarşısı kazandırılmış olacak. Hemen onun paralelinde orayı tamamlama aşamasına yaklaştığımızda da yine kentsel dönüşüm kapsamında şehrin merkezindeki 104 adet binanın yıkımı ve orada yeniden yapılacak olan işyerlerinin inşaatına başlanacak. Şu anda kamulaştırma işlemleri başladı devam ediyor. İnşallah hızlı bir şekilde o işin de ihalesi yapılmış olacak. Bununla birlikte Atatürk Bulvarı’nda kentsel dönüşüm, sokak sağlıklaştırma ve cephe yenilemesi projemiz var. Onun da haziran ayı içerisinde ihalesini yapacağız inşallah. Yine o projeyle birlikte yürütülen sahil kesiminde İsmet Paşa Caddesinde cephelerin yenilenmesi projesi şu anda devam ediyor. Kısmen tamamlanmış durumda. İnşallah yavaş yavaş yine Ofluların destekleriyle imkânlar el verdiği sürece Of’umuzu yavaş yavaş yenilemeye devam edeceğiz diyorum.

OTOPARK VE CAMİ İLE YENİ İŞ YERLERİ

TAKA: Kent Çarşısı bittiği zaman içinde neler olacak?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Orada bir meydan olacak. İşyerlerine ait büyük bir meydan olacak. Altı otopark olacak. Üstünde güzel bir camiimiz olacak. Orada çok değişik amaçlara hizmet edecek 25’e yakın yeni iş yeri olacak. İnşallah güzel bir Bedesten Çarşısı benzeri uygulama yapılacak orada.

TEMMUZ’DA RADAR ÜSSÜ HİZMET VERECEK

TAKA: Radar Üssü çalışmanız vardı. Bu çalışmanızda durum nedir?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Karayolları ile birlikte radara ulaşımı sağlama amacıyla yürüttüğümüz bir çalışma var. Hem yol altı yol üstü duvarları hem yol genişlemesi. Karayolları ile birlikte orayı da inşallah Haziran ayına yetiştirip Temmuz ayında radarı orada çalıştıracak şekilde çalışmamızı tamamlamak istiyoruz.

RADAR ÜSSÜ KAZANDIRACAĞIZ

TAKA: Çalışmalarını ve incelemelerini yaptınız. Nerede olacak?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: 800 metre kotunda COS Tepesi dediğimiz yer olarak Of’umuzun güneyinde. Of’un panoramik olarak çok güzel bir manzarasına sahip bir noktada. İnşallah Hava Kuvvetleri Komutanlığı’mızın güzel bir çalışması olacak. Of’umuza bir hava üssü kazandırmış olacağız.

KAFKAS TEPESİNE SEYİR TERASI

TAKA: Panoramik olarak güzel bir manzara dediniz. Oraya bir seyir terası düşünür müsünüz?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: O farklı bir çalışma. Onun 400 metre kotunda Kafkas Tepesi diye bir noktamız var. Orası da çok güzel ve panoramik bir nokta. İnşallah bu önümüzdeki yaz orayı hedefliyoruz. Ulaşım problemi vardı. Onu da aştık. Oranın da ulaşımını sağladıktan sonra orada çok güzel bir hem sosyal tesis hem bir seyir terası Of’umuza kazandıracağız inşallah.

SAHİLR YENİ SOSYAL TESİSLER

TAKA: Sahildeki durum nedir? Sahilde çok geniş bir arazi yapınız var. Burada bir değerlendirme yapacak mısınız?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Tabi ki. Onun da projesi yapılmış. Orada sosyal alanlar sosyal tesisler ve yine Spor Bakanlığı’mız ile yapmış olduğumuz bir protokol var. O kapsamda hem ilçemizin sporuna hem Ofspor’umuza hizmet edecek bir sosyal tesis ve iki tane antrenman sahası yapılacak. Onun dışında da bir rekreasyon projemiz var. Onun dışında bir proje daha var o şimdilik saklı kalsın. Nazar değer diye korkuyoruz. Onu projesi tamamlandıktan sonra paylaşmak istiyorum hemşerilerimle. İnşallah orası da çok güzel bir yer olacak.

OF SULAKLI VADİSİ İLE DEĞİŞECEK

Tabi ki Of’ta sosyal alanlar aktif, yeşil alanlar, rekreasyon alanlar bunlar her geçen gün artıyor. Sulaklı Vadisi’nde bir projemiz var. Çok güzel bir proje. Sulaklı Vadisi projesi yıllardır konuşulup yapılamayan bir projeydi. Bizim dönemimizde, aziz Ofluların büyük destekleriyle, tabi ki de Sayın Cumhurbaşkanımızın Of’a olan teveccühleriyle, İçişleri Bakanı’mızın da, diğer bakanlarımızın da çok büyük destekleriyle orada çok güzel bir rekreasyon alanı oluşturuluyor. Sulaklı Vadisi’nde köprü yapılıyor. Hemen ilçemizin doğusuyla irtibatı sağlayacak olan bir yaya köprüsü. Üstü kapalı, ahşap görünümlü, asma köprü şeklinde çok güzel bir köprü olacak. Hem de orada yürüyüş yolları, bisiklet yolları. Orada yaklaşık olarak 3 bine yakın meyve ağacı diktik. Portakal, nar, ayva, mandalina, karayemiş ağacı diktik. Orası 10 yıl sonra inşallah cennetten bir bahçe olacak.

BAKANLARIMIZIN ÇOK BÜYÜK KATKILARI VAR

TAKA: İlçe olarak Of’ta iki tane bakanınız var. Bakanlarımızdan destek alıyor musunuz? Bakanlar kendi memleketlerine ekstra destek veriyor mu?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Bakanlarımızın ülkemize olduğu gibi Trabzon’umuza da Of’umuza da çok büyük katkıları var. Allah hepsinden razı olsun.

AŞILAMA DEVAM EDİYOR

TAKA: Şu an çay mevsimindeyiz. 17 günlük kısıtlama var. Gurbetteki Oflular geldi. Of’un nüfusu 150 binlere dayandı. 17 günlük kısıtlamadan sonra Covid sayısı anlamında bir endişeniz var mı?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Öyle bir tedirginliğimiz yok çünkü aşılama bir taraftan devam ediyor. Bir taraftan da bütün tedbirler alınmış durumda. Mümkün mertebe Of’lu hemşerilerimiz de bu kurallara uyacaklar. Genelde zamanları çay bahçesinde geçeceği için çok büyük bir yoğunluk çok büyük bir kritik durum olacağını biz öngörmüyoruz. İnşallah da olmaz diyelim.

ULAŞIM PROBLEMİ AŞILDI

TAKA: Kırsal mahallelerde herhangi bir altyapı yol, asfaltlama, betonlama problemleri var mı? Çalışmalar orada nasıl gidiyor?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Orada bir sıkıntı yok. Sezon başladığında Mayıs 15 tarihi itibarıyla ulaşım probleminin büyük bir kısmı yüzde 95’lik kısmı aşılmış durumda. Ulaşım konusunda Of’umuzun da Trabzon’umuzun da herhangi bir sıkıntısı yok. Of’un sıkıntısı, çay arazilerinin fazla olması sebebiyle bu çay arazi yollarının fazla olması. Buralarda da yollar dar arazi yolu olduğu için genellikle asfaltlama ve betonlama yapılmıyor. Genelde bakımı yapılıyor. O bize biraz yük getiriyor onun dışında herhangi bir problem yok.

TAKA: Of doğu tarafından giriş ilçesi. İller arası seyahat kısıtlaması mevcut. Kilit noktadasınız. Sınırdaki denetleme çalışmalarına emniyet ve jandarma ile katılıyor musunuz?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Kaymakam bey ile arada arkadaşlara moral motive açısından destek olma anlamında yanlarına uğruyoruz tabi ki.

CUMHUR İTTİFAKI TAKDİRE ŞAYAN ÇOK BÜYÜK ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYDU

TAKA: Pandemi dönemindeyiz halka bir mesaj anlamında eklemek istediğiniz bir şey var mı?

SALİM SALİH SARIALİOĞLU: Her şeyden önce Allah bu devlete zeval vermesin. Bu tip hadiseler dünyada zaman zaman yaşanabiliyor. Bugün de dünyada böyle bir sıkıntı var. Devletimiz çok güçlü bir devlet. Hükümetimiz gerekli olan bütün önlemleri zamanında almış. Dünyada hiçbir benzeri olmayan vefa sosyal destek grupları kuruldu. Burada çok güzel çalışmalar yapıldı. Gerek orta ölçekte gerek düşük ölçekte olan esnaflarımıza devletimiz yapabildiği kadar desteği yapıyor. Bu sosyal dayanışma gerektiren bir durumdur. Bu hadiseler her zaman olmaz dolayısıyla Türk milletinin büyüklüğü bu tip hadiselerde ortaya çıkmıştır. Benim hiçbir endişem yok. Bu aziz millet, bu hastalıktan bu beladan bütün yaraları sararak daha güçlü çıkacak ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü çok güçlü bir hükümetimiz var. Cumhur İttifakı bu konuda takdire şayan çok büyük çalışmalar ortaya koydu.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen bir taraftan da devletin devam ettirmesi gereken yatırımların devam ediyor olması, Of ölçeğinde baktığımızda bile burada hemen bir devlet hastanesi yapılıyor. Ağustos ayına yetiştirilecek. Yaklaşık 200 yatak kapasiteli 100 milyon liraya mal olacak bir eser. Bir taraftan Çaykara yolu, bölünmüş yol. Bir taraftan Of Balaban bölünmüş yolu. Hiçbiri duraksamadan devam ediyor. Bu da devletin gücünü ortaya koyuyor. Dolayısıyla burada bir feveranlar birtakım fitne fesat yuvaları boş durmayıp sanki genelde çok büyük ülke battı ülke elden gidiyormuş gibi ah estirenler var. Onlar da malum çevreler. Yeri geldiğinde bu millet neyi takdir edeceğini seçim zamanında zaten gösteriyor. Allah bizi bu millete mahcup etmesin. Emperyalistlerin ağzıyla konuşan birtakım muhalif çevreler var. Onlara da buradan seslenmek istiyorum. İçkiyi yasaklayanları Allah’a havale ediyor. İçkiyi Allah yasaklamış zaten. Allah’ı Allah’a havale ediyor.

Ben de ona Allah sana hidayet versin diyorum. İnsanların biz tercihlerine karışamayız. 24 Nisan Tehcir Olayını farklı taraflara çekip bir katliammış gibi bahsedenlere de, onlara bir söz söyleyemeyenlere de lafım var. Allah size akıl fikir versin. 2 milyon Kızılderili’yi katleden onlar. Afrika’yı sömüren onlar. Çok da uzağa gitmeye gerek yok, Irak’ta, Suriye’de olan olayların sorumlusu biz değiliz. Onlara bir şey diyemeyip, Allah bu millete 100 yıl sonra bir lider daha nasip etmiş ona diktatör diyebiliyorlar. Onları da ben Allah’a havale ediyorum. Onlara Allah akıl fikir versin. Allah’ın izniyle bu millet dimdik ayakta ve liderinin yanında. Bu millete çelme takmak isteyenlere inşallah yine bu milletin ferasetiyle Allah fırsat vermeyecek. Allah bu vatanı bölmek isteyenlere fırsat vermesin. Allah bu devlete zeval vermesin. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin. İnşallah bu kapanma döneminde de kurallara uyarak bayrama, bayram havasında erişiriz. TAKA Ailesine bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Saygılarımı sunuyorum.