Tabuta Sığmayanlar programının 115.bölümünde Üsteğmen Oğuz Kağan Usta’nın hayat hikayesine yer verildi. Şehit Babası Canpolat Usta yaptığı duygu dolu açıklamalarda bakın neler söylüyor:

‘Malatya’ya tayinimiz çıktı. Malatya’da görev yaptığımız zaman şehidim Oğuz Kağan Usta fanatik bir Trabzonspor taraftarıydı. Bana ‘Baba Trabzonspor Kayısı Otele geldi. Trabzonspor bayrağımız vardı onu imzalattıralım.’dedi. Bende ona ‘Oğul bizi oraya almazlar’ dedim. Otelde sıkıntı yaşarız. Ama bana ‘Hayır baba gideceğiz’ dedi. Çok kararlıydı. Bir konuda karar verirse döndürülemezdi. O gün Kayısı Otele gittik. Otelin lobisinde futbolculara imza attırıyor. Oraya Hami Mandıralı geldi. Oğlum bir anda ‘Hami abi, Hami abi’ dedi. Hami bey orada Oğuz’un flamasını imzaladı. Hami herhalde biz yaşlarında veya bizden küçük de olabilir. Hamicim dedim ‘ben Fenerbahçeliyim oğlan Trabzonsporlu ne yapacağız’ Çok alçak gönüllü çok beyefendi bir insan. Oğuz Kağan Usta’ya sarıldı böyle nasıl onu şeyine aldı. Daha sonra Oğuz orada flamaları imzalattırırken ben de lobide bir kenara oturdum. O arada yanımda polisler vardı onlarla sohbet ediyorum. Yanımızda da Caner Çuvalcıoğlu Beyfendi varmış. Polislerle asker olmam sebebiyle sohbet ederken dedim ki ’Ben Fenerbahçeliyim oğlum Trabzonsporlu nasıl olacak bu?’ O arada Caner Çuvalcıoğlu beyefendi hiç unutmuyorum 14 numara Gökhan’ın formasıydı. Bir forma getirdi içinde bir şeyler daha vardı, şimdi hatırlayamıyorum. Oğuz’a getirdi ve dedi ki ‘Oğlum babana söyle Fenerbahçe hiç hayatında bir çocuğa böyle bir şey hediye etmiş mi?’ Orada böyle gülüştük. Oğuz’un şehadetinden sonra Caner Çuvalcıoğlu beyfendiye yine ulaştım. Allah ondan razı olsun. Kendisini çok seviyorum. Bize formayı gönderdi ve o formayı biz şehidin tabutunun üzerine koymayı düşünürken eşim o formanın Oğuz’un kabrinin içinde olması gerektiğini söyledi. Şu anda şehidim Oğuz Kağan Usta’nın kabrinin içinde.’'

Bu nasıl bir sevdadır?

Ahmet Ağaoğlu Eskişehirspor’a imza verecekmisiniz sorusuna cevap verdi ya, Mustafa Çelik’i hatırlattı. Eskişehirspor’un Fener’den teşvik primi alarak Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda şike ve hakemle önünü kestiğinde evine gelip kapıdan ‘Hanım bizi şampiyon yapmayacaklar’ diyerek kalp krizinden ölen Mustafa Çelik’i de unutmadık. 1996’da şampiyonluğu kaybettiğinde Görele’de kendini asan Mehmet Dalman’ı da. Ölümüne sevda budur.

DENGE BOZULMASIN!

Trabzonspor’da Başkan, Yönetim ve Taraftarlar şampiyonluk istiyor.

Artık her şey hazır. Formalar da muhteşem.

Şimdiden bize de sipariş verenler var. Alıp göndereceğiz.

Trabzonspor 4 önemli oyuncu transfer etti. Bir de golcü arıyor.

O golcü kim? Alexander Sörloth mu?

Yanılmıyorsam Trabzonspor en yüksek ücreti Nwakaeme ile birlikte Gervinho’ya veriyor.

Trabzonspor kralı geri alırsa ne verecek?

Sörloth’u alırsanız ve sonrasında da denge bozulur mu?

Olabilir.

Trabzonspor’un hücum bölgesinde yığılma var. Ama sabit bir santraforu yok.

Geçen yılı Ekuban ve Djaniny ile geçiren Fırtına kamp bitmeden golcüsünü de getirmeli.

ONLAR GELECEĞİMİZ

Trabzonspor efsanesi Nizamettin Algan’ın Trabzonspor’un doğuşu ile ilgili kullandığı sözler önemli: Kendi çocuklarımızla başardık.

Bugün U-19 takımında Süleyman ve Hakan’ı konuşuyoruz

Ne varsa alt yapıda var. Ne varsa yine bizim mahalle aralarında var.

ORHANGAZİ’DEN AYVALIK’A

Sevgili Hasan Kandaz’ın bütün dünyası Trabzonspor. Artık siyaset ile ilişkisini kesti. ANAP Gençlik Kolları Başkanı iken bugünkü aklım olsa şimdi vekildim diyor. Kandaz’ın Köşk’teki evinin önünde bordo-mavi bayrak asılır. Ve o bayrak bugünlerde Ayvalık’ta. Tatile giderken önce Orhangazi Köprüsü’ne bayrağı astı ve oradan geçti. Sonrasında ise Ayvalık’taki yazlığının penceresinden sarkıttı resmini gönderdi.

Hasan Kandaz ile sevgili Mahmut Aksu’nun ahdı var. Trabzonspor şampiyon olduğunda o bayrak boğaz köprüsüne asılacak.

YOLUN AÇIK OLSUN MÜDÜRÜM

Trabzon’a atandığında Cevat Ocak anlattı bize onu. Çünkü TFF’nin Süper Lig temsilcisi idi. Herkese babacan bir tavırla sarıldı. Trabzon’da hiç kimseyi suçlu olarak görmedi. Herkese çok güzel baktı. Masalarımıza konuk oldu onure etti. Trabzon’un zorlukları onu da yakaladı ve 2.yılını doldurmadan tayin edildi. Sudan’a İrfan Neziroğlu’nun yanına gidiyor. Türk Bayrağı nerede ise orada olurum dedi ve gideceğini söyledi.  Ne diyelim sevgili Müdürüm Trabzonlular seni kalbinin en güzel yerine oturttu. Yolun açık olsun. Bir gün daha güçlü döneceksin. Biz innadık sen de inan.

FAVORİM İNGİLTERE

İtalya ile İspanya maçını izledik ardından ise İngiltere ve Danimarka maçını. İkincisi muhteşem maç oldu. Gazetede yapılan futbol tartışmalarında benim favorim İngiltere demiştim. Bakalım İngiltere rüzgarını İtalya finalde durdurabilecek mi?

Bir Trabzon beyefendisi, düzgün bankacı, İdmanocağı’nın eski Başkanı. Ve Sayın Metin Çataloğlu’nu unutmayan Serdar Arz ve Hakan Özyazıcı, kaşkolunu ve şapkasını verdiler. Metin abiyi çok da mutlu ettiler. Allah sağlıklı uzun ömür versin.

ACILAR.. ACILAR

Şanlı ailesi kısa süre içinde iki değerli evladını kaybetti, derin acılar yaşadı. Ailenin ikinci kuşak öncüleri sosyal demokrat kimlikleri ile öne çıkmış iki ismi İbrahim Şanlı ile Sami Şanlı’yı kaybettik. Allah rahmet etsin. Geçmişin siyaseti gururlu idi ama güzeldi. Kavgaları da tartışmaları da farklı idi. Vefat edenlerden İbrahim Şanlı İsmail Hakkı Şanlı ile gazeteci Halil Şanlı’nın ağabeyi idi.

Sami Şanlı ise yazarımız Zafer Kalfa’nın dayısı. Bir kez daha acılarını paylaşıyorum.

BİRAZ DA NOSTALJİ MUSTAFA DEMİR

35 yıllık arkadaşım. Arşivci başı. Nereden nasıl buluyor bilmiyorum ama benim de Kuzey Haber Gazetesi’ndeki 1987 yılı arşivimi getirdi. O arşivde öyle haberler var ki. ASKF’nin Bremen seyahatinden sonra yaptığım yazı dizisi. Trabzon Havalimanı’nda Rizespor Teknik Direktörü Feti Demircan ile ayaküstü sohbetlerim, Süper Lig, 2.Lig ve 3.Lig haberleri. Trabzonspor’da Küçük Şenol mizansen fotoğraflarım. Ve kuşkusuz Servet Özkara üstadın doldur boşalt köşesi. Mustafa Demir’i üst üste basacağı iki kitabı için kutluyorum.