Trabzonspor belki de son zamanların en büyük şanssızlık unsurlarını yendi diyorum. Bakın bizim şampiyonluğa oynadığımız dönemlerde, hakem hataları olsun sakatlıklar olsun, cezalar olsun bu faktörlerin hepsi, bizim aleyhimize gelişiyordu ama bu sezon, bunların tam tersini yaşıyoruz.

Bu kez tüm şanssızlıkları yenerek şampiyon olacağız diyorum. Tabi ki bizim gibi bazı şampiyonluğa oynayan rakiplerimizin rahatsız(?) başkanlarından biri olan Ahmet Nur Çebi Efendi, arlanmadan beyanatlar veriyor ki, Beşiktaş bu sezon kesin şampiyon olacak diye. Bu zaten herhalde hesap yapma kabiliyeti yok diyor geçiyoruz maçımıza.

Trabzonspor, Karagümrük maçına tam kadro çıktı diyebiliriz. Çünkü bu maçta sadece Bakasetas oynamıyor, rakip Karagümrük’te ise cezalı Hadenstad, Biglia, Zukanovic’in yanı sıra sakatlıkları bulunan, Kerim Frei ve Alpaslan gibi önemli oyuncuları, bizim maçta görev almadılar.

 Bu da, bizim açımızdan çok büyük bir avantajdı. Bu avantajla oyuna başlayan Trabzonspor, maçın ilk dakikalarında rakibine önde basarak oynatmadı. İlk dakikalarda da böylelikle üstünlük kurmuş oldu. 13’üncü dakikada da skor üstünlüğünü yakaladı. Bu dakikada ki atağımızda, Luckassen’in Djaniny’e yaptığı faulle hakem Cüneyt Çakır, VAR kararıyla penaltı kararı verdi. Atışı Djaniny kullandı.

 Bu vuruştan önce çıkan Viviano, topu çıkarsa da Cüneyt Çakır, erken çıktığı için haklı olarak atışı tekrarladı. Bu kez topu ağlarla buluşturan Djaniny, takımını öne geçirdi. 30’uncu dakikada Karagümrük defansının büyük hatasında Nwakaeme topu bir anda önünde buldu, plase bir vuruş yapan oyuncumuz bu önemli atağımızdan yararlanamadı. Hele hele 45+2’de bu oyuncumuzun önüne Djaniny çok önemli bir top attı. Ne var ki bu oyuncumuz inanılmazı gerçekleştirdi.

 Topu kale yerine auta atarak belki de kariyerinin en hatalı vuruşunu yaptı. Bu pozisyondan sonra zaten 1-0 üstünlükle soyunma odasına gittik. İlk yarıda kötü bir performans sergiledik.

Ancak ikinci yarıda belki iyi oynarız diye bir beklentimiz vardı. Fakat yine de futbol yoktu.

Ama futbolun meyvesi olan bir gol vardı. 52’nci dakikada Abdülkadir Ömür çok kötü bir vuruş yaparak topu auta attı. Dakikalar 62’yi gösterirken aynı pozisyonda Nwakaeme’nin asistini golle süsleyen Ömür, 3 maç üst üste attığı gollerle adeta takımını sırtlayan oyuncu oldu.

 Bizlerin de takdirini kazandı. Son haftalarda oynadığı futbol ve attığı goller ile ‘Ömrümüze ömür’ kattın. Allah ömrünü uzun ve güzel eylesin güzel evladım.