Başkan Genç, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Keskin’inde bulunduğu sohbette TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ile Genel Müdür Zihni Ağırman ve Yazı işleri müdürü Atakan Tok’un sorularını cevapladı.

 ‘TRABZON’UMUZU MUTLU EDEBİLMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ’

Trabzon’un Ortahisar İlçesi AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç TAKA Gazetesine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin ile yaptığı ziyarette önemli mesajlar verdi. Trabzonspor’un Şampiyonluğunu 12 yaşında Maçka’da yaşadığını söyleyen Genç duygusal sözler kullandı.

‘EZE EZE ÇIKTIK DÜZE ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR BİZE!’

Genç ‘O gün(1984) Maçka’da bir pankart asılı idi. O pankartta ‘Eze eze çıktık düze şampiyonluk yakışır bize’ yazıyordu. Ben de bugün 38 yıl sonra 50 yaşımda o pankartı kalekapının surlarına astım. O beni çok etkilemişti. Bugünleri gördüğümüz için çok mutluyum. Allaha şükrolsun.’ dedi.

İşte Ahmet Metin Genç ile söyleşimizin özeti:

TAKA: 2023 Yaklaşıyor sayın başkan neler söyleyceksiniz?

AHMET METİN GENÇ: Seçimin kendine özgü tarafı var. Hepimiz partimize emek ve katkı sağladı. Hepimiz bu koltuklara Liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Kurucumuz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kredisi ile oturduk. Şimdi bizim görevimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı omuzlarımıza alıp zirveye çıkarmak. Teşkilatların buna çok çalışması lazım.

ATMOSFER HARİKA

TAKA: Yıllardır Trabzonspor’u bir dakika bile bırakmadın ve şampiyonluk geliyor?

AHMET METİN GENÇ: Bu sene müthiş bir heyecan yaşıyoruz. ‘O sene bu sene’. Güzel bir atmosfer oluştu. Hepimizin mutluluğuna sirayet etti. Şehrimizde 7’den 77’sine çok güzel bir mutluluk. 11 sene sonra sekizinci şampiyonluğumuz geliyor. Ama kutlaması 38 sene sonra olacak bir şampiyonluk. O coşku ve heyecanın yaşanacağı anı biz de bekliyoruz. Son şampiyonluğumuzda ben Maçka’daydım ve 12 yaşındaydım. Ortaokula gidiyordum. ‘Eze eze çıktık düze şampiyonluk yakışır bize’ yazılı büyük bir pankart görmüştüm. Şimdi 50 yaşında 8. Şampiyonluğumuzda o yazının daha büyüğünü yaptırdım ve astım. O söz 38 senedir hafızamda kaldı. Trabzonspor haksız düzene karşı mücadeledir. Şehrimizin karakterini temsil ediyor. Hep haksızlığa maruz kaldım. İstifa eden federasyon başkanının açıklamalarında neyle mücadele ettiğimizi daha iyi özümsüyoruz. O söz bu dönemin konjektörüne uyan bir söz. Hem 2011’de hem 2019’da bizi etmişlerdi.

CANA ZARAR GELMESİN

TAKA: Kutlamalardan söz eder misiniz?

AHET METİN GENÇ: En çok da çocukluğumun heyecanını bugünkü çocuk ve gençlerin yaşamasından mutluyum. Onlar için daha büyük bir heyecan. Büyük bir coşku. Şehrimizde en iyi ve en güvenli, hiçbir cana bir zarar gelmemesi için söylem ve eylemlerimiz olacak. Bir can gitse değil bu şampiyonluk 40 tane şampiyonluk bir işe yaramaz. Yorgun mermi ile ilgili çok güzel video ve görsellerle kamuoyu oluştu. Hiçbir zarar olmadan bu süreci tamamlamak istiyoruz. Kalabalığın en güvenli şekilde heyecanı yaşaması için gerekli tedbirler alındı. 2 günde 100’ün üzerinde uçak şehrimize geldi. şehrimizde büyük yoğunluk var. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Yöresel sanatçılarımız, sürpriz gösteriler güzellikler olacak. Mutluluğu en güzel şekilde yaşayacağız.

TÜNEL AKVARYUM TAMAM

TAKA: Tünel Akvaryumun açılış tarihi belli oldu mu?

AHMET METİN GENÇ: Tünel Akvaryum tamamlandı. Suyunu da tamamladık. Balıklarımızın bir kısmı teşhire hazır. Tuzlu su balıklarımızın intibakı gerekiyormuş. 15 günlük bir teknik süre gerekiyor. İlan ettiğimiz 23 Nisan’da akvaryum bitti. Ziyaret edilebilir. Peyzaj çalışmaları yapılıyor. Tatlı su balıkları koyuluyor. Tuzlu su balıkları için de suyun demlenmesi gerekiyor. Resmi açılışımızı henüz ilan etmedik. Süleyman Soylu bakanımızın çok büyük desteği oldu. Resmi açılışı onunla birlikte yapacağız.19 Mayıs gibi önemli bir tarihte açılış yapılabilir.

ASFALTMADA YOĞUN MESAİ

TAKA: TİSKİ’nin alt yapı çalışmalarından sonra ara sokaklardaki çalışmaların geciktiği söyleniyor?

AHMET METİN GENÇ: Asfaltlama olarak Beşirli’de çalışıyoruz. Üniversite’de çalışmalarımız sürüyor. TİSKİ’den Ortahisar Belediyesi olarak devraldığımız 100 sokağı tamamladık. 75 sokağa da yağışlar nedeniyle başlayamamıştık. Şu anda başladık. Meydan bölgemizi de bir an önce bitirmek istiyoruz. Müftü Camii çevresinde doğalgaz çalışması var. O da tamamlanınca hızlı bir şekilde asfaltlaması yapılacak. Biz gece çalışacağız. Bölgemizi toparlayacağız. Maraş Caddemiz 15 Haziran itibari ile hazır olacak. Meydan Bölgemizi 2-3 ayda toparlayıp, mahalle ölçekli çalışacağız. İşi göğüslemeye çalışıyoruz. Vatandaşımız ve esnafımızın hoş görüsüne sığınıyoruz.

ALTYAPIYA BÜYÜK YATIRIM

TAKA: Büşükşehir ile çok zor bir alt yapı işine girdiniz?

AHMET METİN GENÇ: 1984-1989 arası yapılan alt yapı yatırımını yapan Orhan Karakullukçu başkanımızı saygıyla anıyoruz. O dönem yapılan alt yapı yatırımının çok daha büyüğü şu anda yapılıyor. Belediyenin en temel görevi her şeyini en güzel yaparsa da temiz hava ve temiz içme suyu konusunda eksikse o belediye iyi bir belediye değildir. Hükümetimiz tarafından Atasu barajı yapıldı. Değirmendere’ye temiz su gelmiş. Biz onu pis şebekelerden içiyoruz. Seçim kaybettirse bile bu çalışmayı yaptık. Belediyeler görünmeyen yatırım istemezler. Vatandaşımız temiz su içecek.

BAKANIMIZ PROJEMİZİ BEĞENDİ

TAKA: Sayın Genç Boztepe’deki seyir terasından söz eder misiniz, herhalde farklı bir proje bu?

AHMET METİN GENÇ: Seyir terası ihalemizi yaptık. Bakanlarımız da nakdi destek gönderdi. İçiçleri Bakanımızın da proje çok hoşuna gitti. Kısa zamanda yer teslimi yapılacak. Kızlar Manastırının güneyinden başlayarak 1 kilometre ahşap gezinti yolu, onun içerisinde bir seyir terası olacak. Oralarda eski çağlardan gelen mağaralar var. Oralara erişmek istiyoruz. Kayalardan biraz riskli. Görsellik olarak oraya ulaşacağız. İhale bedelimiz yaklaşık 22 Milyon TL. Seneye orayı açmayı planlıyoruz. Terasın alt taşeronu Türen İnşaat. Belediyemizle birlikte hep bizimle çalıştı.

UMUT ERDOĞAN

TAKA: Saha nasıl sevgili Başkan?

AHMET METİN GENÇ: Vatandaşımızın ekonomik olarak ciddi sıkıntısı var. Emeklilerimiz gelirinden dolayı darda. Esnafımız ve vatandaşımız da sıkıntıda. Pandemi yoğunluğunu toparlamaya çalışırken ticaret akışımızın en yoğun olduğu 2 komşumuz savaştı. Türkiye bundan çok etkilendi. Tarımsal ihracat ve turizm yapılan ülkeler savaşta. Bu sıkıntılı durumu çözecek, umut verecek, çözüm üretecek anlayış Recep Tayyip Erdoğan’dır. Muhalefet iktidar olmak için gayret edecek çalışacak. Bunlar demokrasinin gereğidir. Vatandaşın umudu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Vatandaş hakkını teslim ediyor. inşallah savaşın da toparlanması ve dünyadaki ekonomik girdap da yakında son bulacak. Dünya ekonomi olarak darda. Bizim alım gücümüz düştüğü için vatandaşımız 2 kez etkilendi. Zor bir süreç. Altından kalkacağız. Zor zamanda dayanışmasını bilen bir milletiz. Üretim gücümüzde bir eksilme olmadı. Bunun yansımalarını göreceğiz.

MİLLİ İRADEYE DARBE

TAKA: 27 Nisan E-muhtıra eleştirin vardı, Türkiye’de demokrasi oturdu mu?

AHMET METİN GENÇ: 1950’li yıllardan itibaren milli iradeye darbe vuran bir kapalı devre bu devletin içindeydi. NATO’ya girdikten sonra bir kapalı devre vardı. 60’da devreye girdi. Ülkemizin kendi iradesinin yapmak istediklerini belli bir yere kadar izin veriyordu. 71’de 80’de 97’de devreye girdi. 27 Nisan 2007’de devreye girdi. Ama 15 Temmuz’da patladı. Değişik adlarla sürekli devredeydi. 15 Temmuz Atatürk’ün beyanını(Yurtta sulh cihanda sulh) alıyordu. Sinsi planlamalar yapıldı. Ülkemizde demokrasi bilinci var. Hakan Fidan MİT Başkanı olarak atandığında 7 Şubat krizi patlak verdi. Cumhuriyet döneminden sonra ülkemiz ilk kez bağımsız karar almaya 7 Şubat 2012’de başladı. Devlet bizim değildi. 15 Temmuz’da bizden alınmış, yargısı, ordusu bizden alınmış devleti biz geri aldık. Oyunlar oynanıyordu. 15 Temmuz’da patladı. Milli irade bundan sonra tecelli edecek. Halkımız iradesine sıkı sıkısına bağlı şekilde sahiplenmeye devam edecek.

TAKA: Teşekkürler Başkanım

AHMET METİN GENÇ: Tüm hemşehrilerimin ve sizlerin bayramını kutlarım.