Ulusal gazetelerden birinde cinsel sorunlarınız bölümü var. Bu sahifeye her gün yazılan sorunlardan hemen yarısı sertleşme sorunu üzerine. Konu ilgimi çekti. Bilimsel makalelerden konuyu araştırdım. Ortaya çok ilginç bir tespit çıktı. Türk erkeklerinin yaklaşık yarısı sertleşme sorunu yaşıyor.
           
Uzmanlara biraz kulak verdim de bu durum büyük yönlü erkeklerimizin evlenmeden önceki el ile tatminden kaynaklanmakta olduğunu öğrendim. Bu alışkanlık evlenildikten sonra hanımıyla ilişkide zorluklar ortaya çıkartmakta ve sertleşme sorununu da beraberinde getirmektedir.
            
Ondan olacak her hal bu konu Peygamberimizinde gündeminde olmuş. Peygamberimiz tam bin dört yüz sene önce bakınız konuyla ilgili ne buyurmaktadır ; “ Elini nikâhlayan lanetlenmiştir.” Konu İslam hukukçularında gündemi olmuş önemine binaen. İslam Hukukçuları konuyla ilgili olarak verdikleri fetvada “ Eğer erkek zinaya gitme tehlikesi varsa bu durumda caiz olur onun aksi durumlarda ise zevk için yapılırsa bu durumda da haram olur demişlerdir.” Yani konu ne kadar önemli ki hem Peygamberimiz hem de İslam hukukçuları insan bedenine verdiği zararlardan dolayı haram demişlerdir. Belki de açık olarak demediler ama onlar bin küsur sene önce belki de el ile tatminin erkeklerde sertleşme sorunu ortaya çıkardığını tespit etmiş ve bizlerin dikkatini çekmişlerdir.
              
Makalelerden anladığımız bu sertleş sorunu ayrıca yediklerimizden ve içtiklerimizden de kaynaklanmaktadır. Günümüzde yediğimiz ve içtiğimiz paket mamullerde belki de bilmiyoruz ama bu sorunu ortaya çıkartacak maddeler kullanılıyor olabilir. Bu noktada bu konu üzerinde dikkatli bir çalışma yapılmalıdır. Ülkemizde fabrikasyon mamullerde kullanılan maddelerle gelişmiş ülkelerde ki fabrikasyon mamullerin karşılaştırılması lazım geldiğini düşünmekteyim. Belki de bizlerde kullanılan bazı maddeler erkeklerde sertleşme sorununu tetikleyebilir. Bilemiyorum. İrdelenmesi lazım gelmektedir.
           
Sorun önemli evli çiftler bu durumdan çok MÜZDARİP OLDUĞUNU GÖNDERDİKLERİ MEKTUPLARDAN ÖĞRENMEKTEYİZ. Hem erkek hem de hanımı bu sorundan dolayı psikolojileri bozulduğunu mektuplardan öğrenmekteyiz.
             
Konunun ayrıca başkaca bir boyutu var.  Bu durum ayrıca erkeklerde meni ve sperm kalitesini de düşürmekte olduğunu uzmanlar söylüyor. Ülke geneli doğum oranlarında ki azalış ve her şehir bazında beş on tane tüp bebek merkezilerinin olması bana galiba bu durum bebeklerde de azalma ortaya çıkartmakta olduğunu düşündürmektedir. Dikkatli olmakta fayda var.
            
Sertleşme sorunu doğal beslenmenin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bundan dolayı fabrikasyon mamullerden azami uzak durmaya çalışmalıyız. Eğer mecbur kalırsak bu durumda az yeme ve içme yoluna gitmemiz sağlımızı korumamız adına önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.
              
Eğer böyle bir sorun yaşanıyorsa bu durumda merdiven altı çözümlerden kaçınmamız lazım gelmektedir. Allah ölümün haricinde her hastalığın şifasını yarattığını Peygamberimiz bildirmişlerdir. Bu sorunu da hastalık olarak değerlendireceğiz ve doktora gideceğiz. Bu sorun Üroloji hastalıkları bakmaktadır. En yakın bir üroloji doktoruna giderek hastalığımıza şifa bulmaya bakacağız.
            
Utanmaya gerek yok. Şifa Allah’tan…