Trabzonspor’un şampiyonluğunu yürekten kutluyorum. Yokluklar içinden yönetim ve teknik kadro bunu çıkardı. Belki de Ali Koç’un hezenayı bundan.

Gazetecilikte haber kutsal yorum hürdür deriz ya onun için Trabzonspor’un geleceği için yorumlarımı yapacağım. İğnelese de.

Trabzonspor 8 haftadır futbol oynamıyor. Tamam sakatlıklar dedik geçtik ama böyle gitmez. Trabzonspor’un ikinci yarıdan itibaren orta sahası yok. Bakasetas, Hamşik ilk yarıdaki formlarını kaybettiler, dirençleri kırılmış

Kayseri maçında Abdullah hoca, Orhan Ak ve Egemen Kormaz seyretti, turu kaybettik.

Spor yazarları derneğinin üyesiyim. Epeydir Akyazıya da gitmedim. Akyazı’ya gitsem basın toplantısına katılsam Teknik Patron Abdullah Avcı’ya şunu sorardım:

‘Şampiyonluk için kutlarım hocam. Son 8 haftadır Trabzonspor rakibi ısırmıyor, oyunu rakip sahaya yıkamıyor. Orta alan savunması yapamıyor. Geçiş futbolu diyorsunuz geçişlerde topu kaptıran biz, golü yiyen biz! Kayserispor ortasaha ve sol taraftan geldi ve Trabzonspor'u eledi. Küme düşen Altay maçı için bile Trabzonspor taraftarı tedirgin. Olimpiyata gideriz yenilirmiyiz diye! Seneye nasıl önlemler almayı düşünüyor sunuz?’

Aslında bu sorum aynı zamanda yönetime. Sayın Ertuğrul Doğan’a. Kayseri taraftarına kızdık ama sakın bu takımla devam edeyim demeyin en altta kalırız. Taraftar seni çok seviyor. Yine gövdeni koyacak ve önlemleri alacaksınızdır.

Formasını seven, ruhunu sahaya koyacak agresif oyuncular istiyoruz. Bakasetas Trabzon’da keyif yapıyor. Gitmekte istemiyor. Haftalardır yok. Nwakeme yok. Visca yok.

Kayseri maçına dönelim Maç gidiyor Hüseyin Türkmen’i koy ön liberoya, Berat’ı koy Savunmanın önüne gelen rakibi kessene!

Trabzonspor eğer şu kadroyu yenilemez ve gençleştirmezse şampiyonlar ligini bırakın gelecek yıl ligde bile zorlanır. Sezon başında biraz bastık şans da bizmle idi, şampiyon olduk. Kayseri’de şans rakibe geçti. Savunmaya çarpan girdi. Kupa da gitti.

Sevgili yönetici dostlar!

Tamam Haziran da yüklü bir ödememiz var.

Herşey para değil ki! Şampiyonluk kutlamalarını bile para ile yapmanızı hiç doğru bulmadım.

Yağmurda çamurda bu takımın peşine gidene bir jest yok mu?

Eğer sadece paraya odaklanırsanız diğer gerçekleri ve hedefleri kaçırırsınız.

Ziraat Türkiye Kupası gitti, kupa ile birlikte milyonlarca TL’de gitti. Sadece kupa geliri değil. İstanbul’da oynayacağın finalin sana bırakcağı para 30-40 milyon TL idi. Onun için, önce başarı! Başarın varsa para arkadan gelir seni bulur!

Şampiyonlukta buldu da.

TALİSCA..TALİSCA

TAKA Gazetesi ile Murat bakırcılık arsında 300 metre mesafe var. Murat bakırcılığın sahibi CHP’nin Trabzon’daki merkez ilçe başkanlarından Murat Özçilingir. Eşi ile büyük bir mücadele veriyorlar. Ahilik ödülünü de hak eden esnaf. Şampiyonluktan sonra her gün selamlaşıp konuşuyoruz.

İlginç bir çıkış yaptı:

‘Yusuf bey ne olur Talisca’yı alsınlar. Orta sahayı gelecek yıl için onun etrafında kursunlar.’

26 yaşında imiş. Bunun üzerine bir araştırma yaptım ve şu yazışmayı gördüm: Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan bir taraftarın Talisca sorusuna net yanıt verdi.

Taraftar "Size güveniyoruz sayın Başkanım. Sizde çok iyi biliyorsunuz ancak yinede söyleyelim play off maçının(Şampiyonlar ligi katılımı için) değeri 37 milyon Euro , güzel bir kadro ile turu geçersek borcumuzu baya azaltırız. Başarılar. Talisca yıllık 2 milyon Euro. Her yıl 2 milyon Euro da imza parası ile gelir gibi." Bu yoruma Doğan cevap veriyor: "Talisca yıllık 12 milyon Euro kazanıyor. Nasıl olacak?"

Sevgili Murat Başkanım manzara bu..

AKKUYU TRABZONSPORLU

Mersin’de yapımı süren ülkemizin en önemli projelerinden biri olan AKKUYU Nükleer güç ünitesinde 25000 kişinin çalıştığı şantiyede TRABZONSPOR’un şampiyonluğunu kutlamak, tebrik etmek için Akkuyu NGS yönetim kurulu başkanı ve Genel müdürü Anastasia Zoteeva  ile birlikte 1. Yardımcısı Sergei Bustky şanlı formamızı giyerek bizleri gurulandırdı. Tebriklerini sundular. Şantiye de 7000 civarında Trabzonlu çalışmaktadır. Özen Kefelioğlu çalışan temsilcisi olarak görev yapmakta. Kefelioğlu ve ekibi Trabzonspor’un yaşattığı bu şanlı şampiyonluğun gurununu doya doya şantiyede yaşadılar.

 ‘NASIL ÇIKTIM BİLMİYORUM!’

Trabzonspor’un kutlamalardaki aydınlatma direğinden Dünyaya yayılan görüntünün kahramanları kutlamalar esnasında yaşadığı hisleri paylaştı. Ziya Alemdar, "Hala içim içime sığmıyor. Stadyumda yatıp kalkmak istiyorum. Ben maça Düzce'den geldim. Bilet bulamadım. O anki heyecandan bir anda direğe çıktım. Benim peşimden çıkanlar oldu. Düşerim diye hiç aklıma gelmedi. O anki heyecanla kimseyi düşünmedim, duymadım. Müthiş bir müzik ve ambians olunca bende direkte oynamaya başladım." ifadelerini kullandı.

AMCA VE DAYI TRİBÜNDE

TFF Eski Başkan vekili Trabzonluların Ankara’daki gururu inşxaat mühendisi İbrahim Usta yeğeni Emre Usta ve ailesi ile birlikte Akyazı’da Şampiyonluk maçında. İbrahim Usta için 2023 yılı hem siyaset hem de spor yöneticiliği adına çok hareketli geçebilir.

‘BU AŞK BİTMEYECEKTİR’

Trabzon halini en büyük meyve ve sebze komisyoncusu VARAN’ların bayrağını da bugün köşeme alıyorum. Sevgili Mustafa Demir’un hazırlayıp bana ulaştırdiğı bayrakta öylesine mesajlar var ki. Trabzonspor sevdasını her yönüyle ortaya koyuyor. Trabzonspor’un büyük kılan bu sevda.

GÖKÇE OTOPARK

Sevgili Orhan Gökçe. Çarşı mahallesi Cebeci Otelin de kullandığı kendisine aite Otoparka Trabzonspor bayrağını astı. Tebrikler Kardeşim.

BURASI BOLU

Bolu’da tekstil sektörünün önemli isimlerinden ağabeyim Refik Turgut da evinin  penceresinden bayrağını sarkıttı. Kayseri maçı moralini bozsa da erken toparladı.

BURASI ANTALYA

Efsanelerin efsanesi Hatay Yurdakul hocam. Temel Karayunus ve arkadaşları ile birlikte. Bize her yer Trabzon mesajının en yaygın kullanıldığı il Antalya. Selam olsun onlara.

GÖZLÜKLÜLER

Ömer Köksal ve Akyazı grubu Şampiyonluk öncesinde gözlüklerini takmışlardı. ve şampiyonluğa ulaştılar. Gözlükler uğurlu geldi

SAİT HOCAMIN BERK’İ

Bilgisayar mühendisi Berk Kapıcıoğlu. Üniversite eğtimini Amerika’da tamamladı. Kendisinin de ortağı olduğu bilgisayar firmasın yöneticilerinden. Yazarımız Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu ile Dr. Zerrih Kapıcıoğlu’nun sevgili evladı. Trabzon’a geldi ve kuzeni ile bir süre gezdi. TAKA Gazetesine babasının dostlarına uğradı. Berk Kapıcıoğlu sait hocamın ‘50.yıl medical sanat Kitabı’ ile Hacetepe efsanesini yeniden cnalandıran karikatür kitabını bıraktı. Ve birde bu fotoğrafı çekildik. Sait hoca ‘beni kıskandırdınız’ dese de biliyoruz ki o oğluyla hep gurur duymuştur.

38 YIL BEKLEDİ..

İhsan Yaylıoğlu. YENİCUMALILARgrubunun liderlerinden. Ömrü stadyumda geçti. 38 yıl sonra gelen şampiponluk için TAKA Gazetesine geldi. Bize hem sitemler etti hemde övgüler dizdi. Hepsi kabulümüzdür.