Kavala’da üreticiler tuzaklarla buluştu
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, fındık üreticilerinin en büyük kabusu haline gelen kahverengi kokarca ile mücadele için Kavala Mahallesi’nde çiftçilere feromon tuzakları dağıttı. Muhtar Hasan Fahri Akçay’a teslim edilen tuzaklar, mahalledeki fındık bahçelerine belirli aralıklarla yerleştirilecek. Tuzakların nasıl kullanılacağı konusunda üreticilere bilgi de verildi. Bekar, bireysel çabaların yeterli olmayacağını vurgulayarak “Bu iş topyekûn bir mücadele gerektiriyor” dedi.

TCSG Sahil Güvenlik Botu 15 Temmuz’da Trabzon’da Ziyarete Açıldı
TCSG Sahil Güvenlik Botu 15 Temmuz’da Trabzon’da Ziyarete Açıldı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2025 06 24 At 16.30.34

“Her mahalleye ulaşıp birlikte hareket edeceğiz”
Başkan Bekar, Ortahisar ilçesindeki 87 mahallenin tamamına ulaşmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar 65 mahallede benzer programlar yaptıklarını söyledi. “Bugüne kadar 500 tuzak dağıttık. Tuzakların yanında ilaçlarını da çiftçilerimize sağladık. Mahalle muhtarlarımız bu sürecin en önemli destekçisi. Hep birlikte bu zararlıya karşı durabiliriz” diyerek birlik vurgusu yaptı.

Whatsapp Image 2025 06 24 At 16.30.35

Fındık bahçelerinde etkin önlem
Kahverengi kokarcanın fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe ciddi zarar verdiğini belirten Bekar, bu tuzakların erken tespitte ve yayılımı durdurmada etkili olduğunu söyledi. Ziraat odası olarak çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bekar, “Bu zararlıyla mücadelede başarılı olmak istiyorsak, tüm paydaş kurumlarla el birliği içinde hareket etmeliyiz. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK