Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve ekibi dün UEFA yetkilileri ile telekonferans sistemi ile buluştu ve liglerin 12 Haziran tarihinde seyircisiz olarak başlatılacağını söyledi.
Aslında Başkan Nihat Özdemir’e sorulan bir soruya verilen cevap işaret fişeği idi: Özdemir, ‘Koronavirüs vakası çıkarsa da çıkanları ayıracağız yola devam edeceğiz’ demişti.
Ligler ne pahasına olursa olsun bitecek.
Zaten eğer ligler iptal edilecek ve Trabzonspor şampiyon ilan edilip kupası verilmeyecekse bence de oynansız, tercihim bu yöndedir.
Bu yazının fotoğrafı anlamlı bir fotoğraftır.

Trabzonspor’un İzmir’deki şampiyonluğu.
Göztepe ile 0-0 berabere kalmış ve 2 puanlı ligde şampiyon olmuş turunu atıyor.
Trabzonspor 12 Haziran’da başlayacak olan lige de İzmir’den başlayacak.
İzmir ve Galatasaray deplasmanlarında Trabzonspor’un seyircisiz oynayacak olması avantajına olacak.
Hem Göztepe hem de Galatasaray seyircisi direct olarak sahaya etki eden taraftar topluluğudur.
Kendi sahasındaki maçları da bir şekilde alabilecek güce sahip Trabzonspor ligin en favori takımıdır.
Doğru, Başakşehir hep seyircisiz oynadı ve ligde iddialı pozisyonda.
Şampiyonluk yine Trabzonspor ile Başakşehir arasında geçecek gibi gözüküyor.
Yabancı oyuncu ağırlıklı takımların korona virus sürecinden daha fazla etkilenceğini de düşünüyorum.
Dileğim yanılmam.
 
AĞAOĞLU CAMİAYI ETKİLEDİ
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Başkanlığı her geçen gün biraz daha Kabul görüyor ve tescil ediliyor. Trabzonspor’un ekonomisini düzeltmede titiz davranan ve kulübün tek kuruşunu yedirmeyen bir isim.

Ağaoğlu son olarak Ordu-Giresun havalimanına inip tesislere gelmesi ve ligler bitinceye kadar da burada kalacak olmasına yönelik Trabzonspor tarftarlarının yorumlarını okudum ve başkana yönelik desteğin her geçen gün biraz daha arttığına şahit olduk. Tebrikler Ağaoğlu.
 
SİYAHİLERİN ONURLU MÜCADELESİ
 
İsterseniz Muhammet Ali deyin, isterseniz Malcomx deyin. İnanılmaz bir mücadele ile birinci sınıf vatandaş oldular. Kölelikten İngiltere, Fransa, Belçika, ve Hollanda’da  birinci sınıf insane muamalesi görmek. Ve onları ne kadar sömürürseler sömürsünler vatanlarından vazgeçmediler. İçlerindeki acı hiç dinmedi.

Koronavirüs sürecinde takip ettik. Galatasaray’da oynamış Gomis bile  ülkesinde hastane yaptırdı. Ve Liverpool’un gol makinesi Mane. Elindeki camı kırık telefonu ve dalga geçenlere de şunu söylüyor: ‘Ben aç kalmanın ne demek olduğunu bilirim. Bu bana her şeyin değerini öğretti.’
5 Milyon TL’lik araç alıp bir ay sonra pert edenlere duyurulur.
 
EVİM SİTESİNDE DUYGUSAL ANLAR!
 
MHK eski üyesi Hamza Mısır, Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı İsmail Köse ve yardımcısı Ali Şükrü Beldüz’den davacıyım(!) Çünkü. 35 yıllık arkadaşım Cevat Ocak’ı elimden aldılar! TFF temsiclisi olan Cevat Ocak aynı zamanda 3 kitap birden yazdı ve spor camiasına kaydı.

Korona virüse rağmen Hamza Mısır’ın villasının önünde her akşam çay sobheti var. Son olarak Cevat Ocak’a yapılan sürpriz göz yaşarttı. İsmail Köse ile birlikte Ali Şükrü Beldüz pastalarını aldılar ve Cevat Ocak için yaş günü organize ettiler. Görüntülü olarak bizi de arayıp kutlamaya kattılar. Cevat Ocak Yeşiltepe’deki apartmana girdiğinde gelecek vaad eden hakem Furkan’ı da elinde pasta ile görür. Furkan çok sevdiği ağabeyini mumlara üfletir ve iyi ki doğdun diye bağırır.Teşekkürler dostlar. İyi ki varsınız.
 
ÇOK DEĞİL, 3 YIL SONRA…
 

Görkem Kaplan. Hekimoğlu Futbol takımının sol beki. Henüz daha yıldız ve gençlik dönemi. Sol ayağı muhteşem ve ailece futbola ilgililer. Babası Nejmi Kaplan da her attığı adımı takip ediyor. Kendisinde Trabzonsporlu Abdullah Ercanvari cevher gördüm.3 yıl sonar Trabzonspor’a 10 yılını kurtaracak bir sol bek geliyor.
 
HASAN KANDAZ’IN BAHÇESİNE GİRDİK!
 
Hasan Kandazı tanıdığımda ANAP Gençlik Kolları Başkanı idi. Ve arkadaşlığımız dostlumuz hiç bitmedi. Sonra geldi Arsin damadı oldu! Ve çocuğunun acı kazasından sonra onun olimpiyat sporculuğuna kadar yükselmesine de birlikte tanıklık ettik. Kandaz her hafta mutlaka bu köşeye bir yazı ve fotoğraf gönderir.

Şimdi de Kandaz ailesinin köklerini araştırmış ve Orta Asya ile Avustralya’ya kadar gitmiş. Dedeleri güreşçi, babası ise Trabzon’un en güçlü muhtarı ve sonrasında da CHP’nin başkanı. Kandaz artık çocuklarını büyüttü ve eşi ile Köşk’te organic yaşamı seçti. Ve o yaşamın meyvelerini de gönderdi. Kirazları oldu, erikleri de sarardı bile. Ve beni en çok etkileyen ne biliyor musunuz, çocukluğumun çilekleri (Hanifta). Saatlerce çilek toplamaya çıkar ve onları ottan bir bir temizler sonar da hepsini avucumuza çeker yerdik. Teşekkürler sevgili Kandaz. Kökş’e geleceğiz ve dalından toplayacağız.
 
SEN ÇOK YAŞA UÇKUN
 
Son 5 yılda canlarımızdan can kaybettik. Ahmet Kayacık, Salih Çamoğlu, Turgay Murtezaoğlu, Hikmet Aksoy, Turgut Özdemir, Harun Yavruoğlu, Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Ali Zengin, Mehmet Güner, Ekrem Kambur. Ellerimizle toprağa verdik. Ve bu vefatların bazılarında da bizzat konuşma yaptık ve mezarlığa naaşları getirdik.

İşte sevgili Turgut hocamın mezarını Cemiyet Başkanımız Ersen Küçük yaptırdı. Teşekkür ettim. Diğerini de Salih Çamoğlu’nun çocukluk arkadaşı yürekli adam İsmail Uçkun. Bayramda aradım Uçkun’un hem bayramını kutladım hem de teşekkür ettim. Buradan da bir kez daha teşekkürler.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Rizespor’u 1.Lig’e taşıyan 1984-1985 kadrosu. Trabzonspor’dan transfer edilen Turgut ve Metin. Hasan Fehmi ile Hüsnü kadroda. Rahmetli Cesarettin Alptekin teknik patron.
 
2-Ve Rizespor’un efsane kaptanlarından Hüseyin Hemşinlioğlu. Jübilesinde omuzlara alınmış durumda.