Ankara’da Trabzonlularla oturmak, sohbet etmek, kenti konuşmak ve gülmek,35 yılı harmanlamak güzel bir duygudur. Trabzon ve Trabzonspor aşığı, TFF eski başkan vekili, iş adamı, yakın dostumuz İbrahim Usta’nın Fevzi hocada kurduğu Trabzon masasına bizde davetliydik.

Spor ve iş dünyasının önemli ismi İbrahim Usta, vermesini bilen, dostlarına değer veren, ülke meselelerine duyarlı, üstün nitelikleri olan güzel bir hemşerimizdir.

Ankara’daki Trabzon masasında kimler vardı? Kamu Başdenetçısı Av. Şeref Malkoç, masanın abisi konumundaydı. Kahvaltıya Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora,CHP Milletvekili Ahmet Kaya, yine İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs ve TAKA Gazetesi Yayın kurulundan Zeki Sancak, Zihni Ağırman,Yusuf Turgut ve Osman Yazıcı

Trabzon’un 35 yılı masaya geldi. Eski dostların kulakları çınlatıldı. Fındık, Çay ve Trabzonspor konuşuldu. Masadadikkatimi çeken en önemli husus şuydu. SalihCora,Ahmet Kaya ve HüseyinÖrs,üçüde Trabzon’dan farklı partilerden milletvekilleri. Bir anlamda partileri ayrı, dostlukları daimi ve sevdaları ise ortak: Trabzon’a hizmet etmek..

*

Salih Cora ile  Ahmet Kaya,Parlamentoda birbirini en fazla eleştiren ve cevaplayan milletvekilleri. Seviyeyidüşürmeden, belden aşağıya vurmadan, parti disiplini içinde siyaset yapıyorlar. Saygıyı elden bırakmadan. Günümüzde özlenen bir seviye..

Bu milletvekilleri Meclis takımında futbol oynuyorlar ve düzenli olarak idman yapıyorlar. Siyaset başka Trabzonluluk başka. İdmanda;Cora’nın parmağı kırıldı ve sarıldı. Bu üç milletvekillerini takdir ile izliyorum. Türk siyasetinde örnek teşkil edecek seviyede siyaset yapıyorlar..

Trabzon masasında, CHP İstanbul milletvekiliMehmet Bekaroğlu ve Trabzon’un simgesi Nuri Aydın’a bağlandı. ANAVATAN ’in kudretli il başkanı Azer Benli, Erbakan hocanın Trabzon bölge koordinatörü Dursun Ali Düzenli konuşuldu.

Bekaroğlu’nun SP’den adaylık süreçleri,Kaya’nın, Nuri Aydın ve Müslüm Tokgöz ile seçim çalışmaları ile Milletvekili Hüseyin Örs ile Bekaroğlu’nun Boztepe anıları güzeldi.

*

 Şeref Malkoç, Erbakan hoca ile başlayıp  vede sonrasındaki oluşumlarda siyasette  bir”KaraKutu”. Bilgideryası. Anıları, tespitleri, dik duruşu, açık sözlülüğü, eğip bükmeden, makam ve mevki ne olursa olsun doğru tespit ve önerileri takdire şayandır. Anıları mutlaka kitaba dönüştürülmeli ve gelecek kuşaklar”Siyaset Bilimi” dersinde okumaları sağlanmalı. Canlı tarih…Yada üniversitelerde konferanslar vermeli…

Aynı şekilde Hüseyin Örs ,siyasi anılarını, vatandaş ile olan diyaloglarını , renkli kişiliği, anlatım tarzı ”Siyasette anılar” başlığı ile toparlamalıdır. Benden demesi. Zaman çabuk geçiyor.Yerkovan işliyor..

Av. Şeref Malkoç, Fındık ve çayı konuştu. Masadaki iktidar ve muhalefet milletvekillerine ”Fındığı gündemden düşürdüğünüz an Fiatlardüşer, mutlaka her zeminde konuşun. Bu konuşmamız fındığın değerini artırır.” Mesajını verdi.

Hüseyin Örs’ünseçmenleri ile yaşadıklarını anlatması, , gece yarılarında gelen ilginç ve diyalogları masaya renk kasttı. Gece 3 de çalan telefon” vekilim beni YomraBelediyesi’ne koysanıza                sözleri. Örs,”Ne yapaksınBelediye de? Sorusuna aldığı cevap”Kemençe Çalarum” mesajı üzerine atılan kahkahalar

Yine  gece 3.30’da arayan  Oflu bir vatandaşın ” Vekilim, sesinizi duymadan yatmak istemedim” demesi üzwerine,Örs, ” Neredeyse sabah oldu, keşke gündüzü arasaydın” sözlerine karşılık ”Sen ne deyusun,   yoksa sahura kalkmayı musun?” cevabi…

TRABZONSPOR’A ADAY…

Trabzonspor kulübü başkanlığına Mehmet Atalay’ın aday olacağı duyumunu aldım. Henüz kendisi açıklamasa da..

Kimdir Mehmet Atalay? Gençlik ve Spor  ve Basın İlan Kurumu Genel müdürü olarak hizmet verdi., Başbakan başdanışmanlık görevlerinde bulundu. Ömrünü spor ve sporculara adadı. Bütün kulüplerin alt yapıları o’nun genel müdürlüğü döneminde yapıldı.

 Yetmedi spor yazıları ve önerileri ile Türk sporuna büyük destekler oldu.. Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı. Biraz inat, eğilip bükülmeyen, mevsimine göre esmeyen, doğru olduğuna inanmadığı hiçbir şey yapmayan, kimseden talimat almayan ,geçmişte sahibesi olmayan t biri..

30 yıldan beri yakından tanıdığım Mehmet Atalay’a bu görev yakışır. Ve Trabzonspor’u uçurur..

Kimse boşuna çamur atmasın. İzi bile kalmaz…