Geçen hafta Akyazı’da Fenerbahçe karşısında orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve VAR hakemi Cüneyt Çakır'ın katakulle oyunları ile mağlup olduğu Fenerbahçe maçından sadece bir oyuncu değişimiyle Kasımpaşa maçına Abdullah Avcı takımını çıkarttı.

Maç öncesi adalesinde sıkıntı yaşayan Brezilyalı oyuncu Flavio'un yerinde ilk 11'de Abdulkadir Parmak yer aldı.

Bordo-Mavililer oyuna temkinli başladı.

Ev sahibi takım ilk 20 dakikada Serkan Asan'ın koruduğu bölgeden pozisyonlar buldu.

Daha sonra oyunda denge kuran Trabzonspor önce kendi sahasında ve 2.bölgede paslar yaparak hücum bölgesine geçmeye çalıştı.

Orta alanda rakibi durduran isimlerin başında Berat vardı. Bakasetas ise Nwakaeme'ye attığı ters toplarla Nijeryalı oyuncuya pozisyonlar yaptırdı.

Trabzonspor, Kasımpaşa savunmasının önemli hatası sonrası Jorge Djaniny'nın bireysel katkısıyla bir anda 1-0 öne geçti.

Bu dakikaya kadar Bordo-Mavililer oyunun hakimiydi. Trabzonspor öne geçtikten sonra da topun arkasında kalan takımdı.

Bordo-Mavililer, ilk 45 dakikada içeriye 1-1 beraberlikle girerken savunmada zincirleme hatalar yaptı. Yusuf'un penaltıdan kazandığı gol öncesi Marlon ve daha sonra da Berat'ın eline yerde çarpan top 'Net' penaltıydı.

Orta sahadan gelen Abdulkadir Parmak'ın yakın mesafeden kafa vuruşu çerçeveyi bulamayınca ilk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

İkinci yarı Trabzonspor ilk yarıdan daha iyiydi.

Ekuban ve Nwakaeme sağdan ve soldan getirdiği toplarla üretken oldular. Kaleye giren topu çizgiden çıkardılar.

Nwakaeme önüne gelen  topu Bakaetas'a aktardı. Yunan oyuncusu nefis plaseledi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Hakem Abdulkadir Bitigen eski maçlarına oranla bu maçta gördürdüğünü çalan bir yönetim sergiledi. Berat'ın penaltıya neden olduğu pozisyonda doğru karar verdi.

Bakasetas’ın 7. maçta attığı 4. golünde önce Ekuban ve daha sonra Nwakaeme'nin katkısı vardı. Trabzonspor böylece İstanbul'da hem 3 puan aldı hem de 'Paşa Çayı' demledi. Afiyet ve şeker olsun…