Sevgili Okurlar,

Göztepe Fenerbahçe’yi İstanbul’da yendiğinde eyvah demiştim. Sonra Yaşar Kemal Uğurlu hakem olarak atandığında bir kez daha eyvah çektim. Cüneyt Çakır VAR’a geldiğinde de ipimizi çektiler yorumunu yaptım.

Çünkü, Cüneyt Çakır kendisini hakemlik sonasında MHK için hazırlıyor ve bunun içinde güç dengelerini tutuyor. Normal bir Anadolu takımı ile Trabzonspor oynuyor ise Trabzonsporlu! Ama Fener gelmiş ise o zaman Trabzonspor’un boğazına basıyor. Korkmuyor.

Penaltılarımızı görmüyor, devam  diyor.

Erken unutuyoruz, Trabzonspor Şota ile 4’te 3 yapmış, 5. Maç Avni Aker’de Galatasaray’la. Ceza sahasının içi. Erkan Zengin vuruyor ve Denayer elle kesiyor. Yüzde bir milyon penaltı.

Devam diyor.

Son dakikada Trabzonspor golü yiyor ve mağlup oluyor,. Dağılıyor ve sonra da bir daha toparlanamıyor!

Şota tarihi bir söz ediyor: ‘Korkmayın ya! daha olmadık ya!’

Patenti tamamen bana ait gerçekler var: ‘Türk futbolunun Trabzonspor’a 4 şampiyonluk borcu var’

1-1996 sezonu. Bir taşla aldılar şampiyonluğu

2-2005 yılı. Cem Papilla ile kestiler yolumuzu.

3-2011 Şike ile Oğuz Sarvan ile, Bülent Yıldırım ile şampiyonluğumuzu yediler!

4-2020 yılında Başakşehir için kıydılar bize.

5-1973 yılında Gençlerbirliği’ni Görele’den geri döndürdüler Trabzonspor hükmen 3-0 kazandı, Kayserispor artı bir averajla 1.Lig’e çıktı! Bunu da sonradan öğrendim.

Şimdi ben ‘Türk futbolunun Trabzonspor’a 5 şampiyonluk borcu vardır’ sözüne patent alabilir miyim? Trabzonlu Türk Patent Kurumu Başkanına başvursam Prof. Dr. Habip Asan verebilir mi bana bunu?

Veremez!

Çünkü biz Trabzonlular hep konuşuyoruz, söylemleri eyleme geçiremiyoruz.

Nedir bu. Hayır kardeşim bu şartlarda ben lige devam etmiyorum!

Diyemiyoruz.

Bir video var sosyal medyada. Trabzonspor’un Galatasaray’ı 5-3 yendiği maçta çekilmiş.

Top çizgiyi geçmemiş ve bugünkü MHK Başkanı Galatasaray lehine gol veriyor!

Ogün’ün ve diğer oyuncuların itirazı sonuç değişmiyor.

Ha Serdar Tatlı ha Cüneyt Çakır.

Al birini vur ötekine.

FUTBOL KAPİTALİZMİ

‘Akıl alır gibi değil. Ne sahada gereken baskı ve birlikte itiraz var. Ne de başkan ve camianin protestosu. Bu şekilde hak alınamaz ki. İstanbul takımına bir taç kararı yalnış verildi diye haftalarca MHK’ya  baskı kuruldu. Verilmeyen bir faul için ortalık ayağa kaldırıldı. 4 Bakanı ve güçlü aileleri olan yüzlerce Trabzonlu işadamı.

Müteahhiti olan. Yazılı ve görsel medyada eski Trabzonlu tüfekleri varken bu tepkisizlik neden! Haklarımızın gaspına sebep oluyor yıllardır. Kapitalizm futbolu da egemenliğine almış. Bize sadece arzu ederlerse günlük tebessümler sunabiliyorlar. Ağzımıza 10 yılda bir parmak bal çalıyorlar o kadar. Her şeye gücü yeten üç büyükler camiasının üç tane hakeme mi gücü yetmeyecek! Ara sıra bize bir yol verip gazımızı alıyorlar, ondan sonra firen ve patinaj adamların işi bu! Yazan: Hasan Kandaz’

NEDEN KAYBETTİK?

Trabzonspor, Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda hesap yaparsa kaybeder. Trabzonspor, Fener ile çılgınca maçlar oynayacak. İstanbul’da 5-3 kazandığımız gibi, Avni Aker’deki 4-3’lük maç gibi. Bekle gol yemem nasılsa 80’de araya bir gol sıkıştırırım dersen kaybedersin. Tersi olur.

FIFA 5 oyuncu değişikliği hakkı vermiş. Kovid sebebiyle! Peki Abdullah hoca 77’inci dakikayı neden bekliyor ki? Hocamın hak ettiği övgüyü yapacağız ama eleştiriyi hak ettiği yerde de yazacağız.

EKUBAN’IN FORM DURUMU!

Kasımpaşa ile dün akşam oynadığımız maç dahil Alanyaspor maçı, Erzurumspor karşılaşması, Kayseri falan hepsi zor. Onun için Fenerbahçe maçı önemli idi. Trabzonspor’un moral kondisyonu zaafa uğradı, şampiyonluk hedefi yüzde 5’lere indi. Şimdi hedef ilk dörte girmek. Ve bunun içinde moral motivasyonu üst noktada tutmalıyız. Ekuban’a da değinelim. Özellikle Bakasetas geldikten sonra kenarlarda kaldı ve ortadan delip giden pozisyonundan kaydı. Belki Ekuban için yeni bir oyun düzeni gerekli!

HOŞGELDİN HOCAM!

Mehmet Sağlam. Yıllarca İstanbul’da Sarıyer alt yapısında teknik adamlık yaptı. Öyle isimler buldu çıkardı ki, Anadolu’nun dört bir yanına sporcularını gönderdi. Kimi şöhreti yakaldı, kimisi bu şansı elde edemedi. Ama emek verdi. Ve yıllar geçti. Sonrasında da artık memlekete Trabzon’a dönme vakti geldi. Trabzon’un Vakfıkebir ilçseinden olan Mehmet Sağlam hocama hoşgeldin derken artık birikmlerini Trabzon ve Vakfıkebir için harcamasını tasviye ediyoruz. Yoksa öyle oturmak yok!

BU MAZİYİ KÖRELTMEYİN

Rizespor, Kayseri’de de mağlup oldu ve puan çetvelinde 28 puanda kaldı. Çok zor maçlara çıkacak. Şanlı bir mazisi olan Rizespor’un kümede kalması için önümüzdeki maçı mutlaka kazanması gerekiyor.

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzonspor 1990-1991 sezonu. 1996’ya giden kadronun alt yapısı.

2-Efsane spor yazarı Mehmet Tan, Trabzonspor-Gençlerbirliği maçında fotoğraf işini bitirmiş, yorum yazmak için Lemi’nin pozisyonunu izliyor.