‘Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen Rize’den dönüyordu. Öğretmen evinde gece Saat o2.30 resimde görüldüğü üzere brifing verdik, ‘Sn Bakanım, Arsin’de şu denizin hemen bitiminde bu sahil şeridi boyunca bir park ve gezi alanı yapılması’ gerekir. Çünkü görüldüğü gibi bizim bir sahilimiz yok. Denizin hemen sahilden derinlemesine,100-150 metre içeriden, sahil boyu bir tahkimat yaparsanız, biz bu alanı doldurarak Arsin’e bir sahil kazandırırız. Bu millette, bu Arsin halkı size ömür boyu dua eder.’ O da bana ‘Başkan yol nereden geçiyor’ dedi.
 
Bunun üzerine kendisine, ‘yol eski güzergahtan gidecek’ deyince, buna gerek yok, eğer yol denizden geçse idi bunu yapardık. Bende, ‘Sn Bakanım o zaman mecburiyetten bu park zaten yapılacak. Önemli olan bunu bu halde yapmaktır. Devlet olmanın gereği de budur.’ dedim ve İsrar ettim ‘Sn Bakanım bu Arsin’in en büyük ihtiyaçlarından biridir’ deyince döndü özel kalem müdürüne talimatı verdi, ‘not al bu konuyu bir inceleyip bakalım. Başkan çık ısrar ediyor. Demek ki gerekli.’ cevabını verdi. Orada bulunan herkes bu olaya şahittir. Başta Dr. Erdem Şen Başkan ve o zamanın Kaymakamı Hulusi Şahin olmak üzere birçok kişi. Yeni kuşak bilsin istiyorum Selâmlar hayırlı geceler hayırlı sahurlar.’
 
65 YAŞ ÜSTÜ SABIRSIZ
 

Trabzon Terziler Odası Başkanı Temel Koç, ile dün konuştuk. Koç, Trabzon’da sokağa çıkma yasağının sonlandırıldığını söyleyerek, ‘Artık 65 yaş üstü esnaflarımız da işyerlerini açmak için sabırsızlanmaktadır. İnanıyorum ki bu yönde de Devletimiz ve hükümetimiz güzel bir karar alacaktır’ dedi
 
ENGİN NUR ELEŞTİRDİ
 
Trabzon KESK dönem sözcüsü ve Eğitim-Sen Başkanı Engin Nur yazılı açıklama yaparak YKS’nin öne çekilmesini eleştirdi. Nur şöyle dedi: ‘25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelenen YKS’nin 27-28 Haziran’a alınmasını; ayrıca salgın tamamen ortadan kalktıktan sonra yapılması gereken LGS’nin 20 Haziran tarihinde yapılmasına karar verilmesini anlamamız ve kabul etmemiz mümkün değildir.

Sınav tarihlerinin, öğrencilerin üstün yararı ve aynı zamanda da öğrencilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlığı gözetilerek planlanması gerekirdi. Ancak, siyasi iktidarın öncelikleri ile eğitimcilerin, öğrencilerin ve velilerin önceliklerinin aynı olmadığı görülmektedir. Sınavların Haziran ayı içerisinde yapılması kararının alınması, siyasi iktidarın, ekonomik öncelikleri insan sağlığına tercih ettiğini bir kez daha göstermiştir. Bu kararın, yaşanan ekonomik krizin etkilerinin emekçiler açısından hafifletilmesine katkısının olmayacağının bilinmesi gerekir.’
 
KURALLARA UYDULAR
 

Kovid-19 virüsü dolayısı ile kapatılan ve dünden itibaren açık olan berber ve kuaförler denetlendi. Trabzon Büyükşehir belediyesi, Emniyet müdürlüğü ve sağlık müdürlüğü ekiplerince denetlenen Berberlerin ve kuaförlerin genelde hijyene uydukları tespit edildi.
 
TÜRKİYE’NİN KANAYAN YARASI
 
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen ve Ülkeyi derinden yaralayan iş kazası(cinayetinin) yıldönümünde bir açıklama yaparak “Soma faciası Türkiye’nin kanayan yarasıdır” dedi.
 
Gökhan GEDİKLİ açıklamasında şu konulara vurgu yaptı: "Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye’nin en büyük maden kazası meydana geldi. 301 maden işçisi şehit oldu, yüzlerce dul ve yetim geride kaldı. Meydana gelen “iş cinayeti” Ülkeyi ve toplumu derinden sarstı, uluslararası alanda da üzücü biçimde yankılandı. Faciadan etkilenenlerin sosyoekonomik ve psikolojik durumlarını iyileştirmeye dönük çalışmalar yapıldı.
 
Üye sendikalar ve işçilerimizle birlikte TÜRK-İŞ topluluğu o bölgedeki Vatandaşlarımıza destek oldu, gereken katkıyı yaptı, yapmaya da devam etmektedir. Böylesi faciaların bir daha yaşanmaması için alınması gereken önlemler ve yapılması gereken politika değişiklikleri bir an önce yerine getirilmelidir. Temel yaklaşım çalışma ortamının insancıllaştırılmasıdır. İşçilerin sadece çalışma şartları değil yaşama şartlarının da “insan onuruna yaraşır” bir düzeyde olmasıdır. TÜRK-İŞ bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürecektir. Soma Faciasının yıldönümünde Şehit işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi.
Editör: TE Bilisim