Mustafa Bayrakar, Mustafa Ekşi ve Muhammet Gümüştaş Şana’da muhteşem konutları hizmete sundular. Konutlarda yaşam adına yok, yok. Bayanlar ve erkekler için özel yüzme havuzları, fitness salonları, saunalar. Bahçe ve oyun alanları. 3M inşaatın yaptığı sitelerin önünde de Park Dedeman. Park Dedeman’ın inşaatını tamamlayan ve kiraya veren yine 3 ortak. Ne diyelim birlikten kuvvet doğar. Sektördeki durağanlığa rağmen durmak yok ileri diyorlar.

Ergin Aydın’ın Başkanlığını Okumak

Birlik Vakfı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından desteklenen ve TBMM Başkanının son Genel Başkanı olduğu Vakıf. İstanbul ve Ankara şubelerinin yanında Trabzon şubesini de açtı. Vakfın Başkanı ise Ergin Aydın oldu. Emek inşaat Murahhas azası olan Ergin Aydın ayağını Trabzon’dan hiç kesmedi. Sürekli gitti, geldi. Bu süreç içinde geride duran sessiz kalan ve yıpranmayan isim. 2017 ve sonrasında önünde birçok alternatif var. İnşaat Mühendisi ve RP kökeninden gelmesi vesilesiyle birlikte hem milletvekilliği hem Büyükşehir adaylığı hem de Ortahisar için varım diyecektir. Bekleyip göreceğiz büyükler onu nereye layık görecek.

 ‘Bakana Destek Olun’

Renault Koçmak’ın sahibi İsmail Koç’la sohbet ettik. Bakan Süleyman Soylu ile ilgili önemli mesajları var. ‘Bu ülke çok bakanlar gördü. Ama Sayın Süleyman Soylu gibi cesurunu görmedi. Elinde silah TRT’yi 15 Temmuz’da teröristlerden teslim aldı. Bu millete ve siyaset kurumuna küfreden HDP’lileri tuttu kulağından adalet teslim etti ve cezaevine atılmalarına ön ayak oldu. Kim yapabilir? Trabzon için de mücadele veriyor. Trabzonlular olarak şartlar ne olursa olsun Soylu’nun yanında olacağız’ dedi.

Trabzon’dan Yardım Eli

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve il müftülüğü tarafından organize edilen ‘Trabzon’dan Suriyeli mültecilere yardım eli’  kampanyasında toplanan 3 tır dolusu yardım malzemesi bugün saat 11.00’da Kilis’e gönderilecek.

Akören’den Teşekkür

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaları köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde büyük bir beğeni topluyor. Büyükşehir Belediyesi asfalt ve betonda her yıl rekorlar kırarken geçmişte köy olan yerlere Büyükşehir Belediyesi çelik bariyerler yerleştiriyor.  

Akçaabat’ın Akören Mahallesi Muhtarı Yaşar Ustaoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Ustaoğlu, “Büyükşehir olmakla birlikte köyler çok önemli bir fırsat yakalı. Şehir merkezleri ile köyler arasındaki makas çok açılmıştı. Büyükşehir Belediyesi bu makasın kapatılması için yoğun çaba sarf ediyor. Betonlama ve asfalt çalışmasında çok önemli hizmetler aldık. TİSKİ ile birlikte altyapı ve su hizmeti alıyoruz. Bunlar için müteşekkiriz. Köyümüzde yolların asfalt ve betonlanmasından sonra yolların tehlikeli kısımlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından çelik bariyerler yerleştiriliyor. 

Geçmişte bunların köyümüze geleceğini hiç düşünmemiştik. Ama büyükşehir ile bunlar oluyor. Önümüzdeki yıllarda daha güzel hizmetlerin köylerimize geleceğine inanıyordum. Çünkü köylerin ihtiyaçları çok fazla.  Hizmetleri için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere TİSKİ yöneticilerine ve daire amirlerine Akçaabat Belediyesi’ne  mahallem adına teşekkür ediyorum.

Kaldırım Müsteşar Yardımcılığına

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım İçişleri Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi. Müsteşar Yardımcılığı görevine vekaleten atanan Çaykaralı hemşehrimiz Çetin Oktay Kaldırım’ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

7 İlçeye Teşkilat Kuruluyor

Trabzon’da özellikle itfaiye birimlerinin olmadığı ilçelerde yaşanan yangın gibi olaylara konuşlu olduğu bölgelerden giderken zaman kaybetmesinin önüne geçilmesi için 7 ilçede itfaiye birimleri kurulacak. Düzköy, Arsin, Yomra, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı ve Uzungöl’de kurulması düşünülen  itfaiye birimleri, 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi düşünülüyor.  

Konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Her zaman dile getirildiği gibi itfaiyelik mesele olduğunda daha kısa zamanda ulaşmak için ilimizin koordine edilmesi gerekiyor.  Bu konuda bir 5 yıl içinde tamamlanacak teşkilatlanma gerçekleştirilmeye çalışılıyoruz.  Bir çok yer var. Çarşıbaşı ile Vakfıkebir bir tane merkez orayı idare eder diye planlanıyor. Araklı ile Sürmene bir tane idare eder. Bu planlamalar bu şekilde sürdürülecek. Bunun için tabi şu bir gerçek önemli yatırımda gerektiriyor. Onu da söyleyelim. Güçlü olarak da burayı tutmak icap ediyor” dedi.

Hacısalihoğlu Uyardı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’la ilgili tanınan sürenin dolmasına az bir zaman kaldığını belirterek, “Hükümetimizin iş dünyasına tanıdığı bu büyük fırsatı kaçırmayalım. Bu kanundan yararlanmayanlar kalan kısa sürede işlemlerini halletsin” dedi. Başkan Hacısalihoğlu, Maliye Bakanlığı’nın vergi barışı kanunu ile tanıdığı sürenin bazı alacaklar için 25 Kasım, bazı yapılandırmalar için de 30 Kasım’da sona ereceğini hatırlattı.

3 İlçe Atama Bekliyor 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) olağanüstü kurultay süreci sonrası başlatılan yeniden yapılanma ile bazı il ve ilçe teşkilatları görevden alınmıştı. Trabzon da bu hamleden nasibini alırken en son görevden alınan 3 ilçeye hala atama yapılmadı. Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar, aynı zamanda üst kurul delegesi de olan Yomra İlçe Başkanı Osman Salih Dilaveroğlu ve Çarşıbaşı İlçe Başkanı Halil Kul görevden alınmıştı. Bunun yanı sıra Genel Merkez tarafından Maçka ilçe başkanı olarak atanan Yaşar Köse ise istifa etmişti.   Bu isimlerin yerine kimlerin atanacağı merakla bekleniyor. 
 
Editör: TE Bilisim