Bugün yağmur bekleniyor sonrasında yine pastırma yazı var. Artık hem yollar Arnavut kaldırım yapılıyor hem de yaya kaldırımlar. Ancak iki noktaya dikkat çekmek istiyoruz. Bunlardan birisi Tabakhane’den yukarı gelirken Özellikle sal kenarda bırakılıp 5  metrelik kaldırım.

Yol ise daracık. Araçlar tek sıra sıralanıyor. Diğeri yine Batpazarı’ndan yukarı çıkarken soldaki kaldırımlar. O da 5 metre. Karşı taraflar ise 1.5 metre yaya kaldırım. Oysa bu kaldırımlar 2-3 metre yapılıp ve orta yol geniş kalıp trafik rahat işlese olmaz mı? Şunun için. Zaten Maraş caddesinin Özel idare ile meydan bölümü trafiğe kapanacak, birde buraları sıkıştırmak olmadı. Kaldırımlar 3 metre olsun. 5 metrelik kaldırım bu bölgelerde genişin de ötesi oldu.

ÇARŞIBAŞI BAKANLIKTA

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Av.Salih Çora ve Bahar Ayvazoğlu, Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ederek başta sahil projesi olmak üzere İlçenin genel sorunları ile ilgili bilgi aktardı ve desteklerini talep ettiler.

VALİ SAKA GİYİM DE

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Akçaabat Mersin Mahallesi’nde faaliyet gösteren SAKA giyim Sanayi’ni ziyaret ederek iş yeri sahibi Turgut Saka’dan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı ve yaklaşık 100 kişiyi istihdam ettiren Turgut Saka’ya ‘Sizi de en kısa zamanda Akçaabat Şinik Organize sanayi bölgesinde şirketinize tahsis edilen mekanda görüp ziyaret etmek istiyorum’ dedi.

ŞOFÖRLER DEVAM DEDİ

Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 No.lu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin yapılan kongresinde mevcut başkan Abdullah Sevim, yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede Sevim güven tazeledi Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 No.lu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Olağan Genel kurulunda mevcut başkan Abdullah Sevim, yeniden başkan seçildi. Çift liste ile yapılan seçim de 214 oyun 117’sini Sevim alırken, diğer aday Abdullah Sağır ise 79 oy aldı. Sevim'in karşısına aday olarak çıkan Abdullah Sağır ise, kongrenin kanunsuz bir şekilde yapıldığını ileri sürerek konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

DOĞRU TAHMİNE BAŞKANDAN FORMA

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi sosyal medyada anket düzenleyerek maçın skorunu doğru tahmin eden 5 kişiye forma göndereceğini söylemişti. Başkan Genç, yaptığı paylaşımda sadece 5 kişiye değil doğru tahmin eden herkese forma göndereceğini belirtti. Genç’in paylaşımı şu şekilde, “Trabzonspor’un fırtına gibi ilerleyişi beni de heyecanlandırdı. 5 kişi demiştim ama 3-1 skorunu doğru tahmin eden herkese formayı göndereceğim inşallah. Facebook’tan yazanlara dönüş sağladık, Twitter ve İnstagram’dan da adreslerinizi en kısa sürede bana iletin lütfen.”

SARAL'DA HOŞ SOHBET

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi, kardeşi kadar çok sevdiği Saral Gayrimenkul CEO'su Semih Sarıalioğlu'nu iş yerinde ziyaret etti. Ziyarette iş insanı Fatih Sözen'de vardı. Çaylarını yudumladılar, gündemle alakalı sohbet ettiler. Depolama ve lojistik alanların bölgede artırılması ve yeni merkezler üzerine sohbet ederek, Trabzon'un uluslararası lojistikte öneminden bahsettiler.

TOPAL’IN ACI GÜNÜ

Trabzon’da uzun yıllardır gazetecilik yapan Akçaabat Yenihaber Gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Topal’ın ablası Hatice Uslu, hayatını kaybetti. Eskişehir’de yaşayan ancak bir süre önce memleketi Akçaabat’a gelen 62 yaşındaki Hatice Uslu, 1 hafta önce koronavirüse yakalandı. Hastanede tedavi altına alınan Uslu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Uslu’nun cenazesi yakınları tarafından hastane morgundan alınarak Eskişehir’e getirildi. Hatice Uslu’nun cenazesinin toprağa verildi.

YAKICI BAŞLADI

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak Rize Devlet Hastanesi hizmet binasında göreve başlayan Rizeli uzman doktor Nalan Yakıcı’nın, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 üzerinden randevu alan hastalara hizmet vermeye başladığı kaydedildi.

ERBAKAN’A TRABZONSPOR KAŞKOLU

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 2 günlük Rize programı kapsamında uçak seyahati sonrası Trabzon havaalanına geldi. Trabzon havalimanında teşkilat mensuplarınca karşılanan Erbakan’a Trabzonspor kaşkolu takıldı. Erbakan sonrasında karayoluyla Rize’ye hareket etti.

Editör: TE Bilisim