Kiraz, Toplum Yararına Programlar'da çalıştırılmak üzere işe alınacak kişilerin başvurularının 30 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını, 3 Eylül Cuma günü sona ereceğini belirtti. Kiraz, başvuruların sadece internet üzerinden sube.iskur.gov.tr ile e-devlet ve ALO-170 üzerinden yapılacağını, işe girecek ve yedek adayların tamamının noter tarafından kura ile belirleneceğini ifade etti.

RUHUNDA VAR

Ali Sait Yılmaz milli bayramlarda Yenimahalle ve İncirlik Camisini Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile birlikte süslüyor ve ‘Atatürk ve silah arkadaşları olmasa idi bu ülkede Ezan sesi olmayacaktı’ diyerek de milli ruhunu ortaya koyuyor. Herkesin de takdirini alıyor.

30 AĞUSTOS’U KUTLADI

Mimar Hatice Öztürk, ‘Kahramanlıklarla dolu tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Büyük Taarruzun 99.yıldönümü, 30 ağustos zafer bayramımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah Arkadaşlarını ve tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyen’ dedi.

KAYA AİLESİ YOLLARDA

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya eşi ile birlikte Of ve Sürmene’de Vatandaşlarla bir araya gelip dert dinledi ve ‘vatandaşımız bu kadar dert yüklüyken biz köşemizde oturamayız. Sandık bu milletin önüne gelene kadar kapı kapı gezeceğiz’ dediler.

BORSA’DAN KUTLAMA

Trabzon Ticaret Borsası yönetim kurulu başkanı Eyüp Ergan ve Meclis başkanı Sabahattin Aslantürk’e 30 Ağustos zafer bayramı dolayısıyla yayınladığı yazılı basın açıklamasında ‘22 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında başlayan büyük Taarruz tüm imkansızlıklara rağmen verilen zorlu mücadelenin ardından Dumlupınar’da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos’ta kazanılan bu zafer ile milletimizin ne pahasına olursa olsun bağımsızlıktan taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir’ dediler.

AYVAZOĞLU’NDAN BAŞ SAĞLIĞI

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, baş sağlığı mesajı yayımladı. Ayvazoğlu, “Sınır ötesinde yapılan operasyonda girdiği çatışma sonucu yaralanıp Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şehrimizin evladı Uzman Çavuş İsmail Şebelek kardeşimizin şehadete erdiği haberini üzülerek öğrendim.  Rabb’im şehidimizin mekanını Cennet, makamını Âli eylesin.  Geride bıraktığı kederli ailesine ve Aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.” dedi.

HER YERDE ŞOFÖRÜ DÜŞÜNÜYOR

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, her platformda şoför esnafının hakimini savunuyor. Usta dün 30 Ağustos zaferi resepsiyonunda da şoför esnafı ile ilgili istişarelerde bulundu. Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile şoför esnafı ile ilgili istişarelerde bulunan Usta, şoför esnafının hak ve menfaatlerini her platformda savunarak esnafın da takdirini kazanıyor.

KANCA’DAN ANLAMLI MESAJ

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Seçkin Kanca 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle yaptığı açıklamada “26 Ağustos 1922 tarihinde saat 05:30'da Kocatepe’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle başlayan Büyük Taarruz, günün şartlarında dünyayı hayranlık ve hayret içinde bırakan Türk milli mücadelesinin askeri anlamda son mucizesidir. 30 Ağustos'ta Türk milletinin zaferi ile taçlanarak İzmir’de sona ermiştir. 30 Ağustos, geçmişi şan ve şerefle dolu TÜRK milletinin, bağımsızlığına el uzatanlara vurduğu tokattır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 99. Yıl Dönümü Kutlu Olsun.”

 “AZİMLİ VE KARARLIYIZ”

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Bu zafer her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir" dedi. Başkan Sarıalioğlu mesajında şu görüşlere yer verdi: 30 Ağustos Zaferi, yüzyıllardır adım adım dünyayı parselleyen sömürgeci güçlerin karşılaştıkları en ağır yenilgi ve aldıkları en kesin cevaptır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zafer ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen ülkelere karşı en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağını bütün dünyaya göstermiş, bir toplumun küllerinden doğmasını sağlamakla kalmamış esaret altındaki birçok ulusa da örnek olmuştur İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim