Personel alımı ile ilgili dün ilan veren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı 6 Uzman, 1 Hukuk Müşaviri ve 1’de iç denetçi alacağını açıkladı. Alınacak personellerden İç Denetçi ve Hukuk Müşavirinin  Ajans Merkezi olan Trabzon ilinde istihdam edileceği, Uzmanlar ise Ajans Sekreterliğinin uygun göreceği illerden birinde çalıştırılacağı kaydedildi.
 
‘İyi Parti’den Ayrılmam’
 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i makamında ziyaret eden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık çalışmaları ve projeleri ile bilgi verip Yomra’ya davet etti. Bu ziyaret AK Partiye geçişlerin yaşandığı sırada Bıyık’ın ‘Ben partimden ayrılmam’ mesajı olarak algılandı.
 
Akçaabat’ta Ziyaret
 

Akçaabat ilçe emniyet müdürü Fahrettin Sadullahoğlu’nu makamında ziyaret eden Ortahisar Gazeteciler cemiyeti başkanı Kenan Sarı ve yönetim kurulu üyeleri yeni görevinde başarılar dilediler.
 
Sendika Başkanı Karla Mücadelede
 

Türk-İş Temsilcisi Gökhan Gedikli başta zigana bakım evimi olmak üzere Bölgemize bağlı Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Trabzon illerindeki tüm bakım evlerimizdeki ekiplerimi ziyaret etti ve moral ve desteği verdi.
 
 ‘Geri adım atmadım’
 
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu Belediye bünyesine almayı planladığı ve belediye meclisinde tartışma konusu olan mühendis ile ilgili de açıklamalar da yaptı. Başkan Nuhoğlu  konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çalışma arkadaşlarımı seçmek ekibimi kurmak kanunun bana verdiği yetkim ve en doğal hakkımdır. 

Ben Rabbimin emirleri, vicdanım ve yasal düzenlemelerle hareket ederim. Bu konuyla ilgili asla geri adım atmadım. Bugüne kadar Çarşıbaşı’nda bazı arkadaşlarla ilgili işe koydu para aldı söylemleri oldu. Gerek ilçe başkanlığım gerekse belediye başkanlığım döneminde bir kişi çıkıp benim için böyle bir imada dahi bulunabilir mi? Kimsenin arkasından iş yapmadım, yapmamda. Personel alımının nasıl yapılacağı yasalarla bellidir. Bugüne kadar alımlarda oylama yapılmış. Ben böyle bir oylamanın yapılmayacağını söyledim. Maaş belirlenmesi için komisyona sevki gerekiyordu meclise getirdim. Bu arkadaş bizim belediyemizin ihtiyacı olan bir arkadaştır. ” dedi.
 
Ortahisar Sahaları Bırakmadı
 

Ortahisar Belediyesi, kentte önceki akşam etkisini gösteren kar yağışına anında müdahale etti. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yakın takibi Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’nin sahadaki gayretleri ile ilçede kapalı yol kalmadı. Sabaha kadar yolda çalışma yapan ekipleri de tebrik eden Çebi, “İlçemizde ulaşımda bir aksaklık olmaması için canla başla mücadele ediyoruz. Tüm ekip arkadaşlarıma gayretleri için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kılıçdaroğlu Geliyor
 
CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'a geliyor. CHP Genel Başkanı, düşük oy aldığı 24 ilden oy alma planıyla hareket geçti. Kılıçdaroğlu, daha önce bu 24 ile 106 milletvekili yollayarak rapor hazırlattı. Hazırlanan raporları yeterli bulmadı, kanaat önderleriyle buluşmaları için tekrar yolladı. Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu illeri kendi gezmeye başladı.

Kılıçdaroğlu, bu kapsamda ilk olarak geçtiğimiz cuma günü Aksaray'da muhtarlarla buluştu. CHP Lideri bir yıllık Türkiye turunda şu illeri ziyaret edecek: Aksaray, Adıyaman, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Yozgat. Kılıçdaroğlu’nun program tarihleri henüz kesinleşmedi ancak geliş tarihi il kongresine denk gelebilir.
 
Aksa’dan Kızılay’a Destek
 
Çoruh ve Fırat bölgelerinde vatandaşlara elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, yeniden dizayn ettiği elektrik faturalarında Kızılay’a iletişim desteği sunmaya başladı. 9 il ve 101 ilçede hizmet veren Aksa Elektrik yaklaşık 2,1 milyon aboneye ulaşan elektrik faturalarında Kızılay’ın “İyilik Sensiz Olmaz” kampanyasına yer veriyor Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin’de Aksa Çoruh Elektrik; Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de Aksa Fırat Elektrik şirketleri aracılığıyla yaklaşık 2,1 milyon abonesine elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, elektrik faturalarını sosyal destek amaçlı kullanmaya başladı.

İlk iş birliğini yenilenen elektrik faturalarıyla birlikte Kızılay’la yapan Aksa Elektrik, kurumun “İyilik Sensiz Olmaz” kampanyasının duyurusunu, elektrik faturası aracılığıyla abonelerine ulaştırıyor. İhtiyacı olan öğrencilere burs verilmesini amaçlayan bağış kampanyası için SMS bilgileri, 2 ay boyunca Aksa Elektrik faturalarında da yer alacak. Kampanyaya katılmak isteyenler, “Burs” yazıp 2868’e gönderdikleri her SMS ile 10 TL bağış yapabiliyor. Sosyal farkındalığa önem veren marka bilinciyle hareket eden Aksa Elektrik, gelecek aylarda da sosyal sorumluluk amacıyla elektrik faturalarında benzer kampanyaların yer alacağını duyurdu.
 
Koçhan Yalnız Bırakmadı
 

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, voleybol midi takımına destek çıktı. Sporculara her zaman desteği ile bilinen Koçhan, Trabzonspor’un Akyazı’daki maçlarında da taraftarları ücretsiz götürüyor. Koçhan, “Her zaman sporcularımızın yanındayız. Voleybol Midi takımımıza başarılar dilerim” dedi.
 
Akçaabat Festivale Hazırlanıyor
 
Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce organizasyonu yapılan ve ilk olması bakımından da önemli "Kar ve Horon Şenliği" 02 Şubat 2020 Pazar günü saat: 11.00'de Hıdırnebi Yaylası Merkez Camii yanındaki alanda düzenlenecek. Etkinlikte; davul zurna ile kemençe eşliğinde horon halkaları kurulacak, mini yarışmalar düzenlenecek, ressamların katkıda bulunacağı, Trabzon off-road kulübünün yanı sıra yöresel sanatçıların katılımı ile de halka dolu dolu müzik şöleni yaşatılacak. 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim etkinlikle ilgili yaptığı konuşmada, " Güzide ilçemiz Akçaabat'ımızın Hıdırnebi Yaylasında kış turizmini geliştirmek amacıyla yeni bir festival başlatıyoruz. Hıdırnebi doğasıyla ve kartpostallık görüntüsüyle yerli ve yabancıların uğrak noktası haline gelmiş bir yer. Biz de Kar ve Horon Şenliği adını verdiğimiz, çeşitli etkinliklerin olacağı ve renkli görüntülere sahne olacak festivali halk ile buluşturuyoruz. Bu vesileyle, ilk kez gerçekleştireceğimiz etkinlikte keyifli vakit geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Hıdırnebi Yaylamıza davet ediyorum." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim