‘Bu sezon şampiyon olana kadar deplasmanlara da gideceğim inşallah. Karagümrük maçı için İstanbul’a geldik. Maçı alıp döneceğiz. Taraftarlarımıza yürekten sesleniyorum, içerdeki her maçta stadımızı dolduralım, takımımıza destek olalım. Bu sene o sene.’

TEDBİRLER YETERSİZ Mİ KALIYOR?

Uzun zamandan beri araç park’ı için bir çalışma içerisinde olan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu önlemler maalesef sorumsuz şahıslar tarafından hiçe sayılarak darp ediliyor. Tabakhane ile uzun sokak arasında ki trafik düzenlemesi gerçekten çok güzel oldu.

Artık yol sağdan ve soldan daraltılarak tek yön ve sürekli trafik akışına göre uyarlanmış. Sağa, sola kaldırımlara araç park edilmemesi için tüm önlemler alınmasına rağmen, sorumsuz sürücülerin yapmış oldukları pes dedirtti.

Resimde de görüleceği gibi eski tip bir araç’ın kaldırımın her noktasının biriket taşlarla engellenmesine rağmen bu aracın buraya nasıl park ettiği merak konusu oldu. Tüm imkânlarını halkın rahatı için sarf eden Belediyelerimizin gayretlerini boşa çıkartmayalım. Bu konuda tüm halkımızı sorumlu olmaya çağırıyoruz.

GENÇLERDEN ANLAMLI ZİYARET

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi’ni gençler ziyaret etti. Dernek Başkanı Gazi Ahmet Tezcan ile bir süre görüşen gençler, derneğin manevi çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

Dernek başkanı Tezcan, “Derneğimizde çok önemli ziyaretçilerimizi misafir ettik. Geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimiz bizleri Dernek binamızda ziyaret etti. Şehitliği, Gaziliği, Milli ve Manevi değerlerimizi Gençlerimize anlatma konusunda Dernek olarak büyük bir görev üstlendik.  Bu şuur içerisinde olan genç kardeşlerimizin bizleri ziyaretleri bu kapsamda çok önemli adım oldu.  Bizler Trabzon’da ilkokuldan üniversiteye kadar Şehitliği Gaziliği gençlerimize anlatmak İçin görev üstlenmiş bir Derneğiz. Gençlerimiz için biz de varız” dedi.

USTA’DAN ONLARA DESTEK

Trabzon’un yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlar 24 saat görev başındadır. Dolmuşlarda, mal sahibinden, şoförüne, araçları doldurup sıralarını ayarlayan kahyalarına kadar hepsi görevini en iyi şekilde yapıyor. Sorumluluğun da yükün de büyük bölümünü kahyalar çekiyor.

Yağmur, çamur, kar, kış demeden araçların düzenini soğukta, ayakta görev sorumluluğu ve bilinci ile yapıyorlar. Kahyaların soğukta üşüdüğünü fark eden Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, kahyalar soğuktan etkilenmesin diye, odanın logolu montlarını yaptırarak, kahyalara hediye etmeye başladı. Kahyalar hem logolu montla görevlerini ve sorumluluklarını daha iyi yapıyor hem de soğuktan etkilenmiyor. Tebrikler Ömer Hakan Usta.

BU EKİP KOPMAZ

Trabzon’da AK Parti Gençlik Kolları’nın efsane kadrosu vardır. Dönemin il başkanı Mehmet Karaoğlu, ekibini her zaman iri ve diri tuttu. Karaoğlu, şu anda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan Murat Zorluoğlu’nun yakın ekibinde. Karaoğlu’nun yönetiminde olan Ayhan Ustaoğlu, Hasan Şener, Hasan Ali Aygün, İlyas Bayraktar ve daha niceleri.  Birlik beraberliklerini asla bozmadılar. Öyle zaman zaman da değil her zaman bir araya gelirler. Ne kadar yoğun olurlarsa olsunlar birbirlerine ayıracakları zamanları mutlaka vardır. Bu ekibin içinden önümüzdeki dönemde bir tane milletvekili çıkabilir. Gençlik de heyecan var.

 “ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NE YAKIŞMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, açıklamalarda bulundu.

 Oyman, “Mahallenin dönüşümü ardından modern binaların arasında kalan girişi güzel, kendisi güzel tarihi bir ev. Tabelaya iyi bakın; ‘‘Aşhane Evi Karadeniz Yemek Kültürünü Yaşatma Projesi’, DOKA ve Ortahisar Belediyesi.  Mülkiyeti Ortahisar Belediyesi’ne ait Pazarkapı Mahallesi’ndeki bu tarihi tescilli bina, ilgili projenin hayata geçirilmesi için DOKA tarafından restorasyon yaptırılmıştı. Fakat bu ayın başında toplanan Ortahisar Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu, Meclis Üyemiz Oktay Söğüt’ün reddine rağmen, oy çokluğuyla, bu binanın Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğine bedelli devredilmesi yönünde karar aldı. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu diye, Ortahisar Belediyesi bu binayı vermek zorunda değildir.

Hele de proje kapsamında kalkınma ajansından destek alarak yaptırdığı binayı, kapsama alınan projeyi uygulamadan devretmesi Ortahisar Belediyesi’ne yakışmaz. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve tüm meclis üyelerinin dikkatini çekmek isterim; 1 Aralık Çarşamba günü meclisin başlamasıyla beraber gündem dışı gelecek olan bu devri, içerisinde bulunduğu durum sebebiyle onaylamayınız. Ortahisar Belediyesi’nin ‘projeyi uygulamadan, hibeyle yaptırdığı binayı devretti’ gibi kara bir lekeye değil, projelerini uygulamaya ihtiyacı vardır. Bu itibar sizlere bağlıdır.” dedi.

GİRESUN BELEDİYESİ UNUTMUYOR

Giresun Belediyesi, olumsuz mevsim şartlarında yiyecek bulamayan sokak hayvanları için beslenme odaklarına ve muhtelif noktalara kedi, köpek maması ve kuş yemi gibi temel besin maddeleri bırakarak can dostlarına destek oluyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaptıkları bu çalışmayla birlikte can dostların yaşamlarını kolaylaştırıyor. Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam edeceği belirtilerek, sokak hayvanlarına destek vermek adına başlatılan bu uygulamaya duyarlı vatandaşların da destek olmaları istendi.

VALİ SONEL,“SEVDİKLERİMİZİ KAYBETMEYELİM”

Her hafta Pazartesi günleri yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, Ordu Valisi Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Covid-19 salgının, ortaya çıkan değişik varyantlarla birlikte devam ettiğine dikkat çeken Vali Tuncay Sonel, “Pandemi bitmiş değil. Aksine ortaya çıkan değişik varyantlarla birlikte etkisini sürdürmektedir.

O sebeple alınan tedbirlere, belirlenen kurallara tüm vatandaşlarımız riayet etmeliler. Salgın bitmiş gibi davranmayalım. Rehavete kapılmayalım. Maske, mesafe ve hijyen kuralına mutlaka uyalım. Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde, kapalı mekanlarda fazla kalmamaya özen gösterelim. Düğün, nişan, sünnet, cenaze gibi kalabalık oluşturacak ortamlarda, mutlaka maskemizi takalım. Taziyelerde tokalaşmadan ve temastan kaçınalım. İşyeri çalışanlarımızın pandemi kurallarına tam anlamıyla uymalarını istiyoruz. İşyeri sahipleri ve çalışanları, aynı şekilde müşterilerine de pandemi kurallarını uygulasınlar. Bizler de mülki idare amirleri olarak sahada olacağız. Gerekli kontrol ve denetimlerimizi yapacağız. Artık çok geç olmadan bu işin ciddiyetinin farkına varalım. Sevdiklerimizi kaybetmeyelim. Basit tedbirlerle ve aşılanmayla bu salgından korunabiliriz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim