Cenaze namazı Perşembe(dün) Bahçecik M.Akif Ersoy camiinde kılınan cenaze namazından sonra Karakaya mahalle Aile mezarlığında defnedildi. İzzet Aydoğdu’ya rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

FETTAHOĞLU HER YERDE

Trabzon İl Milli eğitim müdürü Burak Fettahoglu açılışını yaptı sıfır atık kütüphanesinin hizmete girmesi sırasında yöresel giysili iki öğrenci  Milli eğitim müdürü Fettahoğlu’na adının üzerine yazılı olduğu ekmeği vererek güzel bir sürpriz yaptılar.

GÜNEŞ AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Özgüneş Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş'in kayınvalidesi Keziban Veyisoğlu  hayatını kaybetti. Merhume Veyisoğlu için Akçaabat İlçesi Kavaklı Rahman Camiinde öğle namazına kılınan cenaze namazı kılındı. Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın'ın kaldırdığı cenaze namazına Güneş ve Veyisoğlu ailelerinin yanı sıra, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu, iş dünyası temsilcileri ve sevenleri katıldı. Keziban Veyisoğlu'nun cenazesi kılınan namaz ve duanın ardından Ortahisar Uğurlu Mahallesindeki şehir mezarlığında toprağa verildi.

KATLI OTOPARK SATILDI

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Yavuz Selim Bulvarı üzerinde bulunan 356 araçlık otopark satıldı. İhale süreci yılan hikayesine dönen otopark ve dükkanların satışı gerçekleşti. Daha önce defalarca ihaleye çıkan ancak taliplisi olmayan ve belediyenin kendisinin işletmeye karar verdiği tam otomatik otopark ve dükkanlar, Lider Gıda tarafından 150 Milyon 61 bin TL’ye satın alındı. Resmi sürecin devam ettiği belirtilirken satışın kısa sürede duyurulacağı belirtildi.

GÜNDEMİ TAKA'DAN TAKİP EDİYORLAR

Trabzon'da çay ocaklarında gündem TAKA Gazetesinden takip ediliyor. Sabahtan Ortahisar İlçesi  Bahçecik Mahallesinde bir çay ocağına çay içmeye gittik. Çay ocağında tek TAKA Gazetesi vardı. Müşteriler güne TAKA Gazetesini okuyarak başladılar.

YOLCULAR ÇÖZÜM İSTİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şalpazarı Otobüsüne binenler dertli. İlk duraktan otobüsü dolduran kısa mesafe Beşirli, Ayasofya, Söğütlü, Akçaabat yolcuları yüzünden yol üzerinde Şalpazarı’na gidecek diğer yolcuları mağdur oluyorlar. Şalpazarı yolcuları hem arabaya binmekte yer bulmakta güçlük çekiyorlar hem de otobüs varacak olduğu normal süresinden çok daha geç son durağa varıyor. Çözüm olarak hat dışındaki yolcuların otobüsü kullanmamaları için bir çözüm istiyorlar.

BOLU VE MALATYA’YA TRABZONLU VALİ

9 ile yeni vali atamasının gerçekleştirildiği karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu Valisi oldu. Erkan Kılıç, 1973 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesi Küçükdere Köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Küçükdere’de, liseyi ise Trabzon Lisesinde tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Ayrıca  Batman Valiliği görevini yürütmekte olan Çaykara Şahinkaya Mahallesinden hemşehrimiz Hulusi Şahin Malatya Valisi oldu. Çaykara Şahinkayalılar olan Hulusi Şahin babasının görevli bulunduğu Ankara’da 1971 yılında doğdu.

ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) ile Batum Sanat Eğitimi Devlet Üniversitesi arasında düzenlenen iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Protokol, TRÜ Rektörlük binasındaki toplantı salonunda düzenlenen törenle TRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal ve Batum Sanat Eğitimi Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maia Tchıtchıleıshvılı tarafından imza altına alındı. Törene TRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal ve Batum Sanat Eğitimi Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maia Tchıtchıleıshvılı’nın yanı sıra TRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushıtashvılı, Batum Sanat Eğitimi Devlet Üniversitesi Müzikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Khatuna Managadze ve TRÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ayşegül Ergene ile öğretim üyeleri katıldı. 

Editör: TE Bilisim