TONYA MYO’YA TAMAMEN DOLDU

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği YKS yerleştirme sonuçları açıklandı.  Tonya Meslek Yüksekokulu kontenjanları % 100 doldu. Verilere göre; Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’na bu yıl verilen 208 kişilik kontenjanın tamamen dolduğu görüldü.

Bünyesinde bulunan İlk ve Acil Yardım Programı, Yaşlı Bakımı Programı, Fizyoterapi Programı ve Evde Hasta Bakımı Programı’nın yanında, son yıllarda gösterdiği atılımlar, yaptığı akademik, sosyal ve kültürel faaliyetler ile de adından sıkça söz ettiren Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, bu sonuçlara göre üniversiteye hazırlanan öğrenciler için tercih edilen önemli bir meslek yüksekokul olduğunu gösterdi.

Konu ile ilgili konuşan Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl Yüksekokulumuzun tüm programları için verilen 208 kişilik kontenjan % 100 doldu. Yüksekokulumuza gösterilen büyük teveccüh, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu, en çok tercih edilen meslek yüksekokullar arasında yerini almıştır. Yüksekokulumuzu kazanan öğrencilerimizi gönülden kutluyor, öğrencilerimizin kıymetli ailelerine teşekkür ediyor, Yüksekokulumuza ve Tonya İlçemize hoş geldiniz diyorum” dedi.

SELVİTOP HAZIRLANIYOR

Şehit Aileleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı, televizyoncu, sunucu, gazeteci ve organizatör Necati Selvitop’un önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlığı için Şalpazarı’nda aday olacağı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyib Erdoğan’a olan sevgisini her fırsatta dile getiren Necati Selvitop’un ilçesi için önemli projeler hazırladığı ve Şalpazarı’na hizmet etme sevdasını her fırsatta dile getirdiği öğrenildi.

HASAN ÇOLAK’IN ZİYARETİ

Çarşıbaşılı Hemşerimiz, Trabzon SGK İl Müdürlüğü Karadeniz Sosyal Güvenlik Merkezi Merkez Müdür Yardımcısı Hasan Çolak, Büyükliman Bölge Temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu ’nu ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Görev yaptığı her kurumda başarılı çalışmaları ile iz bırakan Hasan Çolak, samimi kişiliği, dürüst karakteri, gülzeryüzü ve vatan, millet sevgisi ile  ön plana çıkıyor. Büyükliman Bölge Temsilcimiz Tuncay Hacıfettahoğlu ziyaret için Çolak’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

ÖSYM tarafından 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda tüm bölümlere ait kontenjanlar doldu. ÖSYM’nin resmi internet sitesinde 2022-YKS tercih sonuçlarına ilişkin yayımlanan sayısal verilere göre 2022 yılı için beş bölüme ayrılan toplam 373 kontenjanın tamamı tercih edilerek Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu doluluk oranı %100’e ulaştı.  Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tolga Ergün yaptığı açıklamada: “2022-YKS tercih kılavuzunda beş bölümümüz için okul birincisi kontenjanlarıyla birlikte toplam 373 kontenjan ayrılmıştı. Tercih sonuçlarına göre ilk yerleştirmede tüm kontenjanlarımızın dolduğunu görüyoruz. Bu durum, okulumuz üniversitemiz ve ilçemiz adına önemli bir gelişmedir. Bu vesile ile Yüksekokulumuza yerleşmeye hak kazanan tüm öğrencilerimizi gönülden kutluyor, eğitim hayatlarında sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum. Yeni öğrencilerimizin Meslek Yüksekokulumuza, İlçemize ve Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

NEREDE ŞALPAZARLI VARSA ORADAYIM

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçe sakinlerini yalnız bırakmıyor. Sık sık ziyaret ederek, hal hatır soruyor. ‘Nerede Şalpazarlı varsa oradayım’ diyen Başkan Kurukız, Ortahisar’da Şalpazarlı esnaf Ali Karagöz’ü iş yerinde ziyaret etti. Kurukız, “Mücadelemiz hizmet, gayemiz vatandaş memnuniyeti. Hemşehrilerimizle bir aradayız. Ali Karagöz ile iş yerinde samimi sohbet ettik. Güler yüzü ve misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

RİZE BELEDİYESİ HERKESİN YANINDA

Rize Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ve kendi ev işlerini yapamayan 65 yaş üstü vatandaşların evleri sosyal belediyecilik anlayışı ile belediye ekiplerince temizleniyor. Rize Belediyesi, Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında 65 yaş üstü yaşlı, bakıma muhtaç, engelli ve fiziksel güçsüzlük nedeniyle evlerinin temizliğini yapmakta zorluk çeken vatandaşlara evde temizlik hizmeti vermeye devam ediyor. Rize Belediyesi ekipleri tarafından ücretsiz olarak yapılan hizmet nedeniyle hayır duasında bulunan vatandaşlar belediye ekiplerine teşekkür etti.

AFAD EKİPLERİ BİLGİLENDİRDİ

Temmuz Zafer Meydanı’nda konuşlanan AFAD Simülasyon Tırı'nda vatandaşlara AFAD Gümüşhane İl Müdürlüğü personelleri tarafından uygulamalı olarak deprem anı ve deprem sonrası alınması gereken önlemlerle ilgili bilgiler verildi.  AFAD görevlileri tarafından katılımcılara iş yerlerinde, okulda veya evlerinde olası bir deprem anında elleri başının üzerinde güvenli bir pozisyonda saklanması gerektiği anlatılarak deprem sonrası ise tehlike arz eden elektrik şartelleri, su ve doğalgaz vanalarının güvenli bir şekilde kapatılması uyarısında bulunuldu. AFAD görevlileri tarafından deprem anını canlı olarak yaşayıp deprem anı ve sonrasında alınması gereken önlemler konusunda uygulamalı olarak eğitim verildi. Türkiye'de yaşanmış büyük depremlerin şiddetinde sarsıntıların canlandırıldığı simülasyon deneyiminin ardından katılımcılara deprem anı ve sonrasında alınması gereken önlemlerin bulunduğu broşürler ve çocuklara da boyama kitabı dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim