Ardından Yıldızlı Medical Park’a geçti orada Mustafa Üçüncü’yü ziyaret ederek geçmiş olsun dilektlerini iletti,  Kemal Kadakal’ın Yıldızlı’daki işyerine uğradı ve yemeğini orada yedi. Ahmet Metin Genç oradan da direk olarak Çaykara Taşkıran’a geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan adına FETÖ davalarına müdahil olan Hüseyin Aydın’ın babasının cenaze merasimine katıldı. Trabzon’a döndü, Saat 18.00’da nikah kıydı ve ardından da Avrasya Ünivresitesi’nin Zorlu Grand otel’deki yemeğine iştirak etti. 

Ahmet Metin Genç her etkinlikte var. Acıda sevinçte insanların yanında ve moral veriyor. 2001 yılından itibaren hep böyle. 16 yıldır Trabzon Ak parti ve Recep Tayyip Erdoğan için çalışma yapıyor.

Tayyip Beyin Avukatı Baba Acısı Yaşadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ davalarına müdahil olarak avukatlığını yapan AK Parti Ankara milletvekili adaylarından Hüseyin Aydın’ın babası Ali Aydın yaşamını yitirdi. 

Çaykara’nın Taşkıran beldesinden son yolculuğuna uğurlanan baba Aydın’ın cenaze merasimine Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok da iştirak etti. 

Vali Yücel Yavuz vekillerini cenazeye gönderirken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte çelenk gönderdi. Merhuma Allah’tan rahmet Hüseyin Aydın ve tüm Aydın ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Maltepe Ziyareti

‘Her yönüyle Trabzon Platformu’ Başkanı Köksal Öztürk, İstanbul’da Maltepe Cezaevi savcısı hemşehrimiz Emin Cevahiroğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon ve Trabzonspor sohbetinin yapıldığı buluşma yaklaşık olarak 1 saat sürdü.

Trafik Çıldırttı

Trabzon trafiğindeki sorunları biliyoruz. Bu sorunların çözümü için de Düzköy yol ayrımı Haçkalı baba kavşağı, Fatih eğitim fakültesi önündeki kavşak, Beşirli’deki son düzenlemeler, Moloz kavşağı, Çömlekçi ve Vardalların önündeki kavşakla, Kaşüstü’ndeki dalçık çözüm olacak. Ama şu anda kent sıkışmış durumda. Trabzon trafiği için herkes çözüm öneriyor. TURK Parti Arsin ilçe Başkanı Yüksel Büyükkol da dün trafikte kaldı ve bizi aradı, Şunu söyledi: ‘Projeler güzel ama ağır işliyor. Artık geceleri de mesai yapılmasını bekliyoruz. Bu işler gündüz hem araç akışı hem de çalışma ile bitmez’ dedi ve her türlü fikri desteğini verebileceğini ifade etti.

Öğretmen Hüzne Boğdu

Çaykara Derindere (ASU) Mahallesinden, Sakarya Osmanbey İlköğretim Okul Müdürlüğünü yapan Murat Yazıcı yakalandığı amansız hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.  

Çaykara´da eski tarihlerde esnaflık yapan Hacı Mehmet Yazıcı´nın oğlu olan Murat yazıcı etrafında saygın kişiliği ve sempatisi ile birçok insanın gönlünde taht kurmuştu. Yazıcının ölümü başta ailesi olmak üzere eğitim camiası ve sevenlerini hüzne boğdu. Yazıcı´nın cenazesi 01.07.2017 Cumartesi günü ikamet ettiği Manisa Kula´da kılınacak namazın ardından son yolculuğuna uğurlanacak. 

Tenis Okulu 1 Temmuz'da Açılacak

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde KTÜ Tenis Okulu açılacak. KTÜ Spor Kulübü bünyesinde çocuklar, gençler ve yetişkinler kategorilerinde eğitim verecek tenis okulunda, ilk kez eğitim alacaklar, temel eğitim geçmişi olanlar ile yarışmacı düzeydeki sporculara yönelik çalışma gerçekleştirilecek. KTÜ Tenis Okulunun açılışı 1 Temmuz'da yapılacak.

TSİAD'dan girişimcilere fırsat 

Trabzon SİAD'dan girişimcilik kursu. Trabzon SİAD'ın "Liderlik Akademisi” kapsamında 2017 teknik destekleri için DOKA ile imzaladığı proje ile 30 kişiye uygulamalı girişimcilik kursu kayıtları başladı.  

Trabzon SİAD Başkanı Aytaç Aydoğan, kendi işini kurmak isteyen 30 girişimcinin uygulamalı girişimcilik eğitimi alacağı projenin, 10 - 13 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi.  

Program sonunda KOSGEB onaylı sertifika verilecek olan katılımcılara, yeni iş kurmaları halinde KOSGEB tarafından geri ödemesiz 50 bin TL hibe ve 100 bin TL’ye kadar 2 yıl ödemesiz sıfır faizli (faizsiz) kredi verilebilmektedir. Başkan Aydoğan Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, bu sertifikayı almak için 06.07.2017 tarihine kadar derneğimize müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Muhtar Saldırı

Trabzon’un Araklı İlçesi Teşgeçit Mahallesi Muhtarı İsmail Ziya Kotaman, aynı Mahallenin yaylasında saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırı sonrasında başından ve gözünden yaralanan Kotaman, hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırı sonrasında Araklı Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu bir kınama mesajı yayınladı. Araklı Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üyesi de olan Kotoman, için yapılan açıklamada, saldırı kınanırken saldırıyı yapan kişinin adalet önünde hesap vermesi gerektiği kaydedildi.

Trabzon'un 50 Yıllık İhtiyacını Karşılayacak

Trabzon İçme suyu Projesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada 2050 yılına kadar Trabzon’un içme suyu ihtiyacını karşılayacak projede 4.1 km’lik mesafe bitirildi.  

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından  başlatılan Trabzon İçme suyu Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Trabzon İçmesuyu İsale Hattı’nda, Atasu Barajı’ndan yılda alınacak olan 73 milyon metreküp suyun arıtma tesisi ve içme suyu depolarına ulaştırılması için 91,5 kilometre uzunluğunda isale hattı, 14 adet içme suyu deposu, 8 adet terfi merkezi ile sanat yapıları inşa edilmeye başlandı. 2050 yılına kadar Trabzon’un içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin toplamda 168 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. 91.5 km uzunluğa sahip olacak projenin 4 bin 100 metresi tamamlandı.
Editör: TE Bilisim