2023 seçimleri için Startı verdiklerini söyleyerek, ‘Aralık ayına kadar yoğun bir çalışmanın içinde olacağız. Aralık ayından sonra ise tempoyu daha da artıracağız’ dedi. Trabzon il başkanı Dr.Sezgin Mumcu ve ekibinin yoğun bir çalışmanın içinde olduğunu da sözlerine ekleyen Yardım, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhuriyetin 100.yılında da Cumhurbaşkanı seçilmesi için bize düşenin fazlasını yapmakta kararlıyız’ ifadelerini kullandı.

BAŞMÜDÜR MAKAMDA

DHMİ Başmüdürlüğüne atanan Sezgin Değirmenci Vali Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Ustaoğlu yeni görevi için Değirmenci’yi kutladı, başarı diledi.

REKTÖRE ANLAMLI ZİYARET

Trabzon İl Engelli Meclisi Üyeleri Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'yı makamında ziyaret etti. Trabzon İl Engelli Meclis Başkanı Yusuf Şafak (Engelsiz Turizm Derneği) Uluslararası Sivil Toplum Ağı Derneği Başkanı Berke YÜKSEL, Genel Sekreter Kübra Ofluoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baki Adaş ile KTÜ Toplum Gönüllüleri; Fahri Kösem, Yakup Yücel ve Ayşe Aytekin’in katıldığı ziyarette, yeni dönemde yapılacak projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Desteklerinden ve iş birliğinden dolayı Rektöre teşekkürlerini sunan Meclis Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

MUHTARLAR BÜYÜKŞEHİR’DE

Tüm Trabzon Muhtarlar Derneği Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Gölçayır Mahalle Muhtarı Hamdi Bekar ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Zorluoğlu’nu ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. Dernek Başkanı Bekar, “Trabzon’da 708 mahalle muhtarlarımizla kısa sürede teke tek konuşarak üye kaydı yapmakta olan büyük sayıya kavuşan Tüm Trabzon Muhtarlar Derneği Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Ziyaretlerimiz devam ediyoruz. Trabzon’a büyük  ivme kazandıran Sözde değil, özde hizmet eden, muhtarın dertleriyle  dertlenen, Büyük projelere imza atan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanımız  Murat Zorluoğlu' nu ziyaret ettik. Dernek yöneticileri olarak Sayın başkanımızla, muhtarlarımız kendi mahallelerimizdeki ve genel sorunları tek tek ilettik ve bizi dinledi. Anında çözüm odaklı yaklaşımları bizleri mahallelerimizdeki halkımız(seçmenimiz)adına çok sevindirdi. Başkanımızın bizleri dinlemesi ve gerekli desteği yürekten sağlaması bizleri çok sevindirdi. Başkanımıza yürekten teşekkürler ediyoruz” dedi.

AYYILDIZ’DAN ÖZTÜRK’E PLAKET

1985 Derecik Spor Yönetimi, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi 1461 Soğuksuspor Kulüp Başkanı Coşkun Öztürk’ü ziyaret etti. Kulüp Başkan Yardımcısı iş insanı Selami Ayyıldız ile kulüp yöneticisi Hakan Kuvvet, Öztürk’ü ziyaret ederek kulübe desteklerinden dolayı plaket takdim ettiler. Ayyıldız, “Dostumuz Coşkun Öztürk'e ziyarette bulunduk. Spora ve İş dünyasına vermiş olduğu katkılarından ötürü teşekkür edip hediyemizi taktim ettik. Dost sohbetinde tabiki konumuz Trabzonspor ve Trabzon amatörü oldu. Coşkun Öztürk Başkanımıza ilgisi ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyor spor ve çalışma hayatında başarılar diliyoruz” dedi.

HEMŞEHRİMİZLE GURUR DUYDUK

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi müzik alanında başarılarına bir yenisini ekleyen hemşehrisi Özdemir Hafızoğlu’nu kutladı.. Külekçi açıklamasında şunu dile getirdi, “Artvin Şavşatlı Trabzon Artvinliler Derneği üyemiz Özdemir Hafızoğlu hocamız İstanbul Başakşehir’de düzenlenen 1.Altın Başak TSM Beste Yarışması’nda birinciliği elde etti. Kendisini yürekten kutluyorum gurur duyduk... Başarılarının devamını diliyoruz."

SIRA TESLİMATTA

Özer Uluslararası Taşımacılık Yöneticisi Aydın Özer, Mercedes-Benz Hassoy Motorlu Vasıtalar kamyon-çekici satış müdürü Muammer Eğrioğlu’nu ziyaret etti. Firmanın 2022 yılı yatırımları kapsamında filoya dahil edeceği Mercedes-Benz Actros model çekiciler için ön görüşmeyi yapan Ateş, Eylül ayında araçların bir kısmını teslim alacağını dile getirdi. Ateş, ilgi ve alakasından ötürü Eğrioğlu’na teşekkür ederek, firma bünyesine katılacak yeni çekicilerin yakında yolda olacağını söyledi.

EMEKÇİLERLE BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık İş Karadeniz Bölge Başkanı Engin Erbaşaran, KTÜ Farabi Hastanesi’nde emekçilerle birlikte nöbet tutuyor. Emekçiler ile birlikte başaracaklarını dile getiren Erbaşaran, “Farabi Hastanesinde çalışan 970 emekçi kardeşlerimizin yetkilileri için bir hafta süre kaldı. Emekçilerimiz ile birlikte KTÜ’de nöbetteyiz. Emekçilerimiz ile birlikte başaracağız” dedi.

BAŞKAN UZUN’DAN KİTAP FUARI YANITI

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, ilçede yapılan kitap fuarı ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.  Başkan Ramis Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “Beşikdüzü Belediyesi olarak 1- 8 Haziran 2022 tarihinde Doğu Gözaçan Parkımızda kapalı ve açık alanlarda 23 yayınevinin katılımı ile yaklaşık 25 bin kitabı Beşikdüzü ve bölge halkımızla buluşturduk. Yazarlarımızın katılımı ile etkinliğimiz daha da renklendi. Bende belediye meclisi üyesi arkadaşlarımla birlikte fuarı ziyaret ettim. Bir sorunlarının, bir taleplerinin olup olmadığını sordum. Bir yayınevi sahibi arkadaşımız ulaşımla ilgili sıkıntılar çektiğini söyledi. Belirli saatlerde Akçaabat’a gitmek için talepleri oldu. Bizde her akşam kendilerine araç tahsis ederek bu taleplerini karşıladık. Bölgemizde ilk defa yapılmış olması dolayısıyla bazı eksikliklerimizi olabilir. Biz önümüzdeki yıllarda bu eksiklikleri gidermek için çalışacağız” dedi. 

ÇAYLAR ÜSTÜN’DEN            

Trabzon'un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, her zaman halkın içinde olur. Vatandaşla sohbet etmek, onlarla çay içip hasbihal etmekten Başkan Üstün büyük keyif alır. Önceki akşam yolumuz Sürmene'ye düştü. İlçe merkezinde çay ocağında Başkan Üstün ile karşılaştık. Hemşehrileri ile çay içip hasbihal ediyordu. Sohbete biz de ortak olduk. Çaylarımızı yudumladık. Çay ocağından ayrılırken Başkan Üstün hesabı ödemeye gitti. Vatandaşlar çayları ısmarlamak isteyince, Üstün, "Öyle olmaz. Sohbetinizle ruhumuzu dinlendirdiniz. Sizin güzel sohbetinizin yanında çaylar da benden" dedi.

ALTINIŞIK’TAN ÇAĞRI

Merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu göç tarihinin 61.yılı nedeniyle yönetim kurulu olarak duygusal bir açıklama yaptı. ATDF Başkanı Salih Altınışık “Bu gelenler ne Alamancı nede tuzu kuru olan insanlardır. Bunların her biri yıl 12 ay memleket hasreti ile izini iple çekiyorlar. Geldikleri ülke ise kendi ülkeleridir. Göç tarihimizin 61. yılında anavatanlarına hasret gidermeye kardeşleri ile buluşmaya gelmektedirler. Bu gerçeklerden hareketle lütfen Avrupalı Trabzonlulara turist muamelesi yapmayın! Unutmayın! Onlarda o coğrafyanın bir parçasıdırlar." Okulların tatile girmesi, yaz tatilinin gelmesi ve kurban bayramı nedeniyle Trabzon ve Karadeniz illerine gitmesi bölgede ciddi bir canlılık yaratıyor.

Editör: TE Bilisim