AK Parti heyeti yorucu geçen haftanın ardından stres amaçlı halı saha karşılaşması yaptı. İl Başkanı, Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları halı sahada futbol maçı yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bir takımda il başkanı  Sezgin Mumcu ile Milletvekili Salih Cora diğer takımda ter döktü. Zorlu geçen karşılaşmayı Murat Zorluoğlu’nun kaptanlığındaki takım 7-6 galibiyetle sonuçlandırdı.

ZİYARET ETTİ BİLGİLENDİRDİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Emin Bacıoğlu ve beraberindekiler, Trabzon Valiliği İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret ederek 5-7 Ağustos tarihlerinde ilimizde yapılacak olan Teknofest Festivali hakkında bilgi sundular.

MAHALLE TEŞKİLATLARI İLE BULUŞTU

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, partinin uç beyleri olan mahalle başkanları ile toplandı. Kalkınma Mahallesindeki parti lokalinde mahalle başkanlarını dinleyen Çebi, “Uçbeylerimiz ile istişarelerimize tüm hızı ile devam ediyoruz.

Kalkınma teşkilatımızda bölge mahalle başkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantımız her zamanki gibi büyük bir heyecan ve coşku içinde geçti. Yaklaşık 3 saat süren istişare toplantımızda çok değerli görüşler ile siyasetimizin gücüne güç kattık . Mahalle teşkilatlarımız sarsılmaz bir şekilde hedefe ilerlemektedir. Her bir başkanımızı bu gayretlerinden dolayı ayrı ayrı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ÇOCUKLARDAN SÜRPRİZ

Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, dün sabah makamına gittiğinde sürprizle karşılaştı. Makam odasının kapısında 2 tane çocuk bekliyordu.

Çocuklar Üstün’e, “Başkan amca günaydın. Sizi görmeye geldik” dediler. Üstün’de çocuklarla yakından ilgilenerek, kitap ve oyuncak hediye etti. Üstün, “Güne mutlu huzurlu başlamak bu olsa gerek. Çocuklarımızın ziyaretinden ziyadesi ile onur duydum” dedi.

PEKÜN’DE MUTLU

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin en ünlü yerleşim yerlerindendir, Pekün. Yeni adı ile Ünlüpınar. Hak-İş Konfederasyonu Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan, yardımcısı Şevket Çelik ile Pekün’deydi.

Belediye Başkanı Ahmet Nas ile görüşüp toplu iş sözleşmesini imzaladı. Kaplan, “Gümüşhane Kelkit Ünlüpınar Belediyesi(Pekün )ile yürütmekte olduğumuz toplu iş sözleşmesi mutlu sonla bitti. Emekçilerimize Hayırlı olsun” dedi.

TEZCAN İSKENDERUN’A GİDİYOR

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, 11 Ağustos’ta İskenderun’da olacak. Maçka’da kahraman şehidimiz Eren Bülbül ile şehadet şerbeti içen Astsubay Ferhat Gedik’in şehadet yıldönümünde Hatay’ın İskender’un ilçesinde olacak olan Tezcan, Ferhat Gedik’in kabrinde dua okuyacak.

KTÜ ÜÇ YENİ BÖLÜM İLE ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından yeni bölümler ve programlar açılması noktasında YÖK'e yapılan başvuru sonucunda, Arsin Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Mobilya ve Dekorasyon Programı, Of Meslek Yüksekokulu bünyesinde Silah Sanayi Teknikerliği Programı açılmasına karar verilmekle birlikte Arsin Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Programı ile Maçka Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Programı da bu yıl, ilk defa öğrenci alacak. Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Kurulu’na yapılan; fakülte, yüksekokullar bünyesinde bölüm/anabilim dalı kurulması, meslek yüksekokullarında ön lisans programı açılması, program/bölümlere ilk defa öğrenci alınmasına ilişkin talep neticesinde kabul edilen üç bölümde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Dönemi’nden itibaren 90 öğrenci eğitim öğretim görecek. Bünyesine kattığı yeni programlarla eğitim yelpazesini genişleten KTÜ’de, bu yıl ilk defa öğrenci alacak ve ilk öğrencilerini heyecanla bekleyen bölümler; Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Programı, Maçka Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Programı, Arsin Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı.

KIZILAY ANKARA’YA ATANDI

Giresun İl Emniyet Müdürlüğünde yaklaşık bir yıldır müdür olarak görev yapan Saruhan Kızılay, Ankara’ya atandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Belge Yönetimi ve Koordinasyonu Daire Başkanlığına getirilen Kızılay’ın yerine ise Recep Güzelyazıcı atandı.

Giresun’a 2021/307 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi gereği İl Emniyet Müdürü olarak bir yıl önce atanan Saruhan Kızılay, görevinden alınarak Emniyet Genel Müdürlüğü Belge Yönetimi ve Koordinasyonu Daire Başkanlığına atandı. Giresun’un yeni emniyet müdürü ise aynı görevi yürüten Recep Güzelyazıcı oldu. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Güzelyazıcı ise, Teftiş Kurulu Başkanlığında polis başmüfettişi iken, Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, buradan ise Emniyet Genel Müdürlüğü Belge Yönetimi ve Koordinasyonu Daire Başkanlığına atanmıştı. Öte yandan Giresun İl Emniyet Müdürü Kızılay’ın AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı ile yaşadığı polemik sonrasında Ankara’ya atanması dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim