İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan her zaman olduğu gibi en kuvvetli desteği alan İlçe Başkanı Altıntepe, Bakan Soylu’nun Akçaabatlılara olan selamını iletti.

Öte yandan, Akçaabatlı üst düzey bürokratlarla da her zaman yakın diyalog içerisinde bulunan İlçe Başkanı Altıntepe, son Ankara ziyaretinde ilçemizin hak ettiği yatırımları alabilmesinde bu isimlerden de destek aldı. Birçoğunu beraberindeki Meclis Üyeleri Akgün ve Kara‘yla birlikte ziyaret eden Altıntepe, gördükleri yakın ilginin sevindirici olduğunu ve taleplerinin karşılanmasında önemli mesafe aldıklarını vurguladı. Altıntepe, milletvekilleri Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora’ya bu vesileyle bir kez daha minnet duyguları tüm Akçaabatlılar adına teşekkür etti.
 
Trabzon Okuyor
 
‘Gelin Hep Birlikte Kitap Okuyalım’ sloganı ile hayata geçirilen ‘Trabzon Okuyor’ projesinin 11’inci söyleşisi, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Yahya Kemal Beyatlı’nın “Kendi Gök Kubbemiz” isimli kitabı üzerine yapıldı. Proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenler okudukları kitaplar üzerine tartışarak, farklı bakış açılarını görme imkanı buluyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür, sanat ve eğitim alanındaki çalışmalara çok önem verdiğimizi her fırsatta dile getiriyor, bu yöndeki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. ‘Trabzon Okuyor’ projesi ile daha önceden belirlenen yazarların kitaplarının okunması, yorumlanması ve yazar hakkındaki düşüncelerin tartışılması, başta öğrenciler olmak üzere kitapseverlerden büyük ilgi görüyor. Eğitim alanındaki bu tür projelerin ilgi görmesinden şehir adına memnuniyet duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanata katkı sunacak projelere destek vermeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
 
Kent Konseyinden Genel Kurul
 
Akçaabat Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısını yaptı. Konsey Başkanı Mehmet Salih Köse’nin başkanlığında Genel Sekreter Recep Şen ve Yürütme Kurulu Üyesi Akçaabat Folklor Derneği Başkanı Ahmet Yalçın Çilingiroğlu’dan oluşan Divan Kurulu’nun yönettiği genel kurul toplantısı Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürlüğü Hamam Çimeni Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Akçaabat’ın en geniş kapsamlı oluşumu olan Kent Konseyi’nin genel kurul toplantısında Konsey Yürütme Kurulu tarafından yıl içerisinde takip edilmesi istenen konular masaya yatırıldı. Genel Kurul Üyelerinden Ümran Akdeniz, Abdullah Sevim, Cevat Birinci, Fehmi Atasoy, Sebahattin Yazıcı ve Sami Üçüncü’nün birer konuşma yaptığı genel kurulda Yürütme Kurulu’nun yol haritası oy birliğiyle kabul edildi. Kent konseyi bir sonraki genel kurulunu Eylül ayında gerçekleştirecek.
 
Bayraktar'dan Of’a Ziyaret
 

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Of Belediyesin ziyaret etti. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Belediye Meclis Üyeler tarafından ağırlanan Bakan Bayraktar, Başkan Sarıalioğlu ve Meclis Üyeleriyle bir süre sohbet etti. Ziyareti nedeniyle Bakan Bayraktar’a teşekkür eden Başkan Sarıalioğlu; “Bizi ziyaretleriyle memnun eden, kıymetli Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’a nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Tiyatro Günleri İptal Edildi
 
Hain saldırısı sonrası gelen şehit haberlerinin ardından 2-11 Mart 2020 tarihleri arasında Akçaabat Belediyesi’nce yapılacak olan 10. Erol Günaydın Tiyatro Günleri iptal edildi.

Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim; yaşanan üzücü olaylardan dolayı 2-11 Mart 2020 tarihleri arasında yapmayı planladığımız 10. Erol Günaydın Tiyatro Günlerinin iptal edildiğini duyurarak şu ifadeleri kullandı: “Ülkece yaşadığımız acı gelişmeler nedeniyle 10. Erol Günaydın Tiyatro Günlerini iptal ettik. Aklımız ve kalbimiz Mehmetçiklerimizle. Üzüntü ve acımız kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük. Başımız sağ olsun.”
 
Devletimizin Yanındayız
 
Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mehmetçiklerimize karşı yapılan hain saldırıyı bir bildiri ile kınadı. Başkan Yaşar Sivrikaya ve yönetim kurulunca yapılan açıklamada “Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlığı yönetim kurulu olarak Suriye'nin İdlib kentinde Mehmetçiğimize karşı yapılan alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz.

İçinde Allah  korkusu  olmayan ve peygamber sevgisi tanımayan caniler ve  satılmışlar, mübarek Regaip kandilini kana bulamışlar. Böyle kutsal bir gecede yüreğimizi yakan hainler için artık söz bitmiştir. Acımız büyüktür. Bundan sonra hiçbir sözün hiçbir bahanenin itibarı ve inandırıcılığı kalmamıştır. Bütün ezberler tükenmiştir. Hiçbir Mehmetçiğimizin kanı yerde kalmamalıdır. Yoksa bu coğrafyada aldığımız hava İçtiğimiz su bize haramdır” dedi. Rusya’ya da yüklenen Sivrikaya “Rusya'nın güzel yurdumuza karşı beslediği gizli husumeti, gizli kini ve gizli düşmanlığa açıkça inşa etmiştir. Hiçbir zaman dostumuz olmayan bu millete lanet olsun. Millet olarak da Rusya'ya karşı net tavrımızı ortaya kaymanın zamanı geldiğine inanmaktayım. Sonunu hazırlayan katil Esed de kalleş saldırının karşılığını en ağır şekilde almalı ve cezalandırılmalıdır” dedi.
 
Asan Ailesinin Acı Günü
 
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ın annesi, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Aşkın Asan’ın kayınvalidesi Bakiye Asan (95) son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ın annesi, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Aşkın Asan’ın kayınvalidesi Bakiye Asan, Of’un Erenköy Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Asan Ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri katıldı.
 
Alim’den Kurtuluş Mesajı
 
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Alim, “Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü anmaktayız. Ecdadımız tarih boyunca bağımsızlığına, vatanına, milli ve manevi değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, onlara yönelen her türlü tehdit karşısında gövdesini siper etmiştir.  Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak için Suriye’nin İdlib şehrinde bulunan askerlerimiz hain bir saldırıda şehit düşmüştür. Şehitlerimizin ateşi bağrımızı yakmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine de başsağlığı diliyorum. Devletimiz bu yapılan hain saldırı karşısında hemen harekata geçmiş ve Bahar Kalkanı harekatı ile Suriye rejim güçlerini hezimete uğratmıştır.
 
Bundan yüzyıl önce vatan topraklarımız nasıl işgal edildiyse bugün de benzer senaryolarla ve farklı argümanlarla topraklarımızda benzer şartlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Ama şanlı Milletimiz nasıl 100 yıl önce nasıl mücadele ettiyse bugünde aynı  mücadele ruhunu,  azmini ve imanını  taşımaktadır. Sınır ötresinde kahramanca mücadele veren Mehmetçiğimize Rabbim güç kuvvet verisin. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Vatanımız uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimiz için acil şifalar diliyorum.” Dedi.
Editör: TE Bilisim