Orada Ali Rıza Akdeniz ile ayaküstü sohbet ettik. AK Parti il eski Başkanı Akdeniz sakat bıraktı ve kendisine çok yakıştı. Adnan Günnar’da sakallı. Meclis tatilde ve dinlendiriyor. Günnar Meclisin en yakışıklı milletvkillerinden birisidir. Sakalda yakışnca Akdeniz kenisine öneride bulundu, ‘Hac farızanı yap sakaları sütten et.

Çağılcı’nın Sırrı

Opr. Dr. Ayhan Çağılcı. Kaşüstü Devlet Hastanesi’nin önemli cerrahlarından. Arkadaşlarıyla birlikte Ameliyatların yükünü çeken isimler. Dün Poliklinikte ziyaret ettik. Kapısında kuyruk var. Tek tek hastalarını alıyor ve onlarla konuşuyor. Binlerce hastaya şifa oldu. Mide ameliyatı, Bağırsak ameliyatı, Apardist ve fıtık, basur ve kıl dönmesi ameliyatlarının usta ismi. Hastalardan ve sahiplerinden dua alıyor. Çağılcı da ‘Devletimiz ve milletimiz sağolsun’ diyor. Onlar için de çalışma yapıyor. Sabrı hiç bitmiyor. Hayata küsen hastaları bile güler yüzü hayata bağlıyor.

Bayraktar’a Teşekkür

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde Arsin sahilini bu ilçeye hediye eden Erdoğan Bayraktar idi. Şimdi sahil daha bir yeşerdi ve Arsin’in sosyal yaşamına büyük bir renk kattı. Cafeteryalar ve düğün salonları ile birlikte nefes alınan yer oldu. Arsin halkı sahilde hem dinleniyor hem de sohbet ediyor. Bayraktar’a da dua.

Tek Kelime İle Brova

Ahmet Külekçi. Karadeniz ile Doğu arasında güzel bir köprü kurdu. Dün Bingöl Gazeteciler Cemiyetinden aradı. Önümüzdeki günlerde Kardaeniz’den ekipler Bingöl’e gidecek ve Bingöl’ü gezecekler. Külekçi kardeşlik köprüsünden birçok isim geçirdi. Sayın Soylu’da kendisine büyük destek veriyor. Bu millet böyle cesur isimler sayesinde kucaklaşacak.

Gazilerimizin Fedakarlıkları Unutulmaz

AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora Gazilerleilgili önemli mesajlar verdi: ‘Onlar vatan söz konusu olduğunda kükremiş aslan gibi bendini çiğneyip aşanlardır. Onlar vatan ve inandığı değerler uğruna, canını seve seve milleti için feda eden, savaşan, yaralanan, sakat kalan kendisini millete adamış aziz kahramanlarımızdır Bu veciz günde ve her zaman gazilerimizin göstermiş oldukları eşsiz kahramanlar, sonsuza dek büyük bir saygı ve şükranla anılacaktır. 

Gazilerimizin bu onurlu mücadelelerinin haklı gururunu kendileri ve aileleri ömür boyu yaşayacaklardır. Milletimiz bu topraklar üzerinde birlik ve beraberliğimize kast eden hainlere tarihin her döneminde hak ettiği cevabı vermiştir. En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde Milletimiz Dünya’ya vatan, ülkü, inanç ve milli irade derslerini vermiş ve millet olmanın büyük sorumluluğu altında ulvi görevini yerine getirmiştir. O gün gazilerimizin her biri adeta savaş meydanlarından çıkarak gelmiş, kükremiş bir aslan gibi bentleri ezmiş ve geçmişlerdi. 

Unutmayalım ki, Anadolu’yu sarsılmaz bir inanç ve kuvvetle vatan yapma mücadelesinde PKK ve diğer terör örgütlerine karşı verilen destansı mücadelede gazilerimizin göstermiş oldukları fedakarlıklar her türlü takdirin üzerindedir. Onlar tüm şehitlerimizle birlikte bu vatanın asıl sahipleridir. Şehitlerimiz bu topraklardaki derin köklerimiz, gazilerimiz ise vatan toprakları üzerindeki gövdemiz ve kollarımızdır. Ben bu anlamlı günde gözünü kırpmadan toprağa düşen vatan şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize ve onların değerli ailelerine şükranlarımı sunuyorum.’
 
Herkes Görüyor Usta Görmüyor

İstanbul Beykoz'dan Hemşerimiz ve Trabzonspor fanatiği Şaban Tosun arıyor. Başakşehir Trabzonspor maçını kahrolarak izledim. Olmaz böyle bir taktik. Bu adam kendini kovdurmaya mı çalışıyor? 3-4 farkla alacağımız bir maçı perişan ettik ve berabere biterdik. Takım yıldızlar topluluğu. Ama kim kullanacak? Adam 85. dakikaya kadar neyi bekliyor? Hadi o bekliyor Başkan Muharrem Usta Hocayı göndermek için daha neyi bekliyor. Ersun Yanal'la bu iş yürümez. Görmüyor mu?

En Kıymetli Simgelerimiz

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle  mesaj yayınladı. Vali Yavuz mesajında:  “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazilik unvanı ile Mareşal rütbesinin verilişinin 96. yıl dönümünü ve '19 Eylül Gaziler Günü'nü idrak etmenin engin duygusu içindeyiz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın, aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile mümkün olabilmiştir. 19 Eylül, Türk milletinin gurur ve şeref kaynağı olan kahraman gazilerimizin bakî hatıralarını canlı tutmak adına 2002 yılından itibaren ‘Gaziler Günü’ olarak idrak edilmektedir. 

Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna büyük fedakârlıklar ve üstün gayretler göstererek, şahadet ile birlikte, bir insanın dünyada erişebileceği en yüksek iki makamdan birine erişmiş gazilerimiz, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin en kıymetli simgeleridir. Kutlu vatanımız uğruna canları pahasına mücadele eden gazilerimizi hiçbir zaman unutmayan millet ve devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla, iftihar kaynağımız olan gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın yanında olacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve son dönemde yaşanan terör saldırılarında şahadete erişen şanlı Mehmetçiklerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim