GEDİKLİ YENİDEN

Türk-İŞ il Temsilcisi 1 Nolu Yol Şube Başkanı Gökhan Gedikli tek aday olarak girdiği seçimlerde yeniden Şube Başkanlığına seçildi. Gedikli’yi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

REKTÖR HAMDULLAH ÇUVALCI’YA ZİYARET

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Tarih Kurumu Heyeti, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı’yız ziyaret etti. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Türk Dili, tarihi ve kültürünü odak noktasına alarak Türkiye’deki Sosyal ve Beşerî Bilimler alanında akademik bilgi üretme çabası ve insan kaynağı yetiştirme faaliyetleri noktasında, Üniversitemiz ile yapılacak olası iş birliklerinin ve Türk kültürünün, insanoğlunun yararlanabileceği bir medeniyet haline getirilmesi hususunda neler yapılabileceğinin görüşüldüğü ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

OF’U YASA BOĞDU

Oflu Mustafa Akyüz 55 yaşında kalbine yenilerek yaşama veda etti.  Akyüz Of’un sevilen esnaflarındandı. Evli ve 4 çocuk babası olan Akyüz, Of Çarşıbaşı Büyük Camide kılınan namazın ardından sevenlerinin gözyaşıyla aile mezarlığında ebediyete uğurlandı. Bizde Taka ailesi olarak Akyüz ailesine başsağlığı dileriz.

EFSANE MÜDÜR VEDA ETTİ

Büyükliman Yöresinde eğitim alanında çok önemli hizmetleri olan ve efsane müdür olarak tanınan Mustafa Demir emekliye ayrıldı. Müdür Mustafa Demir emekli mesajında şunları söyledi; “‘Bu dünya bir pencere. Her geçen bakar gider” diyor şair. Benim hayatım bu pencere için yepyeni manzaralar üretmekle geçti. Pencereden bakanların göreceği güzel manzaralar, renkli insanlar, donanımlı hayatlar inşa etmek için geçen meslek hayatımın bugün son günü. 30 yılı idarecilikle geçen 43 yıl 8 aylık bir mesleki ömür, bugün muhteşem hatıralarla nihayete eriyor. Bir ömrün insana, insanlığa adanmışlığının; hizmete adanmışlığının hikâyesi tüm yaşadıklarım. “Baki kalan bu kubbede bir hoş seda” bırakabilmek için çalıştım. Mesleğe yeni başlamış gencecik bir delikanlıyken dolu olduğum hisleri ve heyecanı mesleğimin son gününe kadar hiç eksilmeden taşıyabilmenin haklı gururunu yaşıyorum bugün. Güzel insanlar tanıdım, güzel başlangıçlar yaptım, kurumlar açtım, projeler ürettim ama tüm bunlardan daha da önemlisi binlerce çocuk ellerimden devşirdi eğitim hayatlarının meyvelerini. Güvenle, sevgiyle, huzurla eğitim alıp hayata atılabilmeleri için gerekli mücadeleyi bir gün bile yorulmadan verdim. Önceliğimi kendime ya da aileme verebildiğim bir günüm olmadı belki, ama bugün kırk yıl öncesinden bugüne baktığımda “keşke”lerin hayatımda hiç yer almadığını görüyorum. Bütün meslek hayatımın tek kelimelik özetini yapacak olsam ”iyi ki” derdim. İyi ki Allah bana bu ülkeye hizmet etmeyi nasip etti. İyi ki bu vatanın evlatlarına rehber olabildim, yol açabildim, yolculuklarına eşlik edebildim. İyi ki bu yolda binlerce genç, heyecanlı meslektaşımla omuz omuza yürüdüm.  Allah’ım nefes aldığım sürece ülkemize milletimize geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkeme milletime hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağım. Allah’ım yar ve yardımcımız olsun. Değerli meslektaşlarım, arkadaşlarım, dostlarım ve sevgili gençler; her son yepyeni bir başlangıçtır. Ben meslek hayatımın bu son gününde sizleri önce Allah’a sonra da vatanımıza emanet ediyorum” dedi.

BAŞKANA ÖZEL HEDİYE

Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek, Zonguldak’tan getirdiği üzerinde Muhammet Balta yazılı özel yapım bir baston hediyeyi verdi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ziyaret ve hediyesi dolayısıyla Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç’e teşekkür etti.

ADNAN DEMİRTÜRK UNUTULMADI

15 Mayıs 1999 tarihinde Havza'da geçirdikleri trafik kazası sonucunda dava arkadaşları Talha Özcan Eyüboğlu ile Ahmet Zahit Turhan'ı ile birlikte ebediyete irtihal eden Vakfıkebir ilçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Adnan Demirtürk mezarı başında anıldı. Adnan Demirtürk’ün arkadaşları ve akrabaları kabrini ziyaret ederek dua ettiler.

AHMET ÇAKIR HAZIRLANIYOR

Çarşıbaşı siyasetinin önemli isimlerinden, 2014 yılında Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan adayı olan Ahmet Çakır’ın önümüzdeki dönemde adaylık için yeniden kolları sıvayacağı öğrenildi. Ahmet Çakır’ın İYİ Parti’den aday adayı olacağı ifade ediliyor.

ŞEHİDİMİZE GİTTİLER

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Şehit Tuncay Bekiroğlu’nun kabrini ziyaret ettiler. 14 Mayıs 1997’de Mardin’de şehadet şerbeti içen Tuncay Bekiroğlu’nun şehadet yıl dönümünde Araklı İlçesi Kalecik Mahallesi’ndeki kabrini ziyaret edip, Kuran-ı Kerim okuyup dua eden Dernek başkanı Gazi Ahmet Tezcan ve Yönetimi, şehidimizin ailesi ile de bir süre sohbet etti.

KONU GÜMÜŞHANE

TTSO Meclis Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon'da yaşayan Gümüşhaneli dostları ile bir araya geldi. Gümüşhane üzerine sohbet eden Üçüncüoğlu, hemşehrileri ile de bol bol sohbet etti. Üçüncüoğlu, "Trabzon’da yaşayan Gümüşhane’li dostlarla Hasbihal. Konu Gümüşhane" dedi.gökhan 

Editör: TE Bilisim