BAKAN BABA OCAĞINDA

Ticaret Bakanı Mehmet Muş bayram tatilini geçirmek üzere memleketi Trabzon’a geldi. Havalimanı’ndan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu AK Parti il başkanı Sezgin Mumcu, Odrtahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi ve diğer yetkili ve ilgililer tarafından karşılandıktan sonra Araklı Konak önünde bulunan babasının ikametgahına geçti.

MUMCU ONLARI UNUTMADI

AK Parti il başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve il yönetim kurulu Üyesi Volkan Bozali Dünya hemşireler günü dolayısıyla hastaneleri ziyaret ederek çalışan hemşirelere çiçek takdim etti.

HIZIR ACİL GİBİ BAŞKAN

Trabzon'un Maçka ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan, hızır acil servis gibi herkesin imdadına yetişir. Başkan Koçhan, ilçenin Hamsiköy Mahallesinde rahatsızlanan Ahmet Karadeniz'in imdadına hızır acil servis gibi yetişti. Karadeniz, 'Koray Başkan varsa sorun yok' diyerek, " Koray başkanımda hizmette sınır yok Allah razı olsun. Hamsiköy'de Hızır acil servis gibi yetişti. Allah razı olsun" dedi.

TRABZONLU İŞADAMI HAYATINI KAYBETTİ

Trabzon'un tanınan iş adamlarından Mehmet Işıl yaşamını yitirdi. Fatih Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olan Işıl dün hayatını kaybetti. Işıl'ın cenazesi dün saat 15.00'de İskenderpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Bostancı'daki aile kabristanlığına defnedildi.

TMO ALIM FİYATLARI BAYRAM SONUNDA AÇIKLANACAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bayram sonu Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından üreticilerimizi memnun edecek seviyede TMO alım fiyatları açıklanacak." dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlık personeliyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği bayramlaşmada, vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için 150 binden fazla personelle 81 il ve 922 ilçede yoğun gayret gösterdiklerini bildirdi.

MUSTAFA CUMUR’U UNUTMADILAR

9 yıl önce vefat eden AK Parti 22 ve 23. Dönem Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur anıldı. Ak Partili Milletvekilleri ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumur için mesaj yayınladılar. Genç “Davamızın temel taşlarından, milletine gönül vermeyi şiar edinmiş, 22 ve 23 dönem Trabzon Ak Parti Milletvekilimiz merhum Mustafa Cumur ağabeyimizi vefatının 9. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.Mekanı cennet olsun inşallah.” İfadelerini kullanırken Günnar “22 ve 23. Dönem Trabzon Milletvekilimiz Merhum Mustafa Cumur’u vefatının 9. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun.” Dedi. Muhammet Balta ise “22 ve 23. Dönem Trabzon Milletvekilimiz Sn. Mustafa Cumur’u vefatının 9. Sene-i devriyesinde rahmetle ve şükranla anıyorum. Mekanı cennet olsun..”ifadelerini kullandı. Salih Cora da Cumur’un kabrini ziyaret edip dualar okudu.

BAŞKANIN ACISI BÜYÜK

Rizeli Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 2 haftada 2 büyük acı yaşadı. İstanbul ili Ümraniye Belediyesi, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın annesi Safinaz Yıldırım'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım Bey’in kıymetli annesi Safinaz Yıldırım Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Merhumeye Allah’tan rahmet, başta Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım olmak üzere ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Dualarınızı bekleriz...” denildi. Rizeli Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın babası Ahmet Galip Yıldırım, 1 Mayıs’ta babasını kaybetmişti. İstanbul’da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmış, cenaze Çengelköy Mezarlığı'na defnedilmişti.

 ‘SONUNA KADAR YANINDAYIZ’

Eski AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Semih Peker, yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun her daim arkasında olduğunu belirtti. Peker, “Türkiye’de uzun zamandır Allah’a şükür terör eylemi olmuyor. Terör örgütleri istese de bunu zaten yapamıyor. PKK bitirilme noktasına geldi, artık köpek kovalar gibi Aslan güvenlik güçlerimiz PKK’nın peşinde onlara nefes aldırmıyor.

Bunu başaran Kurum İçişleri Bakanlığı. Bu kurum başarılıysa başında ki Bakan’da başarılı demektir. Tabii ki bu güvenli ortamın karışmasını isteyen terör örgütlerinin, mafya bozuntularının, Fetö’nün, PKK’nın hedefinde ki insan Sayın Bakanımız olacaktır. Biz Güvenliğimiz için Geleceğimiz için Soylu Bakanımızın ve teşkilatının sonuna kadar yanındayız.”

FINDIK ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Türkiye genelinde 1 dekar fındıklıktan yaklaşık 100 ila 150 kilogram fındık çıkarken, Düzce Üniversitesi’nde yapılan çalışma ile dekar başına 600 kilo fındık elde edilecek. Aynı zamanda üreticiler, hem fındık, hem de 'trüf mantarı' yetiştirerek kazanç sağlayacak.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından fındık ve üreticilerine ilişkin çalışma yürütülüyor. Çalımalar kapsamında Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Şemsettin Kulaç tarafından farklı şekillerde fındık ağaçları aşılandı. Aşı çalışmalarının, önümüzdeki yıllarda sonuçlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim