AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Erdoğdu mahallesinde yapmış olduğu çalışması sırasında hem mahallenin muhtarı hem de Türkiye Muhtarlar konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ü ziyaret etti ve yeniden Genel Başkan seçilmesi sebebiyle tebriklerini iletti hem de Soğuksu’nun sorunlarını dinledi.

KARİYER GÜNLERİ

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kastamonu Üniversitesi Yeniler Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Söyleşileri” etkinliğine katıldı. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Burada “Akademik Kariyer: Fırsatlar ve Zorluklar” adlı konuşmasını yapan Rektör Uzun, bilgi toplumunun özelliklerinden bahsederek, nitelikli ve doğru bilgiyi seçmenin yollarını kendi deneyimleri üzerinden aktardı.  Bilgiyi tüketen toplumdan bilgiyi üreten topluma geçiş sürecine ve bu konunun önemine de değinen Rektör Uzun, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

YAVUZ DONAT BİLE TEBRİK ETTİ

Rize’nin ilk AVM’si Şimal’ın açılışına özel imza günü için kitabının söyleşisini gerçekleştiren, gazeteci ve televizyon programcısı Şebnem Bursalı’yla birlikte Rize’ye gelen usta gazeteci yazar Yavuz Donat, Çaykur tarihinde 2021 yılı yaş çay alımlarında bu yıl 854 bin ton çay alımıyla en yüksek alım rekoru kıran, Çaykur Genel Müdürü ve YK Başkanı Yusuf Ziya Alim’e tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

VALİ USTAOĞLU’NA BARO’DAN ZİYARET

Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Suiçmez ve yönetim Ustaoğlu’na baronun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

AKÇAAABAT ÜLKÜ OCAKLARI PAYLAŞIMI KALDIRDI

Trabzon’un Akçaabat İlçesinde polisimizi şehit eden Kemal Efe T., bir dönem Akçaabat Ülkü Ocaklarında görev de almıştı. 19 Ocak 2019 tarihinde Akçaabat Ülkü Ocaklarında, ortaokuldan sorumlu teşkilat başkanlığı görevine getirilen Kemal Efe T., için ocağın resmi facebook hesabından, paylaşım yapılmıştı. Önceki gün alkollü bir şekilde polisimizi şehit eden şahsın ocağın hesabından yapılan paylaşımı da silindi.

KIZILAY SENSİZ OLMAZ

Türk Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, Doğu Karadeniz Bölgesinin önemli fındık ihracatçılarından Sabırlar Fındık ailesini ziyaret etti. Şube Başkanı Kara, “Bölgemiz işletmelerinden Sabırlar Fındık Ltd. Şti.' ye misafir olduk. Hasan Sabırlar'a Türk Kızılay Trabzon Şubesi'ne vermiş olduğu destekten ve misafir perverliğinden dolayı çok teşekkür ederiz. Kızılay sensiz olmaz” dedi.

“GÜRCÜ’NÜN LARİSİ BİLE TL’DEN DAHA DEĞERLİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, yaptığı paylaşımda  “AKP grubunda konuşan Sayın Erdoğan faiz ile ilgili açıklamalarda bulunup tarafı olanlarla yol yürümem deyip nas suresi ortadadır demişti. 2018 seçim sürecinde halktan yetki isterken döviz ve faizle mücadele edeceğini söylemişti. O günlerde dolar 4.75 euro 5.55 ten işlem görüyordu bugünse dolar 11,euro 12 tl nin üzerinde. 2018 Mayıs ayında MB politika faizini 17,5 olarak açıklıyordu bugünse 15.  2,5 puanlık faiz farkı mı dövizi bu seviyelere çekti?  Yoksa üretmeyen sürekli dış borçla ve sıcak parayla dönmeye çalışan ekonomik düzen mi etken? Bulgar’ın Levası, Gürcü’nün Larisi bile TL’den daha değerli.  Neden? Faiz denince aklımıza sadece birikim üzerinden elde edilecek kazanç mı geliyor? 83 milyondan toplanan paralarla oluşturulan bütçelerde ki faiz giderlerini sormayalım mı?  2021 bütçesin de neden 180 milyar tl faiz gideri var. Sadece ekim ayın da 14,5 milyar tl faiz ödenmiş. 18 yılda AKP hükümetleri 500 milyar dolar faiz ödedi kimin parası , senin, benim tüyü bitmemiş yetimin. Şimdi soruyorum 2021 bütçesi oylanırken el kaldıran AKP ve MHP’liler 180 milyarlık faiz ödemesini görmediler mi? Sayın Erdoğan’da mı görmedi. Nas suresi yeni mi indi?” dedi.

SİYASET AKAMEDİSİNDE EĞİTİMCİ OLDU

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, 25 ve 26 Dönem Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Genel Merkez ARGE Başkanlığı tarafından tüm illerde başlatılan Teşkilat Akademilerine Yerel Yönetimler alanında eğitimci olarak görevlendirildi. Köseoğlu, ilk eğitimini Sinop’ta ‘Reformcu Ak Belediyecilik” başlığı altında verdi. AK Parti Genel Merkezi, ARGE Başkanlığı tarafından tüm Türkiye’de başlatılan Teşkilat Akademilerinde Yerel Yönetimler ile ilgili eğitimci olarak Köseoğlu’nu da görevlendirdi. Köseoğlu, ilk eğitimini 20 Kasım 2021 tarihinde Sinop’ta düzenlenecek olan Siyaset Akademisinde verdi. Köseoğlu daha sonra sırasıyla Zonguldak, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Denizli, Uşak, Muğla ve Hatay’daki siyaset akademilerinde eğitimci olarak görev alacak ve Yerel Yönetimler ile ilgili sunumunu aktaracak. Köseoğlu’nun eğitimci olarak katıldığı, Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen Teşkilat Akademisine belediye başkanları, meclis üyeleriile çok sayıda partili katıldı.

ANKARA’YI ARŞINLADI

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, Sosyal Politikalar Başkanı Canan Bülbül, genişletilmiş sosyal politikalar başkanları toplantısına katıldı. Başkent Ankara’da düzenlenen programa Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanları ile birlikte katılan Bülbül, eğitim ve istişare toplantısında Trabzon’u en iyi şekilde temsil etti. Bülbül, “Toplantımız hayırlara vesile olsun. Trabzon’umuzu Başkent Ankara’da temsil ediyoruz. Toplantımıza katıldık. Verimli bir toplantı oldu” dedi.

Editör: TE Bilisim