Bakan Albayrak, Twitter hesabından Trabzon Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yerlerini gösterirken açılan ateşle şehit olan Eren Bülbül için paylaşımda bulundu. Şehit Eren'in fotoğrafını paylaşan Albayrak, "Yüreğinde vatan sevginle iyi ki varsın Eren, iyi ki varsın yiğit kardeşim" ifadesini kullandı.
 
Bülbül'ün ölümün ardından sosyal medyada "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" yazdığı paylaşımlar ortaya çıkmıştı.
 
MİLLİ OLSUN
 

MHP’nin il eski başkanlarından Muhammet Öztürk, KTÜ seçimlerini yakından izliyor. Öztürk, ‘KTÜ’ye kim rektör olmalı’ şeklindeki sorumuzu değerlendirirken, ‘Çok ayrıntı verebilirim. Çok şeyle söyleyebilirim. Ancak şu kadarı ile yetineceğim. KTÜ’nün yeni dönemdeki rektörü milli olmalı. bunun içini Sayın Cumhurbaşkanımız doldurur’ dedi.
 
SİBER SUÇLARDA
 

Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlarla müdahale Daire Başkanı Köprübaşılı hemşehrimiz Erdal Çetinkaya’yı ziyaret etti ve bir süre sohbet etti.
 
BEŞİRLİ ŞİKAYETİ
 

Trabzon Beşirli Sahil dolgu alanında yaşanan balık ölümleri dikkat çekiyor. Sahilde avlanan amatör balıkçılar bir süreden beri kefal cinsi balıkların kıyıya vurduğunu söyleyerek: ‘’Vaktiyle böyle bir durum söz konusu değildi. Deniz kıyısında kirlilik de mevcut. Balık ölümlerinin araştırılmasını istiyoruz. Denize bırakılan atıklardan ötürü mü, kanalizasyon giderlerinden kaynaklanan bir durum mu? Yarın bir gün burası geçen yıl gibi yine kokmaya başlasın istemiyoruz, deniz canlıları ölsün istemiyoruz.’’ dediler.
 
TÜRKMEN’İN REÇETESİ
 

Akçaabat Belediyesi eski başkanı Şefik Türkmen, deprem, sel ve diğer afetlerdle ilgili yazdığı yazıda önemli noktalara temas ederek şöyle dedi: ‘’Dere yataklarında yapılaşmaya izin verilmemelidir. Akçaabat’ta 1990 yılında yaşanan büyük felakete rağmen, arkasından kısa bir süre geçtikten sonra gerekli hassasiyet gösterilmeyerek dere yataklarında yapılaşmaya devam edilmiştir. Bu durum 1994 yılına kadar sürmüştür. O dönem şehir merkezinin bazı yerlerinde derenin sıfırına binalar yapıldığından dereyi makine koyarak temizlemek dahi mümkün olmamaktadır.Yaşadığımız deprem, sel, toprak kaymaları gibi felaketleri çabuk unutuyoruz. İlgili kurumlarımızın görevlerini hakkıyla yerine getirmelerinin, aksatmamalarının yanında; insanlarımızın da bilinçli olmaları, yasalara aykırı işleri yapmamaları, kurumlarımız üzerinde baskı kurmamaları gerekir. Aksi taktirde felaketlerden kurtulamayız. Aynı hataları tekrarlayıp iyi sonuçlar beklemek akıl kârı değildir.’’ 
 
KTÜ’YE 41 AKADEMİSYEN
 

Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 41 akademisyen alınacağı bildirildi. KTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektörlük örgütüne 6, Maçka ile Araklı Ali Cevat Özyurt meslek yüksekokullarına ise birer öğretim görevlisi atanacak. Mühendislik Fakültesinde 5, Edebiyat ve Fen fakültelerinde 4'er, Mimarlık, Orman, Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimleri, Of Teknoloji ile Sürmene Deniz Bilimleri fakültelerinde ise 3'er araştırma görevlisi görevlendirilecek. Ayrıca, Eczacılık Fakültesine de 2 araştırma görevlisi atanacak. Kadrolara başvurular 8 Temmuz'a kadar yapılabilecek.
 
BAŞARI DİLEDİ
 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bir mesaj yayımladı. Sınava girecek öğrencilere başarı dileklerini ileten Rektör Uzun, “Yoğun bir emek ve çalışma sürecinin ardından milyonlarca öğrencimiz gelecekleri için önemli bir noktaya ulaşmış bulunmaktadır. Uzun soluklu çalışmaların ardından bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda üniversite adayları hayallerine bir adım daha yaklaşmış olacaklar. Bir ölçme-değerlendirme aracı olan bu sınavlar onları yükseköğretim kurumlarına taşıyacak adımı temsil etmektedir. Bu süreçte  Bartın Üniversitesi ailesi olarak, fedakâr ailelerimizin ve tüm öğrencilerimizin heyecanına ortak olduğumuzu ve kendileri için en iyisini dilediğimizi belirtmek istiyorum. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek tüm aday öğrencilerimize başarılar diliyorum. Gerçekleştirilecek sınavlarla elde edilecek sonuçların öğrencilerimizi hayallerine ulaştıracak bir neticeyle sonuçlanmasını tüm kalbimle temenni ediyorum” dedi.
 
ARAKLI’DA DALGALANDI
 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin talimatları doğrultusunda ilçenin çeşitli noktalarına Trabzonspor bayrakları asıldı. Başkan Çebi yaptığı açıklamada; ‘Trabzonspor’umuza şampiyonluk yolunda başarılar diliyoruz.’ ifadelerine yer verdi.
 
KÖKSAL KİME MESAJ VERDİ
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ eski genel müdürü Recep Köksal, gece geç saatlerde sosyal medya hesabından ince mesaj verdi. Köksal, 'İŞTE SİZE BÜROKRASİ
Bir bürokrat görevli olarak şehirden kasabaya giderken yolda sulak ama bataklık bir yerde mola vermiş. Nasıl olmuşsa ayağı kayıp bataklığa düşmüş;
-"İmdat, Boğuluyorum. Kurtarın beni!" diye bağırmaya başlamış. O civardan geçen bir köylü, sesini duyup yaklaşmış.
Bürokrat;
-"Bataklığa düştüm. Kurtar beni!" demiş..
Köylü;
-"Geçmiş olsun" demiş.
Ama kurtarmak için hiç gayret göstermemiş. Hani nerdeyse dönüp gidecek. Bürokrat paniklemiş ister istemez,
-"Lütfen, bir dal uzat. Kurtar beni!" diye yalvarmış..
Köylü:

-"Olmaz sen şu anda hazine toprakları üzerindesin. Hazine malından bir şey almak suçtur"
-"Sen, dalga mı geçiyorsun. Ölüyorum. Kurtar beni!" diye bağırmış ağzına dolan çamurlarla.
Köylü hiç istifini bozmadan cevap vermiş.
-"Ben Hazine'den mal alıp suçlu duruma düşemem. Fakat, seni böyle bırakacak değilim. Gidip muhtara haber vereceğim. O kaymakama, kaymakam da valiyi arar mutlaka. Malmüdürüne talimat verilir. Şayet, hazine arazisi değilse. İtfaiyeye talimat verir ve seni kurtarırlar..."
Bürokrat:
-"Yahu.. Bunlar oluncaya kadar ben ölürüm."
Köylü gülmüş:
-"Ben ölmezsin demiyorum ki...
Ölsen de mevzuata uygun ölürsün!' Paylaşımı ile acaba kime gönderme yaptı?
 
AYAYDIN’A ÖNEMLİ GÖREV
 

Trabzon’un Araklı İlçesinin sevilen ve tanınan simalarından Yusuf Ayaydın, Türk Sendikal Hareketinin öncü örgütü TÜRK-İŞ 'e bağlı TOLEYİS (Türkiye Otel, Lokanta ve Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası) Sendikası Trabzon İl Başkanlığı görevine getirildi.

Editör: TE Bilisim