Bu nedenle de Trabzon’da Çoruh Elektrik A.Ş ve Çoruh AKSA ciddi yatırımlar yapıyor. 2020 ve 2021 yılı yatırımları ile birlikte bu anlamda rekor kırılacak. Çoruh EDAŞ’ın en fazla sıkıntı çektiği bölgelerden birisi de Pelitli-Yalıncak bölgesi idi. Yalıncak ve Pelitli’de öyle günler oldu ki, yoğunluk sebebiyle onlarca kez elektrik kesintisi yaşandı. Bu bölgede Türkiye’nin en güçlü alt yapı yatırımlarını yapan firmalarından Pınaraltı elektrik mükemmel bir çalışma yaptı. Pınaraltı Elektrik A.Ş’nin Bursa ve çevresinde de önemli çalışmaları var. 
 
Trabzon İl Müdürü Osman Aydın beyle de gezip gördüğümüz Pelitli bölgesinde trafo çalışmaları da tamamlanıyor ve derler ya ‘Ömürlük bir alt yapı yatırımına imza atılıyor.’ Diğer taraftan da Yomra’da enerji da alt yapısı tamamen yenileniyor. Yüklenici firma Pınaraltı elektrik’in sahiplerinden İskender Kara ile sohbet ettik bilgi istedik, ‘Ekiplerimizle birlikte Trabzon’da yatırımlarımızı kaliteli ve eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşarımız rahat olsunlar. Onların kışı sorunsuz geçirmesi için bizler şimdi 24 saat uyumuyoruz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz’ dedi.
 
 KARACA VE ÇEBİ ZANLILARI ORTAYA ÇIKARACAK
 
Trabzon’un Araklı ilçesinde Atatürk Portresi ve Kuran-ı kerimleri çöpe atanlara yönelik polis soruşturması ve araştırması sürerken bu olaydan en fazla Belediye Başkanı Recep Çebi ile birlikte kaymakam Kürşat Karaca üzüntü duydular.  Sorumluların bulunması için özel çaba gösteriyorlar. Çebi ve Karaca, ‘Bunu yapanlar Araklılı olamaz. Türk ve müslüman olamaz’ dediler

 
ÖNCE ENİŞTE SONRA ABLA
 
TAKA Gazetesi’nin yazarlarından Osman Yazıcı Yalova’da oturan önce eniştesi Rıdvan Yazıcı’yı ardından da ablası Zekiye Yazıcıyı kaybetti. Merhum ve merhumelere Allah’tan rahmet çok değerli arkadaşımız Osman Yazıcı ve Yazıcı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
 
ÖĞRENCİLER TEDİRGİN
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde Eğitim-Öğretim hayatını sürdüren Cudibey Ortaokulu’nun çevresinde başıboş gezen köpekler öğrencilerin korkulu rüyası oldu. Pandemi dolayısıyla sınırlı sayıda öğrencinin yüz yüze eğitime gittiği dönemde yaşanan köpek vakaları her geçen gün artıyor. Okul çevresinde tehlike saçan hayvanlar için öğrenci velileri tepkili. Köpeklerin çocuklarına saldırdığını belirten veliler, “Yetkililer bu durama acil el atmalı. Salgın derdiyle uğraşırken birde köpek korkusu çocuklarımızı okuldan soğutuyor” ifadelerini kullandılar.

 
TRABZON’DA 6 İLÇEDE ÜRETİCİLERE EĞİTİM VERİLECEK
 
En önemli tarımsal ihraç ürünümüz olan fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla yapılan çalışmalar sürdürülüyor. Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından 2003 yılında başlatılan ve 2013’de ise örnek bahçeler tesis edilerek geliştirilen Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında 2020-2021 dönemi için budama ve seyrekleştirme eğitimi yapılacak.
 
26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde Araklı, Arsin, Yomra, Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü ilçelerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki bölüm halinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimi, konusunda uzman olan Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin verecek. İlçelerdeki Ziraat Odaları ile birlikte organize edilecek ve fındıkta doğru budama ile seyrekleştirme konularında bilgilerin verilmesinin yanı sıra Aralık ayında yapılması planlanan tek gövde sistemi fidan dikimi de üreticilere öğretilecek.
 
BAHÇELİ’NİN YANINDAYIZ
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Bahçeli’ye yönelik konuşmasını değerlendirdi. Başkan Tarım, “Göbekleri dışarı bağlı olup, zekâları önceden keşfedilerek, burslarla ve imkânlarla donatılanlar, önce beyin erozyonuna uğratılıp sonra dünyanın birçok ülkesinde konumlandırılan bu muhteremlerin bu milleti temsil etmekten ziyade, Devlet Bahçeli düşmanlığının en iyi temsilcisi olma yarışında başarılı oldukları kesindir.

Babacan Erzurum’da liderimize bulaşmıştır. Uluslararası güçlerin maşası olanlardan beklediğimiz başkada bir şey yoktur. Türk devletinin Adı gibi Devlet gibi Devlet olabilme geleneğinin en büyük adresi ve yegâne temsilcisi Dr Devlet Bahçelidir. Bazen bu ülkede birlik beraberlik şarttır, en azından dış siyasette birlikte olalım diye söylendiğimizde bile inanın sizi kastetmiyoruz. Çünkü siz bizden hiç değilsiniz. Bizden derken MHP den de bahsetmiyoruz. Kesinlikle bu millete ait değilsiniz.”ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN ÜSTÜN KUTLADI
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Üstün, “Kamu yararını gözeterek üstün gayretle çalışan değerli basın mensuplarımız, evrensel bir mesleği onurlu bir şekilde icra etmektedirler. Basın özgürlüğünün yanı sıra, kamu vicdanının da yılmaz savunucu olan gazetecilerimizi bir kez daha kutluyorum. 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde ve sonrasında büyük bir basiret gösteren yerli ve millî basınımızı, bu olayda büyük bir vatanseverlik göstererek vatandaşlarımızın haber alma hakkını fedakârca sağladıkları için kutluyorum ve teşekkürü bir borç biliyorum.

Ayrıca ilk andan beri vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan Sürmene ve Trabzon’un darbe girişimine karşı dik duruşunu dünyaya servis eden Trabzon’umuzun Güzide Gazetecilerine şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak ülkemizdeki, bölgemizdeki ve ilimiz Trabzon’daki gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda gece gündüz demeden emek harcayarak; ilimizin ve ilçelerimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alan, tüm kıymetli basın mensuplarımızın “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunarım.”
 
ÇAYKUR EYLÜL AYI ÇAY PARASINI ÖDÜYOR
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Eylül ayı yaş çay bedeli olarak 695 milyon liranın gelecek hafta sonu üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağını belirterek organik yaş çay alımının 35 bin ton olarak gerçekleştiğini ve 115 milyon lira teşvik ödendiğini kaydetti. Genel Müdür Vekili Alim, yaş çay ödemeleriyle ilgili olarak, "Önümüzdeki hafta sonu üç günlük sürede 205 bin ton yaş çay karşılığı üreticimize 695 milyon lira ödeme yapılacak. 2020 yılı mayıs-eylül ayı döneminde ise üreticimize 2 milyar 430 milyon lira toplamda yaş çay bedeli ödemesi yapıldı." dedi.

 
KÖSEOĞLU DAVET ETTİ
 
25. ve 26. dönem AK Parti Trabzon Milletvekili ve iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerinden Av. Ayşe Sula Köseoğlu, kızı Beyza ile Rize’de yayla ziyaretlerinde bulundu.

Köseoğlu, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Pokut ve Huser Yaylasına gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Rize’nin doğal ve büyüleyici güzelliklerini ön plana çıkararak mutlaka görülmesi gereken yerler olduğunu kaydederek, “Muhteşem güzelliği ile Rize’nin Pokut Yaylası sonbaharda da bir başka güzel. Tüm Karadeniz gibi Rize de bir yayla cenneti. Her mevsim inanılmaz doğal güzelliklerle görsel bir şölen sunuyor size. Gelmeyen, görmeyen kalmasın derim ben. Rize ve yayla demişken Huser Yaylasını görmeden dönmeyin. Gökyüzüne beş kala güneşin batışına tanıklık etmek, bulutların üzerinde bir rüyada kaybolmak ve bu mevsim rengarenk bir doğal güzelliği görmek istiyorsanız mutlaka gitmelisiniz.” dedi.
Editör: TE Bilisim