Perşembe günü Tonya’dan son yolculuğuna uğurlandı. Annesine son görevini yapmak için arkadaş grubu ile Trabzon’a gelen Salih Altuntaş’a sabır ve başsağlığı, kıymetli validelerine de rahmet dileriz.

BAŞARI DİLEDİLER

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Usta ve Futbol adamı Ertan Sert Karayolları 10.Bölge Müdür Yardımcılığına atanan İlker Travaç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Ülkemize her alanda katkı sağlayacak bürokratları görmekten mutlu olduklarını söyleyerek Başarı dileklerini ilettiler.

PEKER VE DANIŞMAZ AİLESİNİ ÜZEN ÖLÜM

Trabzon-Arsin Elmaalan Mahallesi sakinlerinden Oktay ve Okhan Peker’in babası, İstanbul Giyim Sanayinin Trabzon’da yıllara sahipliğini yapmış Osman Danışmaz’ın kayınpederi Ormancı Haydar Peker yaşama veda etti. Cenazesi dün Trabzon Meydan İskenderpaşa camiinde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Arsin Elmaalan mahallesi Merkez camii yanındaki aile mezarlığına defnedildi.

BAŞKANLAR BULUŞTU

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi’ni Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Şalpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Kumaş ile Şalpazarı Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Koç ziyaret etti. Dernek Başkanı Gazi Ahmet Tezcan ve ekibi ile bir süre sohbet eden ekip, derneğe Şalpazarı İlçesi Sis Dağında yapılan yürüyüşün ödüllü tablosunu hediye etti. Başkan Tezcan, ziyaret için teşekkür ederek, “Dernek olarak Trabzon’umuzun en uzak ilçelerini ziyaret ederek, gönüllerde yer yapmak, Şehit Ailelerimiz ve Gazi’lerimizin dualarını almak en büyük temennimizdir” dedi.

ŞEHİT BABASININ YOL İSTEĞİ

Araklı Turnalı Mahallesi sakini Ali Osman Uzun, şehit oğlu Asteğmen Mesut Uzun’un kabrine giden yolun yapılmasını istedi. Uzun, “Muhtara da söyledim ama yıllar geçti bir gelişme yok. Devletimizin büyüklerinden Güneydoğu'da teröre kurban verdiğimiz oğlumun mezarına yolun yapılması istiyorum. Devlet büyüklerimin benim bu isteğine duyarsız kalmamasını bekliyorum” dedi.

DR. BULUT’UN YOĞUN MESAİSİ

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Bulut’u ziyaret ettik. Bulut’la bir süre sohbet ettik. 15 dakikalık ziyaretimizde Bulut, 10’un üzerinde telefon aldı. Bir yandan sohbet ederken, bir yandan da vatandaşa hizmet odaklı çalışan Bulut, vatandaşların sıkıntısını telefonda çözmeye çalıştı.

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Trabzon’da Yeşilyol Derneği organizasyonu altında anlamlı bir etkinlik yapıldı. Hafif zihinsel engelli otistik ve down sendromlu çocuklar, anneleriyle birlikte Chef Edwards’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.  Kahvaltıya 35 aile ile birlikte Yeşilyol Derneği Başkanı Zafer Mollahüseyinoğlu, Yeşilyol Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Esaspehlivan, Fatih Solak, Ali Haydar Baş ve Abdurrahman Altıntaş katıldı.  Kahvaltıda Kızılay Kadın Kolları hediyeler verdi.  Yeşilyol Derneği Başkanı Zafer Mollahüseyinoğlu, organizasyonun çocukları ve aileleri rahatlatmak amacıyla yaptıklarını ifade ederek, “Öğrencileri farklı bir ortama taşımak istedik. Burada kaynaşmalarını sağlamak, ailelerin ve çocukların sosyal hayatına bir nebze olsun katkı olmayı hedefledik” dedi.

ÇEBİ’DEN ÇAYKUR AÇIKLAMASI

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selehaddin Çebi, ÇAYKUR’un 630 mevsimlik işçi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Çebi yaptığı açıklamada, “Bölgemiz için can damarı en önemli tarım ürünü çaya emeği ile değer katan işçilerimize ilave yeni işçilerimiz geliyor. Daha fazla üretim daha fazla ihracat için 2022 sezonundan önce 630 yeni personel alımı gerçekleştirilecektir. Çay sektörüne hayırlı olması dileğiyle.”

ŞENTÜRK ‘ADAYIM’ DEDİ

Trabzon’un Araklı İlçesi esnaflarından İsmail Hakkı Şentürk Başkan Adaylığını açıkladı. Şentürk Araklı’da yapılacak olan Esnaf Odası seçimlerinde ‘bende varım’ dedi. Şentürk, “Yapılacak seçimlerde tüm Esnaf kardeşlerimiz desteğini bekliyorum.”

RİZELİ AKADEMİSYEN LİSTEYE GİRDİ

Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Rizeli hemşehrimiz Doç. Dr. Mustafa Soba, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak adından başarıyla söz ettirdi.

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Rizeli hemşehrimiz Doç. Dr. Mustafa Soba, Stanford Üniversitesi tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturulan 22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanları listesinde yer alma başarısını gösterdi.

Editör: TE Bilisim