Yıldız, Trabzon’da ki tüm dostlarına selam gönderdi.  Orhan Yıldız Trabzonspor’da ki altyapının harika olduğunu söyleyerek bu altyapı hareketliliğinin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yıldız, “Trabzonspor’un başına Ahmet Ağaoğlu geldikten sonra başlatan alt yapı hareketinin devam etmesin. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür en az bir yıl daha oynadıktan sonra satılması gerekiyor.  Trabzonspor’da sportif başarının yanında ekonomik sorunların çözümünde alt yapı çok önemli” ifadelerini kullandı. Yıldız, Trabzonspor’a hep birlikte destek olunması gerektiğini kaydetti.
 
Vakfıkebir’e İlim Yuvası

 
Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu eğitim kompleksinin, bayram sonrasına yetiştirilmesi amaçlanıyor. Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nün öncülüğünde, ‘Hacı Ziya Habiboğlu Derneği’ tarafından 2015 yılında yapımına başlanılan Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu eğitim kompleksinde şuanda çevre düzenleme, jeneratör,  yangın hidroforları ve 4-6 yaş grubu öğrenciler için mefruşat temini ve eksik işlerinin tamamlanması çalışmaları hızla devam ediyor.

Vakfıkebir ve Vakfıkebir dışından hayırseverlerin destek vererek sahip çıktıkları Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu için şu ana kadar 8 milyon 650 bin TL harcama yapıldı. 1 milyon 500 bin TL civarında borcu bulunuyor. Kalan işlerinin tamamlanıp hizmete açılabilmesi için de ayrıca yaklaşık olarak 500 bin TL’ye ihtiyaç var. Eğitim kompleksi, 200 yatak kapasiteli pansiyon, 250 öğrenci kapasiteli derslikler, Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi kapsamında, 4-6 yaş grubu 120 ile 150 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi göreceği dersliklerden oluşuyor. Kuran kursunun tamamlanabilmesi için hayırseverlerin katkıları bekleniyor.
 
Erener’e Hayırlı Olsun

 

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, İl Başkanı Kenan Tatlı, İlçe Başkanı Kamil Ok, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı ile birlikte Görele Belediye Başkanı Tolga Erener’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dediler.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Tolga Erener ise, vekil Aydın ve beraberindekilere teşekkür etti.
 
Huzur Aileden Başlar  
 
Vakfıkebir'de,  İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından  'Huzur Ailede Başlar' konulu bir seminer düzenlendi. Merkez Kur'an Kursu'nda kadınlara yönelik düzenlenen ve 2 gün süren 'Huzur Ailede Başlar' konulu

seminer, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın açış konuşmasıyla başladı. Programın birinci gününde Trabzon İl Müftü Yardımcısı Hadi Keskin, 'Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak', Trabzon İl Vaizi Nuray Özben, 'İhsân Bağlamında Akrabalık İlişkileri', Uzman Psikolojik Danışman Ahmet Köroğlu da, 'Ailede Çocuklarla İletişim' adlı sunumlarını gerçekleştirdiler. İkinci gün ise İlçe Vaizi Hatice Semiz, 'İffet-Mahremiyet ve Sosyal Medya', Uzman Psikolojik Danışman Ahmet Köroğlu, 'Ailede Sorun Alanları ve Çözümleri', İlçe Vaizi Osman Öztürk de, 'Aile ile İlgili Fıkhi Meseleler' adlı sunumlarını gerçekleştirdiler. Katılımcıların ilgiyle dinledikleri ve oldukça faydalı bulup istifade ettiklerini belirttikleri iki günlük seminerin sonunda katılımcılara, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İlçe Vaizleri Osman Öztürk, Ekrem Akbaş ve Hatice Semiz tarafından katılım belgesi verildi.
 
Kahyaoğlu Başkan Yardımcısı Oldu
 
Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcılığı görevine aynı zamanda Belediye Meclisi Üyesi olan Kamuran Kahyaoğlu getirildi. Kamuran Kayhaoğlu, 1978 yılında Trabzon’da doğdu. 1999 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesinden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.
 
İnşaat sektöründe mühendislik ve yöneticilik yaptı. Beşikdüzü Belediyesi Fen İşlerinde görev yaptı. Ardından yapı malzemesi üreticisi uluslararası bir fabrikada uzun yıllar yöneticilik yaptı.  Evli ve 2 çocuk babası olan Kamuran Kahyaoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 
50 Yıllık Mesleki Dostluk
 

Türk basınına yıllarını vermiş iki tarihi dost Ankara'da tekrar bir araya geldi,. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Trabzon basının sevdiği sima TGC'nin gönüller başkanı Nevzat Yılmaz, Trabzon Ankara günlerinde bir araya gelen iki eski dost hem anılarını hem de Trabzon basını üzerinde uzunca sohbet ettiler.
 
 “31 Martta Demokrasi Zaferi Kazandık”
 
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı yazılı açıklamada İstanbul Belediye seçimleri için bir demokrasi savaşı verdiklerini kaydederek, “31 Mart’ ta seçim yapıldı. İktidar partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybetmek istemediği için tam 17 gün oylar sayıldı. Bazı yerlerde oylar 3-4 kez sayıldı. Yine İmamoğlu kazandığı. Mecburen mazbatayı verdiler. Şimdi YSK üzerinden yeni icat ettikleri Olağanüstü İtiraz ile bir oyun oynamak istiyorlar. Ama başaramayacaklar” dedi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 31 Mart seçimlerinin Türk siyasi hayatına bir demokrasi dersi olduğunu kaydederek, “ 31 Martta yapılan yerel seçimlerde Türk halkı AKP’ ye iyi bir ders vermiştir. Her şeyin meta zoruyla yapılamayacağını bildirmişlerdir. Yerel seçimlerden sonra AKP’ nin takındığı tavır seçimlerden ders almadığını gösterir” dedi. Deniz,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ na destek vermek için 10 gündür İstanbul’da bulunduğunu ifade ederek, “Başkan İmamoğlu 17 Nisan’ da mazbatayı aldı. Şimdi önüne engeller çıkartıyorlar. O engelleri de aşacaktır. Başkanımız Karadenizli’ dir Biz Karadenizlilerin azmi her şeyi başarır. Kendisinden söz aldık. 3-5 ay içerisinde Başkan İmamoğlu ilimizi ziyaret edecek” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim