Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mumin Nuhoğlu ile birlikte başkent Ankara'ya gittiler. Trabzon ve ilçelerine yapılacak yatırımları takip etmek, bakanlar, milletvekilleri ve bürokratlar ole görüşmek için karayoluyla Ankara'ya giden başkanlar verimli ziyaret ve yatırımlarla Trabzon'a döndüler.

BAŞKANLARDAN ZİYARET

Göç İdaresi Genel Müdürü Selam Yazıcı’yı  Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarılioğlu Sarıalioğlu ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sundular.

ÜNLÜ SPORCU ÇEBİ’YE ÖNEMLİ GÖREV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla birlikte bugün 5 Bakanlıkta yapılan atamalar Resmi Gazetede yayınlandı. 
Yayınlanan kararlara göre; Trabzonlu Dünya Şampiyona Güreşçi, Selçuk Çebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Müşavirlik görevine atandı. Resmi Gazetede yayınlanan atama kararında, “Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan Spor Müşavirliğine 21/5/1986 tarihli ve 3289 sayılı Kanunun 30’uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnemesinin 2 ve 3’üncü maddesi gereğince Selçuk Çebi atanmıştır” ifadelerine yer verildi. Hatırlanacağı üzere Selçuk Çebi, Güreş’Te ülkemize Dünya Şampiyonluğu da dahil bir çok kez madalya kazandırdı. Çebi, 2015 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığnıdaki müşavirlik görevinden istifa ederek Milletvekili adayı olmuştu. 


EKİPLER SAHADA

Arsin Belediyesi etkisini gösteren kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarına başladı.

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, “ Karla mücadelede tüm ekiplerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımız devam etmektedir. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var ise 0537 448 03 03 numaralı Whatsapp Hattımızdan bizlere ulaşarak taleplerini dile getirebilirler.” İfadelerini kullandı.

“HATIRLANMAK BİR GÜN DEĞİL HER GÜN”

Ordu Valisi Tuncay Sonel,  her zaman vatandaşları ziyaret ediyor ve dinliyor. Kimseyi yalnız bırakmayan Sonel, 18 ayda Ordu genelinde; kaymakamlar, belediye başkanları, muhtarlar, Aile Sosyal Hizmetler ve SYDV çalışanları ile 35 bin 58 engeli olan vatandaş evlerinde ziyaret ettiklerini belirtti. 

ŞEHİT AKTAŞ’IN ADI YAŞATILACAK

Diyarbakır'da terör saldırısında şehit olan Özel Harekat Komiser Yardımcısı Tamer Aktaş adına Trabzon Akçaabat Yıldızlı Toki İlkokulu ve Ortaokulunda kütüphane açılacak.  Yapılan açıklamda ilk ve ortaokul seviyesi kitap desteği beklendiği ifade edildi. Kitap toplama adresi olarak Yıldızlı Toki İlkokulu ve Ortaokulu olarak belirlendi.

“BİZ HAZIRIZ, BİZ ÇÖZERİZ”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İyi Kalkınma Kongresi'ne katıldı. Örs, “Genel Başkanımız Sn.

Meral Akşener'in katılımlarıyla gerçekleşen "iyi kalkınma" Kongresi'ne katıldık. Paylaştıkça eşitlenen,  eşitlendikçe zenginleşen, zenginleştikçe güçlenen bir türkiye’yi inşa etmek için; biz hazırız, biz çözeriz!” dedi.

COVİD-19 TAKİP MERKEZİ KURULDU

Covid-19 Hastalığını ağır geçiren hastaların takibi için Gümüşhane Devlet Hastanesi bünyesinde Covid-19 Takip Merkezi kuruldu. Vatandaşların Covid-19 takip merkezinden ne şekilde bir sağlık hizmeti alacağı hakkında bilgi veren takip merkezi doktoru Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Büşra Nur Sualp, pilot illerde Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 Takip Merkezleri uygulamasını başlattığını hatırlattı. Uygulamanın amacının Covid-19 hastalığını ağır geçiren dolayısıyla hastanede servis ya da yoğun bakım yatışı almış hastaların taburcu olduktan sonra mevcut durumunu belirleyip, hastalığa bağlı komplikasyonları en az 2 yıl süre ile standart ve multidisipliner şekilde takip ederek, gerekli durumlarda erken dönem müdahalesini yapmak olduğunu kaydeden Sualp, “Sadece pilot illerde başlatılan bu uygulama yaklaşık 2 ay önce yaygınlaştırma çalışmaları ile tüm illerde uygulanmaya başladı. Gümüşhane Merkez'de Covid-19 Takip Merkezine doktor olarak ben, hemşire olarak ise Pınar Özdemir Yılmaz görevlendirildik. Her hafta perşembe ve cuma günleri Covid-19 hastalığını ağır geçirmiş olan vatandaşlarımıza yönelik poliklinik hizmeti vermekteyiz. Sağlık Bakanlığımızı önerdiği gibi son 6 ay içerisinde hastaneden taburcu olmuş hastaları polikliniğe davet edeceğimiz tarihten bir gün önce arayıp bilgi verip sonraki gün için randevu oluşturuyoruz. Gelen hastaların mevcut durumları, şikayetleri, fiziki muayeneleri, bazı ölçümleri ve gerekirse laboratuvar tetkikleri ile değerlendiriliyor. Lüzum halinde kendilerini ilgili branşlara sevk ediyoruz” dedi. Dr. Sualp, bu değerlendirmelerin her hasta için ilk randevudan sonra birinci, üçüncü ve daha sonra her 6 ayda bir olmak üzere 2 yılda tamamlanmasının amaçlandığını, her hastaya ortalama 45 dakika zaman ayrıldığını ve günde 6 hasta davet edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim