Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen, Torul Belediye Başkanı Enver Evrim Özdemir, ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ve Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, aynı araçla başkente seyahat ettiler. Yol güzergahında Çorum’un Sungurlu İlçesinde çay molası veren başkanlar, başkente gider gitmez önce ilçe ve beldeleri için ilgili bakanlıklarla görüşerek yeni yatırımlar alacaklar ardından genel merkezdeki toplantıya katılıp memleketlerine yeni müjdelerle dönecekler.

CANA CAN OL

AK Parti Trabzon İl başkan yardımcısı, iş insanı Numan Yardım, Türk Kızılay’a kan bağışında bulunarak, hayat kurtulmasına katkı sağladı. Bağışlanan her kanın kurtulan 3 can olduğuna değinen Yardım, sağlıklı olan herkesi kan bağışı yapmaya davet ederek, “Belki senin kanınla can bulacak insanlar var. Gel sende Kızılay’a kan ver cana, can ol” dedi.

KADIRGA KARADENİZ BÖLGESİNİNDİR

TTSO Meclis Üyesi İşadamı Mehmet Üçüncüoğlu, Kadırga yaylası ile ilgili, “sosyal medyadan algı yönetimi yapan, suni bir ‘yayla tartışması’ çıkartarak kendilerince gündeme gelmeye çalışanları kamuoyunun vicdanına havale ediyorum” dedi. Üçüncüoğlu, “Gümüşhane sınırları içerisinde bulunmasına rağmen asırlardır hem Gümüşhanelilerin hem de Trabzonluların beraber kullandığı, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden on binlerce insanın gelip vakit geçirdiği yaylalar üzerinden senelerdir et ve tırnak olmuş iki şehri birbirine düşürmeye çalışmak anlaşılması ve izahı zor bir durumu ortaya çıkarmıştır. Dünyada bir çok ülkenin sınırlarını kaldırmaya başladığı dönemleri yaşadığımız bu yüzyılda Gümüşhane ile Trabzon arasındaki sınırları değiştirmeye, yeniden çizmeye çalışanları anlamak mümkün değil. Türk Bayrağının dalgalandığı her yer vatandır” sözünü kabullenmiş yurttaşlar olarak Gümüşhane ve Trabzon’un güçlü bağlarına nifak tohumu ekme gayretine de müsaade edilmemelidir. Sosyal medyadan oldukça çirkin bir şekilde algı yönetimi yapan, suni bir ‘yayla tartışması’ çıkartarak kendilerince gündeme gelmeye çalışanları kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Bu konunun müsebbiplerine gerekli uyarılar yapılmalıdır. Akliselim devlet ve millet adamlarının konuyu gündeme taşıyıp ,yaptıkları girişimler sonucu gelen heyet geri çekilmiştir” diye konuştu.

EMİRZEOĞLU DENETİMDE

Trabzon Seyyar Semt Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, vatandaşın sağlıklı ve uygun fiyatlı sebze-meyve yemesi için sürekli denetimdedir. Emirzeoğlu, bu kez de fide satışı yapan Mesut Gedikli’yi ziyaret etti. Akçaabat İlçesindeki serasında Gedikli ile bir süre sohbet etti. Sonra fideleri satın alarak, tarlasına ekti. Trabzon’un ürünlerinin Trabzon’da yetişmesi için büyük emek veren Emirzeoğlu, aldığı fideleri kendi bahçesine elleri ile dikti.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Kararı ile hibe desteği verilecek esnaf sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerin bugünden  itibaren e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerin belirtildi. 20.05.2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Kapsamında 5 bin TL Hibe Desteği Verilecek Esnaf Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlerin Ekonomik Faaliyetleri (1. GRUP) ve 3 bin TL Hibe Desteği Verilecek Esnaf Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirlerin Ekonomik Faaliyetleri (2. GRUP) için uygulama esasları Ticaret Bakanlığı tarafından belirlendi. Hibeler için başvurunun 25 Mayıs 2021 tarihinden başlayacağı ve başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağı vurgulandı.

KUVVETLİ, AĞABEYİNİ KAYBETTİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin Ağabeyi Salih Kuvvetli kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.  Cenazesi bugün saat 11:00 da Trabzon Pelitli Afet Evleri Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Bostancı aile mezarlığına defnedilecek.  Biz de Başkan Azmi Kuvvetli ve ailesine baş sağlığı Salih Kuvvetli’ye Allah’tan rahmet dileriz.

Editör: TE Bilisim